Kimin ne kazandiğini bilseniz size ne faydasi olacak anlayamadim.
Printable View
Valla hocam yazdıklarımdan sadece son satırı alıp soru olarak sorarsanız konu değişiyor ,
Ben sistemcilik pişmanliklarla gelip geçer demek istedim , bazı günler sisteme uyarsiniz pişmanlık yaşarsınız , uymassiniz pişmanlık yaşarsınız , tersine işlem yaparsınız yine pişmanlık duyarsınız
Konu kazanıp kazanmamak değildi
Yoksa 3 günde 8.000- 10.000 puan kazandı mizda kaybettiğimiz de oldu
Ne kadar eski sistemci olsanizda yinede gider o sisteme müdehale edersiniz ben erhana onu belirtmek istedim çünkü ayni şeyleri bende yaşadım. Yaşıyorum 3.5 yildir
Yoksa banane kim ne kazanmış kim ne kazanmamış
Kimseye öyle bir soruda yöneltmedim
Robotla veya manuel işlem aslinda ayni hedefin farkli araclari. Hedefi doğru koymak gerekiyor. Manuel işlem yapmanin zorluklari olduğu gibi robota teslim olmanin da zorluklari var tabiki. Manuel işlem yapiyorsaniz da işlem açma kriterinizi zamanla değiştiriyorsunuz, ayni durum robot içinde gecerli olabilir. İlk zamanlar 5 dk periyotlarda sistem kullanirken şimdi 1 dk periyoda döndüm mesela.
Piyasada işlem yaparken her ihtimali düşünerek hareket ederseniz para kazanamazsiniz, özellikle manuel işlemle kazanamayanlarin belkide farkinda olmadiklari en buyuk hata budur.
Bu noktada bizim kullandiğimiz sistemlerin avantaji ise hic bir zaman beynimiz kadar ihtimal hesaplarina giremeyeceği için kendisine verilen mantikli kurallara göre bazen hatali bazen doğru, ama en önemlisi sürekli ayni kriterlerle işleme girerek kazanc elde etmeye çalişmasi bence.
işte altın söz
insan beyni bir kaç kere yanıldıktan sonra kriteri değiştiriyor. halbukı aynı kriteri devam etse totalde çoğu işlem küçük zararlala az sayıda işlem ise çok buyuk karla kapanacak ancak bunu yapamıyor.
Bu yüzden ne zman bir trend başlasa hep terste kalıyor.
Aslında bakarsanız bence manuelcıler sadece yatay/yataaya yakın piyasalarda kar elde ediyor tüm trend dönemlerinde çoğunlukla kaybeden oluyorlar.
Stoplama gibi bir mantık çalışmıyor yada inandırıcı gelmıyor. Ve herkes dipte alıp tepede satmak ıstıyor. bu ıstek doğrultusunda da aslında cogu zaman yatayda bunu kısmen becerebıldıklerı ıcın her zman aynı sey olacakmış hissi oluşuyor o noktada patlıyorlar.
insan pskilojisinin tersine kodlanmış gibi piyasa yada tersine çalışıyor.
Sistemlerdede durum bundan farksız.
Kz eğrisi ne zman en dibe vursa sistemi kapatıp kurtulmak ıstıyorsunuz. en tepelere cıktıgında ise kazanmanın verdiği sevinçle daha da tepelerde daha fazla lot baglamak sisteme aşırı güven vb psikolojileri oluşuyor.
bunun tam tersını uygulayabılen yada uyarlayabılenler bence bu işte köşeyi dönecekler.
Başarılı bir sistemin temel anahtarının içinde de bana sorarsanız insan psikolojisinin tersine odaklanmak cok ıyı sonuçlar doğurabılır.
