Sayın Lucky Player, dediğiniz herşeye kesinlikle katılıyorum. Bende MAC fonu var, ve bugün beraberliğimiz 3. yılını doldurmak üzere
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Osmanli portfoyun fonlari ile ilgili performans dusuklugunun sebebinin sn tradestop ve sn lucky player in yazdigi yukarida olaylar olmasi muhtemel.
Buradan anliyoruz ki gecmiste bu fon cok iyi yine iyi olacak gibi tek bir fona baglanmamak gerekli. Hisse yogun fonlarda dahi sepet yapip 2-3 hisse yogun fona yatirim yapilmali. Fon yoneticileri zaman zaman degisebiliyor ve dolayisiyla fonun tabiati bozulabiliyor.
Ek olarak daha once boyle bir olay tcd ve tkf fonlarinda yasanmisti. Fon yoneticilerinden kubilay ozalp bey tacirlerden ayrilmisti ve tacirler fonlarinda performans kaybi yasanmisti. Ayrica tcd ve tkf fonlarindaki gecmis zamandaki performans dusuklugunun diger bir sebebi akportfoyun bir fon sepeti fonu yuklu miktarda tcd ve tkf satin almisti ve soz konusu fonlarin dengesi bozulmustu.
farazi konuşuyorsun , konuştuğun hiç bir şey somut bilgiye dayalı değil , laf salatasına dayalı yaşın kaç bilmiyorum ama , bu tür konuşmalara kulağım tıkalı benim ve sevmiyorum bu tip konuşan insanları
Sanırım açık net anlamışındır
Önce ,izahname dedin üfürdün ,sonra halk bank almış birileride bekliyor dedin ,sana destek çıkan vatandaşın fonu BİST uçarken biraz düşsse katılmazdı sana
Borsa denilen şey senin analıttığınla uzaktan yakından alakası yok , Böyle enflasyonist bir dönemde gitmeyen bir hisse de sıkıntı vardır , senin dediğin normal dönemlerde belki olabilir
Bazı yazılarına denk geldim gıcık gıcık anlaşılmaz şeyler yazayım da değer versinler peşindesin
yürü git işine
Bazı insanlar vardır , parası çoktur ama emek harcayıp hisseleri incelemeye ,borsayı öğrenmeye merak etmezler , üşenirler giderler özel fonlara girip kazançlarının %20 sini bu fon yöneticisine verirler ,
hah git onlara anlat ne anlatacaksan ,etkilersin onları
adam daha yazılanı anlayamıyor ben ne yapabilirim.
2.3. Fon’un yatırım stratejisi, fon toplam değerinin devamlı olarak asgari %80’i tarım veya
gıda sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin veya bu şirketlere hizmet/servis ve ürün sağlayan
şirketlerin ihraç ettikleri yerli/yabancı ortaklık paylarına, Amerikan (ADR) ve Global (GDR) depo
sertifikalarına, yerli/yabancı borçlanma araçlarına ve kira sertifikalarına yatırılacaktır. Fon ayrıca
bahsi geçen temaya yatırım imkanı sağlayan yerli/yabancı yatırım fonları ile yerli/yabancı borsa
yatırım fonlarına da yatırım yapabilir. Fon’un teması kapsamında tarım ve gıda emtialarından oluşan
endeksleri takip etmek üzere kurulu yatırım fonu ve borsa yatırım fonu katılma payları da fon
portföyüne dahil edilebilecektir.
Fon portföyüne dahil edilecek varlıklar, bu varlıkların ağırlıkları ve para birimleri (Türk
Lirası veya Yabancı Para) portföy yöneticisinin piyasa görüşüne göre şekillenebilecek, fon
portföyündeki varlıklar piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilecektir.
Fon portföyüne yabancı para ve sermaye piyasası araçları dahil edilebilir, fakat bu araçların
toplamı fon toplam değerinin %80’i ve fazlası olamaz. Söz konusu oranın hesaplanmasında portföye
dahil edilen yabancı yatırım fonu ve yabancı borsa yatırım fonu katılma payları da dikkate alınır.
Ayrıca, fon portföyüne dahil edilen yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç et
o kadar önyargı ile yazdıklarımı okuyor ki , söylenileni anlamıyor
finansal okur yazarlığın eksik diyorum , para ve sermaye piyasalarında fonlara yatırım yaparkenki temel bilgilerin eksik. öyle olmasa gelip buraya , '' gitmeyen hisse '' tabiri yazıp fonun yatırım mantığını sorgulamazsın. bilgin eksik.
ille küfür ettirecek , yıllar önce buna benzer bir tip yüzünden üyeliğim iptal olmuştu ,en iyisi engelleyim bu boş beleş süt bıyığı