Aynen öyle.
İlk fırsatta usd'ye geçtikten sonra artık birdaha % 20'den bir kuruş fazla TL'de kalmam. Töbe bir daha
Printable View
İnanıyorum söylediğini candan söylediğine
Ama bugünkü karar yarın bozulur çok kez.
Hafızanın kulu olmaz kararımız
Çabuk doğduğu için büyümeden ölür
Nasıl ki ham meyve dalında durur da oldu mu kendiliğinden düşüverir yere.
Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak
En çabuk unuttuğumuz şeydir ne yapsak.
W.Shakespeare
Size al diyemem sat diyemem ben sadece olmuşlar üzerinden gelecekte ne bekliyorsanız ona göre davranın diye kendi küçük aklımla size kendi fikrimi beyan edebilirim. Faiz enflasyon nedenidir söylemi kabul ettirilmeye çalışılan bir ülkede , MB başkanının yıl sonu itibariyle 1.90 Dolar/Tl hedefi verdikten sonra Dolar kurunun bir daha asla o seviyeleri test dahi etmeyip 2.40 üzerinde bir fiyata ulaştığı bir ülkede hala Mb sının söylemlerine inanıyorum der ve yaptıklarını doğru bulursanız o sizin seçiminiz olur, yok tüm bunlar yalancı çoban hikayesine döndü derseniz o zaman tedbirinizi alırsınız, seçim tamamen sizindir.
İki nolu adamlarla bir numara işler yapılmaz...
Yıldırımın'ın 4 günlük ABD gezisi süre olarak fazla bir elçi için.
Bakalım dağ fare doğurucak mı?
Nazik bir ifadeyle, "gövdeden ayrılmış yapraklar (ya da "kararsız" mı demeliydim bilmiyorum), yönü ne olursa olsun, olası rüzgarlarla savrulur" demekte kanımca...:)
Bu forumda buna al-sat da deniyor.
Hani kararsız insanların "al-sat"ı...
Ben de karar vermekte oldukça zorlanırım.
Sıkça değiştirebilirim.
Kötü sonuçlar veriyor bu coğrafyada. :)
İtiraf etmek istiyorum, Doların Mb `ın son çabalarıyla aşağılara düşmesini çok ama çok istiyorum, elime bir alış veriş sonrası geçen (beton satışı ) Tl ler beni fena rahatsız ediyor, o yüzden el mecbur sistemde bankada günlükte tutuyorum ve fırsat kolluyorum kurtulmak için. Dualarım MB `ın son atraksiyonunun başarısına, başarılı olsun çöp ! Dolar yerle yeksan olsun diye dualarımı eksik etmiyorum . Kusuruma kalmayın, ben artık düşüş bekleyen taraftayım, ne zaman ki eldeki Tl lerden kurtulurum söz yine Dolarcıların yanında olacağım. :agla:
Merkez .B. bu hamlesi çok erken çok , Bir başka tabirle ,( sahte şafak) sabah şafaktan önce oluşur , aldanırsan karanlıkta yolunu bulman zor olur..
Bu düşüşü sadece TCMB bağlamak doğru olmayabilir..Cuma günü değer kaybetmekte başı çeken EM paraları sakin seyrediyor şu sıralar..sanırım globalde doların sakin seyretmesinden dolayı, TL kadar olmasada EM'lerde değer kazançları var..
Benim kanaatim globalde tekrar bir dolar hareketliliği olsa, bizim MB'nı o kadarda takan olmayacak..
USD/TRY= -%0.75, USD/ZAR= -%0.20, USD/BRL=-%0.61, USD/RUB=-%0.11, USD/MXN= -%0.42
Malzememiz bu.
İdare edecez artık.
Sosyal hayatta, demokratik hayatımızda bunların sayısal etkisi büyük.
Onlar neyi seçerse onu yaşıyoruz.
En büyük referansları olan İslam'da bilgileri bu kadar.
"Benim sevdiceğimde din var iman yok" türküsüyle devam...:)
https://www.facebook.com/karikateist...7589182671558/
Yurtdışında bir vergi memuru ve muhasebeciyle konuşuyordum. Burada neden insanlar vergi kaçırmayı düşünmezler, bunları o zihniyete iten nedir dedim. Vergi memuru bana uygunsuz bir yerini gösterdi ve dedi ki böyle bir şey olduğunda biz bunu yapanın hayalarını sıkıca kavrarız ve bu şekilde uzun bir süre sıkıştırarak tutarız. Böylelikle insanların zihinlerinde unutulmayacak bir şekilde ibretlik olarak bu yer eder.