Fark yaratmak ve farklı olmak kazandıracaktır.
hayatta öyle değilmi niye herkes zengın degılde azınlık zengın farklı olanlar ve fark yaratanlar koyunların pesınde gıtmeyen sürüden ayrılan azınlık hep daha iyisini hak etti.
bence içinde bulundugumuz hayatın felsefeside böyle. güçlü olanlar risk alanlar farklı olanların yaşadıgı bir dünya burası.
sürüden ayrılmamak bir güven hisse veriyor eywallah da hayatını yaşayamıyorsun kı sürü nereye giderse o kadar özgürsün. halbuki ben sürünün gitti yere değil tam tersine sürünün arkasında kalan dağlara ovalara çiçeklere böceklere gitmek istiyorum.
etc:oralet en kötüsü ne biliyormusun 5 yıldır sıstemcı olupta manuele geçmek sen yine iyisin yani. sadece 300 500 puan ıcın yorgan yaktım.
Cok guzel konu olmuş sayın ykoc.
Hep aynı kriterlerle işleme girmeye programlı robotları da kendimize benzetmeye çalışmıyor muyuz aslında?
Sistemlerimizin de zaman zaman mantığını değiştirmesini istiyoruz ve bunu da belli bir sistematik ile yapmasını istiyoruz. Bu da kompleks sistemlerin başlangıç noktası oluyor bana göre.
Hep aynı şeyi yap ama şöyle olunca yapma vb kural dısı durumlar üreterek karlılığı arttırmaya çalışıyoruz ama bunun faydası var mı bilmiyorum?
Gerçekten basit olan mı güzel yoksa kompleks olan mı avantajlı uzun vadede?yoksa ikisi aynı yerde mi buluşuyor?
Bence cevabı başka yerlerde aramalıyız ve ben bulmaya yaklaştığımı düşünüyorum. Yıl sonuna doğru herşey aynı şekilde yolunda giderse sanırım topicteki herkesi etkileyecek bazı tablolar paylaşmayı düşünüyorum.
Demek istediğim aslında grafikte. Gerçekte emir, testlerdeki gibi günün ilk barındaki sistemseviye den gerçekleşmiyor.
https://i.hizliresim.com/oXXjXX.jpg
Bu arada isctr de bugün hft ler çok ciddi zarar etti. :halay:
Kademe gapi o halde ben grafik gapi anlamıştım :) . Sonuç olarak testler konusunda ne yapılmalı ? Günün ilk barını sistemden çıkartmayı ve kapanışı beklemesini denedim ancak getiri düşüp maxdd ciddi artıyor.Dolayısıyla seviyeli sistemlerim hakkında şüphe duymaya başladım :Sad:
grafiği tek tek inceleyip afaki karların oldugu bolgelerı inceleyıp eksiltmen lazım ayrıca bir once puandan da çıkartman lazım
işlem sayısı arttığında bu ihtimal dahada yükseliyor. İşlem sayısı düştüğünde bu ihtimalde nisbeten düşüyor.
hiç gapın olmadıgı bir bölgeyi hem kapanıslı halını hemde kapanısı beklemeyen halını simule edersen farkın ne oldugunu görebilir.
sisteminin kapanısı beklememesının ne kadar fayda sagladıgını tahmin edebilirsin.
gaplerı hariç tutugun varsayımıyla; her işlem için fayda veya zarar çıkartacaktır sistemin kapanısa göre.
totalde kapanısa göre 100 puan daha karlı işlem yaptıgını varsayan bir istatistik çıkartırsan.
İşlem sayısı ile 100 puanı çarp kapanıslı halıne bu puanı ekle net getiriyi görürsün.
BU da ne demek eğer kapanısı beklememek her işleme 100 puan totalde kar saglıyorsa işlem sayısını arttırdıkça getiride artacaktır.
önemli olan kapanısı beklemekle beklememek arasındakı farkın istatistiğini dogru şekilde analiz etmek.
Çok detaylara girme işin içinden çıkamassin
Endeks vadelide kayma komisyon 0,035
Hisse vadelide kayma komisyon 0,02
Düşerek hesaplama yap , geriye bir şeyler kalıyorsa o rakamları zaten kazandırıyor
Robot çalışma saatinide 09:32 - 18:15 arası yaparsan açılış gaplarinda robot işlem yapmaz
ykoc hocam cok memnun olurum ama benim tespitlerimin biraz daha yere sağlam basan hale gelmesi için zamana ihtiyacım var. Bu işi uzun vadeli düşündüğüm için sanırım yıl sonuna kadar gözlem-işlem yapmaya devam etmem gerekiyor. Sonrasında tespitlerim daha netleşmiş olarak özellikle sizinle ciddi bir sinerji üretebileceğimizi düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/k90Gqq.jpg
Resimdeki işaretli bölge de kar elde edebilen sistem var mıdır? Benim bütün sistemler o bölgede ciddi bir zarar yazdı. Çok nadir görülen bir kalıp. Böyle durumlarda flat kalsam çok mutlu olurum ama bu bölgeyi diğerlerinden ayıran bir kriter lazım :) Genelde yatay ve dikey sistemler aynı anda ciddi zarar yazmıyordu ama bu bölgede öyle oldu..
