Halaya duralim mi diyecegim topik hep ehtiyar. O da olmayacak. Gorecegim simdi Ocakta 400 gayneden asagi elentrik faturasi kalmasin da.
Printable View
Halaya duralim mi diyecegim topik hep ehtiyar. O da olmayacak. Gorecegim simdi Ocakta 400 gayneden asagi elentrik faturasi kalmasin da.
bu 400-500 tl elektrik faturasi sizlere nasil geliyor anlamiyorum
150 m2 ev
yaklasik 30 tane led ampul yaniyor.6-7 saat
mutfakta en az 4-5 saat 15 tane floresan eski tip yaniyor.
evde ocak elektrikli induksiyon 4 gozlu 90 cm lik.her gun en az 2 saat calisir
pc 15 saat calisir
55 inch tv 15 saat calisir.
ps4 6-7 saat calisir
full aktif akvaryum
her gun 1 kez bulasik makinesi calisir
her gun 1 kez camasir makinesi calisir
ve eve gelen max fatura 270-280 tl.
tek farkimiz oturdugum site de yillik kw anlasmasi yapiyorlar 3-4 firmadan ve en uygun olandan elektrik aliyorlar.
Burada yazanlar ben dahil önemli degil zira azinlik her koşulda önemli olan kürtac yapan dayının ne diyecegi yani o dayının bize ne dayıyacağı adam şöyle demişti
" Keşkem çoh önceden buyana bu hökümet olaydı çoh taaa eyi , çoh taaa başka oluuudu "
Evet bu dayı ne derse o olur bu ülkede o kadar .
Bak kardesim ben matbaaciyim ,sanayi sitemde cevremin yarisi dindar, ismail aga cemaati.
adama gecen ciddi ciddi sordum,borc batagindasin,firmani ceviremiyorsun,neden israr ediyorsunuz bu akp de?
adamin dedigi herkesin hayatta beklentisi farkli.sen cocuguna nasil ev alirim diye plan yaparsin,ben cocugumu nasil imam hatipe rahatca yollarim,nasil cocugumu islama uygun giydiririm, nasil 5 vakit namaz kildiririm bu derdim.bugune dek te 50 yillik hayatimda bize bunu saglayan bir tek akp hukumeti oldu.bu yuzden ben asla siyasi gorusumden vazgecmem dedi.
keza esimin tarafi konyali ve alayi akp li koyu.onlara bile sordugumda gayet duzgun bir dille kapali olmanin su donemde ki rahatligi bize yeter diyorlar.
tum bu bahsettigim kisiler ekonomik yonden dipte olup akp yi savunanlar.
yani o sizin gordugunuz coh iyi bu hokumet diyenlerin yaninda kendilerince mantikli cevap verenlerde var.
Aynen dediğiniz gibi.... Benim sitede de dün öğle hava 10 derece iken bahçedeki kameriye kapalı kadınlarla doluydu. Her cuma orada toplanıyorlar. Malum propaganda ve etniklik işleri.. Duyabildiğim bazı konuşmalar ; - Herşeye çok zam geldi. ALLAH fakire yardım etsin. diğeri ; - Hükümet ne yapsın bacım, içte dışta hep saldırıyorlar adama. Müslümanlığı yaşamak kolay mı . Peygamber efendimizde ne eziyetler çekti. Direneceğiz.
Bu insanlar bire bir markajla temiz beyin yıkaması yaşamış olmalı. Tamamen aç kalsalar bile yine kendilerini mücadele de
sanacaklar . Her partinin gençlik kolları çok önemli. Muhalefet bu konuda çok zayıf. Gerçi en koyu tutucu ailelerde bile çocuklar internet sayesinde düşünmeyi öğreniyor. Ailenin yaşantısını sorguluyor ve bu yüzden çok çatışma yaşıyorlar. Özellikle kız çocukları dünyayı daha çabuk kavrıyor.
Buna eski görüşlerini terk etmiş felsefeci Dücane Cundioğlu nun yorumunu yazıyorum
İnsanları bir arada tutan en önemli etki nedir ?Yani birlik beraberlik vb açısından
Vatan , bayrak ,din , dil , tarih bunların hep bir önemi ve yeri var ama temel en önemli etken iyi yaşamak ve refah düzeyi .
Bütün eleştiri lere sıkıntılara rağmen henüz çoğunluk istediğini yiyor ve giyiyor ancak serbesti azalıyor .Durumu belirleyecek olan budur kayıplar durursa sizin akrabalar I.hatip türban der devam eder durum gittikçe kötü olursa goreegiz bakalım hangisini başa alacaklar.
Doğu toplumlari hep iki yüzlüdür . Sıcak kanlı sevecen görünüşleri de yalan dolandir.Neyse fazla çenem düştü yine