Türkiye'de döviz kuru için ise bu türde bir ibretlik sıkıştırma olmamıştır. Zira böyle bir şey olduğunda merkez bankası TL faizlerini yükselterek getirileri dengelemeye çalışmış ve bunda kısmen de başarılı olabilmiştir.(1994 ve 2001 krizleri de dahil olmak üzere). Ancak 1.1.2013 tarihinden itibaren gerek politikacıların büyüme baskıları gerekse yabancı merkez bankalarının parayı geri çağırması sonucunda bunu başaramamıştır.
Bu nedenle belirli gruptaki insanların hayaları sıkışmaya başlamıştır. Merkez bankası bu sıkışmayı çözecek şekilde TL faizlerini arttırmaz ise tarihte ilk defa 1.1.2013 tarihi referans alındığında belki de *hiçbir zaman* dövizin getirisi TL varlıklar ile yakalanamayacaktır. İşte bu durumun olma olasılığı artık çok yüksektir, yani çok geniş halk kitlelerinin hayaları uzun bir süre sıkılmış olacaktır.
Bu da sonuç olarak tarihte ilk defa *gerçekten* çift para birimli bir ekonomiye evrilme ihtimalimizin yüksek olduğunu gösteriyor.
*Gerçek* çift para birimli bir ekonomide ne yazık ki merkez bankasının para politikası üzerinde bir yetkinliği kalmıyor. Bunun öncü emarelerini görmeye başlıyoruz.
Bu aslında bizim değil merkez bankasının kendi bağımsızllık savaşı. İyi olan kazansın.
Nereden nereye?
Asgari ücretle bir ailenin 3 öğün simitle geçinemeyeceğini anlatarak siyasette başarıyı yakalayanlar görmeli öncelikle.
Sonra da servetini korumaya çalışanları vatan hainliğiyle suçlayan biçareler...
YIL ÇEYREK ALTIN
1997 Fiyatı 2.26 TL
1998 Fiyatı 5 TL
1999 Fiyatı 9 TL
2000 Fiyatı 10.5 TL
2001 Fiyatı 23.5 TL
2002 Fiyatı 32 TL
2003 Fiyatı 32.25 TL
2004 Fiyatı 33 TL
2005 Fiyatı 38.5 TL
2006 Fiyatı 50 TL
2007 Fiyatı 54 TL
2008 Fiyatı 72.5 TL
2009 Fiyatı 89 TL
2010 Fiyatı 117 TL
2011 Fiyatı 167.5 TL
2012 Fiyatı 163 TL
2013 Fiyatı 160.08 TL
2014 Fiyatı 164.40 TL
2015 Fiyatı 162.86 TL
2016 Fiyatı 213.80 TL
http://www.haberturk.com/ekonomi/alt...1-yillik-seyri
Halen çeyrek altın 260 TL...:)
Artisi eksisi , kazanci kaybi ilerisi gosterecek tabi, kendi kafamda belirledigim planlara uygun olarak fiziki dolarlarimi arttirim yoluna az once girdim. Birazdaha dusermi.. duserse bekliyorum.
bugün bir arkadaşım gözümün önünde 3,8592 den 100 K $ aldı. Ben korkardım vallahi almaya. Ama o aldı. Dedim 1 ay önce alsaydın 30,000 TL daha az para ödeyecektin. Olsun dedi :) Hayırlısı olsun ne diyelim. Yatırım tavsiyesi değildir
dostlar
*
gece yatağa girince uyumadan önce ne hayaller kuruyordunuz hadi yalan söylemeyin.
-
3.94 ü şöyle geçeriz off 4 e soluksuz 4 ü az geçer orda veririm ordan geeri alırım paralar istif
*
sonra yaslan geriye çat çat çat hergün %1 2 3 gelsin pereler..
*
sonra sabah olur algoritma fişi çekmiştir gece uyku tutmayanlara malı verir yeni denizlere açılır.
-
hayal kırıklıkları ve kırılmış kalplerle bu sürer gider.
*
gören göz
Hımm :oleyo:
https://i.hizliresim.com/d7L8JD.png
rxpu
işte gerçek bir gören göz neler olduğunu görebilen vizyon sahibi tebrikler.
-
gören göz
HOLLYWOOD 'un yuksek bütçeli filimlerinemi ozendiler nedir. mesela bakiyoruz AVATAR: butce
387 MİLYON DOLAR... HASILAT 2MILYAR 780 MILYON DOLAR...
MERKEZ BANKASI, 1MILYAR 400 milyon DOLAR butceli bir filim cevirdi bugun.. seyircilerin beğenisine sunuldu.. 3 KÖFTE 5 LIRA..