bu bir örnek o bolgede zarar edenlere dıgerlerındede durum farksız onlarda zarar etmiş.
bu problemı y koç veya tiberus çözebilmişmi asıl merak ettıgım o benım.
klasık al sat yontemlerının dısında stratejiyle benim sistemim bu bolgeyı es geçiyor ayın 29 una kadar. resmini yayınlayamam ama.
https://i.hizliresim.com/bV9r9Z.png
ORİJİNAL
https://i.hizliresim.com/JZWV4J.png
TORNALI (YKOC)
https://i.hizliresim.com/jgAqjL.png
ORİJİNAL REFERANS SİSTEM (D2)
https://i.hizliresim.com/Em2O5g.png
TORNALI REFERANS SİSTEM
https://i.hizliresim.com/qdyAPZ.png
ORİJİNAL
https://i.hizliresim.com/r5y0Ma.png
ORİJİNAL
https://i.hizliresim.com/LlGv3V.png
Evet gerçekten çok hoş olmuş.ve dünden beri pek kimse yorum yapmamış çünkü herkes kendi sistemleriyle karşılaştırıp tam bir hayal kırıklığı yaşamakta bence.vay be şurda nasılda böyle bir sinyal yakmış bu sistem oysa benim sistem burda nasılda biçilmişti.gibi karşılaştırmalar yapınca herkes ben bu işi çözemedim ne kadar çalışırsam çalışayım olmuyor işte diye düşünüp suspus kalmış olabilirler.forumu yıllardır takip eden biri olarak naçizane görüşüm şöyle:daha öncede sn. tiberius sistemlerinin resimlerini atıyor bizde bunlar sistemse bizimkiler ne havasına giriyorduk.bu süreç hep tekrarlanıyor,gidiyor....
Sizden ricam kz eğrisiyle nasıl torna yapılır a dair bir örnek kod paylaşmanızdır.evet aynı kodu buraya yazın demiyorum böyle bir istek adil olmaz.ama en azından bakın arkadaşlar eğriyle şu genel kod kalıbıyla uğraşıp geliştirin,işte bu yoldan gidin,çalışın şeklinde bir paylaşım yapılmadığı takdirde bu görsellerin hepsi boş kalıyor.millet ekran karşısında yalanıp duruyor ve sadece keşke benimde böyle bir sistemim olsaydı keşke ama ne kadar çalışırsam çalışayım bu olmayacak diyor.çünkü çok kişinin kod bilgisi oldukça düşük.en azından bu forumda 100 kişi varsa bence en az 75 i bir kaç indikatörle sistem yapmaya çalışanlar.ışık verin daha bol örnek verin.....
KZ eğrisini geri besleme olarak kullanmak yıllar öncesine dayanıyor.
Bu konuda çok da yazı yazdık ama sanırım gözden kaçmış ya da ciddiye alınmamış.
Bu metodun fikir babaları Erhan Açıkgöz beyefendi ve YKOC ustadır.
Benim önceleri çok itibar etmediğim bir yöntemdi ancak sonuçları görünce ikna oldum.
Erhan hoca dibe vurmuşken bu yöntemle sky rocket yaptı, YKOC'un sonuçlarını ise bizzat gördüm ve ikna oldum.
Erhan hocanın sonuçları görmedim ama tahmin ettiğim kadarıyla uzun süre düşünülmüş daha titiz bir çalışma.
Senyoraj hakları onlara ait olduğu için uygun gördükleri kadar açıklama yaparlar.
