Değerli metalerde bir aşağı yapıp korkutacaklar gibi duruyor..... dikkat dikat....
Printable View
Değerli metalerde bir aşağı yapıp korkutacaklar gibi duruyor..... dikkat dikat....
Bu seviyeden korkutma amaçlı olmaz gibi..
Dolar tanrıları kâfir avına çıkar......
Tek tanrı olacak.. :he:
Tepede cizigi yedi dayu.
Memedabi işareti koydu gitdi.
Gecilene kadar tepe tepedir.
Dibi de işaretlenmiş gibi oldu.
Arada ekmeğimize bakarız. Bgun 1000 kontrat cevirmisim. Akşama poz yok. Al ver nereden yazarsan yaz saçma sapan tam benim piyasa bir süre böyle gider bence.
Yani unutmayın.
Pavyonda dün hadise vardı hesabı kitlediler.
Ben ertesi öğlen gelir pavyon yemeğini ucuza yerim dayu benim de olayım bu
https://i.hizliresim.com/n0ym2nm.png
açık poz değişimlerine bakarsak bankalardaki pozisyon köpüğü büyük ölçüde erimiş, mesela 12.eyl günü isctr vadelisinde 3.4 milyon açık pozsiyon varken bugün itibariyle 1.1 milyona düşmüş, yüzde 67 kısmı kapanmış, diğer bankalar da benzer oranlarda poz kapamaya sahne olmuş.. artık pozisyon büyüklükleri normal seviyede, 6-banka hissesinde 18.4 milyar TL açık pozisyon büyüklüğü 4.1 milyara gerilemiş
diğer büyük hisselerde de ciddi ölçüde kapanma olmuş, yüzde 40- 50 oranlarında azalmış açık poz sayıları, krdmd-eregl-petkm-tcell gibi tahtalarda.. thyao nispeten daha ılımlı..
buna mukabil üç tahta kilit kalmış tskb-skbnk-isgyo, bunlar açılmamış, fiyatlar yarı yarıya erimesine rağmen poz azaltmak mümkün olmamış, sıkıntı devam ediyor bunlarda, naked long olanlar bitmiş diyebiliriz
endeks vadelide bugün 10.000 poz artışı görülmüş.. yarın için long adına pozitif
A.s dayucuğum
uzun zamandır kasada ceton azdı, bugün yine birileri kasaya taze gıcır gıcır cillop gibi sıfır kilometre yeni ceton atmış 10bin dene,
Şortcuların yine işi sakata girdi, pala bu yeni cetonları patlatmaya çalışır diye düşünüyorum.
hangi keriz şort açıyor anlamakta güçlük çekiyorum :)
Endekse dolar bazlı bakınca pahalı duruyor fakat pahalı olan endeks değil düşük olan dolar. Hisselere tek tek bakınca bankalar dahil (kamu ve 1-2 küçük özel hariç) ucuz veya makul rasyolarda. Dolar baskılanmamış olsa şu an 22-25 arası bir yerde olurdu. Şu an 2021 yazındaki 8'li rakamlardan dahi reel olarak ucuz durumda dolar. Dolar bu seviyede olsaydı endeks 180 cent değil 130-145 cent arası olacaktı.