Fekat filim pek ragbet gormedi/göremez/gormeyecek.
çünkü yan salonda NE KADAR KÖFTE O KADAR EKMEK. filimi kapalı gişe oynuyordu
dip not:yol yabdılar
Daha gün bitmedi dikkat edelim yorumlarımıza, sonra kıvırmak zorunda kalmakta var .
Bu arada kısa vadeli teknik göstergeler de rahatladı, hepsi aşırı alım bölgesindeydi...
Buraya böyle yazınca dolar maalesef düşmüyor. Dolar al sat size göre değil, zira 1,5 kuruşluk düşüş neler yazdırmış size.
Şair olmuşsunuz, sevdiğini kaybeden sevgili gibi...en son tüm malı 3,85 lerden boşaltmıştınız değil mi?
Bankalar arası piyasada şu an 3,871'den işlem görüyor...
Doğruysa bir de biz yazalım şiiri...:)
Hadi doğruyu söyle...
Cuma sattıktan sonra yüreğin cız etti değil mi?
Pazartesi ya da haftaya bir gün 3.80 lere düşer oradan alırım diye kurguladın rahatlamak için değil mi?
Yok ..
Ben pek beceremiyorum bu dokundurma işlerini.
Yoksa şiir yazmayı mı demeliydim? :)
Ağır ağır tekrar eski yerine gidiyor. Çok kuvvetli bir adım olarak nitelendirilebilecek dolaylı döviz satışı ve likidite enjeksiyonunun işe yaramadığı durumlar epey nadir olabilir. Şu anda bu durumlardan birindeyiz.
Akşam en azından TL depoyu keserek tcmb faiz artışına hazır olduğunun mesajını vermeli.
dolar akrep gibi tcmb'ye gözlerini dikmiş bakıyor.....
https://www.youtube.com/watch?v=gT1K6yraySY
Alıyom -satıyom ! ben kazanıyom ! BORSACI geyiğidir .
HABER BU OLUNCA,
Diyanet'e 6.8 milyar yetmedi: 1.3 milyar ek ödenek isteyecek
Diyanet’in Mali Durum ve Beklentiler Raporu, bu yıl da bütçenin yetmeyeceğini ve 1.3 milyar liralık ödenek isteneceğini ortaya koydu.(2017)..
Risale Haber-Haber Merkezi
Diyanet İşleri Başkanlığı istatistiklerine göre, Türkiye'de 86 bin 762 cami bulunuyor...
125.000 küsur makam aracı, benzini, şöför bakım onarım giderleri. bu kadar zenginmiyiz
..... USD/TRY*yükselişe devammmm.!
3.90 geçilirse CELEPLER den yardım istenecek, 3.94 sonrası BERBERLER devreye girecek 4 üstü ve sonrası FAİZ arttırımı .
Geçen atakta tcmb 3.94 te faiz silahını gösterdiyse ve 3.53TL'ye put koyduysa, bu sefer koyduğu 3.7TL'lik puttan müdahale seviyesinin 4.11 TL gibi olabileceğini söyleyebilir miyiz?!?!
Ancak geçen sefer 3.88 ile 3.94 arası işlemler çok hızlı ve hacimsiz geçtiği için bu seferde 4.05-4.11TL arası hızlı ve bankaların alım satım işlemlerini örtülü olarak kapatmaya çalıştığı (spreadleri açarak) bir aralık olabilir. (enpara.com'a selam olsun).
Reeskontların yapacağı aşağı yönlü baskı daha etkili ama ihracatçının günlük 30-40 milyon dolar geri dönüşü olabileceğini hesaplarsak bu etki gecikmeli gelebilir. O yüzden birkaç gün daha beklemekte fayda var.
VELI EFENDİ HİPODROMUNDAN tatsiz haberler gelmeye devam ediyoru. binicisini üstünden atan BIST100 gecen hafta hatırlarsaniz, finish cizgisinin tam tersi istikamet te kosuyordu. bu haftaya da YAN, YAN KOŞARAK başladı . imdat.! AT SAĞA ÇEKİYOR.
1.sari teneke, 2.bit tabii USD/TRY.. bit deyince aklima geldi ilk firsatta BİTCOİN alacağım ve kamu oyunu bilgilendirecegim.
gösterge 13.60 a dayandı bizim timothy ash ağladı dolar iner mi çıkarmı vallah bilmirem :)