Kabaca orijinal sistemin getiri eğrisi düşmeye başlayınca devre kesici ile sistemi FLAT duruma çekiyorlar.
Sistem kötü bir yerde sinyal verince bir sonraki sinyalin de kötü olma olasılığı artıyor.
Amaç bu ihtimali düşürmek.
Ciddi emek var tahminimce ben halen beceremiyorum. Devre kesici yaptıktan sonra sisteme tekrar ne zaman dönülecek? En zor kısımlardan biri bu bence. Yanlış bir yerde girince sürekli işlem yapıp flata alıp işlem sayısı artıyor kısacası saçmalıyor.
Bildiğimiz kz eğrisi mi kullanıldı yoksa günlük kz eğrisi mi acaba?
Yıllar önce Eski forumda paylaştığım bir yazı vardı bulamadım maalesef. Özetle sistemin ham sinyallerini yayına vermek yerine sistem davranışını görüp buna göre strateji belirlemekten bahsetmiştim. Tiberius hocanın paylaştığı görsellerdeki yöntemde bu konu ile benzer ve fakat biraz daha geliştirilmiş bir yapı.
Son üç aydır klasik al sat yöntemlerinin terste kaldığı, sinyal oluşan yönün tersine hareketler olan bölgeleri daha sık görmeye başladık. İndikatörlerle oluşturduğunuz Sistem hem trendde kalsın hemde testere dediğimiz bölgelere uyum sağlasın diyorsak bunun artık çokta mümkün olmadığını görmüş olduk. ( kendi sistemlerimde şu an başarı oranı 10 sistemde 3-4 ) .
Böyle bir durumda sistemin her ürettiği sinyale atlamak yerine tutarlılık testlerine sokmak ve bunun üzerine yöntemler geliştirmek kısmen de olsa bir çözüm metodu olarak görülebilir.
Basit bir ma sisteminden örnek verecek olursak testere dediğimiz dar hareketli ama yüksek dalgalı piyasada bir kez terste kalan sistem yüksek olasılıkla devamında yine zararlı sinyal üretiyor. Yine benzer şekilde uzun trend bölgelerinin sonunda indikatör uyumsuzluklarından da kaynaklanabilen hatalı sinyaller görüyoruz. Görsellerdeki yapı bu olasılıkları göz önünde bulunduruyor. Yani kar edebilmişse veya terste kaldıysa belirli kriterlerle flate dönerek piyasa hareketinin yeniden sistemle uyumlu hale gelmesini bekliyor. Bunu koda dökerken kz eğrisini kullanmak bir yöntem olabileceği gibi sinyal tutarlılığından hareket etmekte farklı bir yaklaşım olabilir. Yani kullandığınız yapı dipten belirli bir puan üzerinde oluşmuş yukarı harekette al sinyali açmak yerine flat kalmayı seçebilir.
Bu konuda alternatif çok, yani işin özü kendi sisteminizin yapısına göre strateji geliştirebilirsiniz.
Net bir kalıp sunarak işte ben bunu kullanıyorum dememi bekleyen arkadaşlar yoktur/olmamalı diye düşünüyorum. Nihayetinde bizlere de vahiy gelmiyor , gözlemliyoruz araştırıyoruz deniyoruz vs vs .... Diğer başlığa yazmış bir arkadaş 5 yıldır soruyorum hala cevap yok diye. 5 yılın 1 haftasını bu soruyu cevaplamaya ayırsa eminim yapardı. Ben c dilini tamamen kendi çabamla kendime yetecek kadar öğrendim. 5 yılımı sadece soru sormaya ayıracağıma bir kez sorarım cevap alamazsam kendim yapana kadar uğraşırım ve yaparım.
Arkadaşlar KZ eğrisine takılıp kalmayın , esas olan sisteminizin sinyalleri, zaten KZ yi de bu sinyaller oluşturuyor. ve KZ fiyat hareketiyle tam bağlantılı olduğu için çok pürüzlü bu yüzden genel manada bir çözüm üretmenize yetmeyebilir.
Ayrıca sisteminizin tesadüfi işlemler açmaması , belirli bir mantıkla hareket etmesi en öncelikli konu.