Bence dogru karar.
Printable View
Tınaz gerçekten doğru kararmış valla. Napalım insanlar tercihleri ile yaşarmış. 4 ay migrosta bekledik ekmeği başkaları yedi. Koç bugün ekstra kötü tacirler gözü kapalı satıyor. 22 altına düşmemesi lazım.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satanlar, ellerinde KCHOL olan kucukleri tava getiriyor sadece. Ham yapmak icin.
ARCLK bugun 35 TL.
Diger istiraklerin fiyatlarina da bi bakmak lazim.
KCHOL alirsaniz, Turkiye'nin bir ucundan tutar, rahat uyursunuz.
Bugunden yarina, al-sat'a uygun bir hisse degildir.
sabancı holdinge göre gined eiyi performansı
şimdi geniş band alanı ile son dökülmesi gerekenleri dökecek
yoluna devam edecektir diye düşünüyorum.
Hem ilk 5 aracı kurumda hem de kademe alış satışta artıya geçtik. Ama -1.50 hisse. Uyumsuzluk var toplaması lazım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dün gibi ilginç işlemler yapıyoruz. Dün de -3 olduk bir ara sonrasında global girdi tahtaya ve tarihi zirvede kapadık. Dün tahtada nerdeyse %5 marj yarattılar. Bugün de öyle sabah mükemmel bir açılış 22.96 zirvesi gördükten sonra şu anda eksiye dusus ve 22.50. Nerdeyse %2 marj yaratti.
Alan satan buyuk paralar kazaniyor.
Sunu her aldigim sattigim kagitta yaziyorum. Robotlar hakimiyeti oldugu surece adil bir borsa konusamayiz.
Ozellikle ykb robotlarina borsada olan herkesin tepkisini gostermesi lazim borsa yonetimine.
Takasi olmayan hergun borsa islem hacmin yarisini yapan hisselerin fiyatini spekulatif indiren cikaran bu basta ykb robotlari olmak uzere bu sistem oldukca herkese allah kolaylik versin.
Bu robot-it lerden iyi ekmek yiyen bir güruh var.
Komisyon ücreti olarak. Kullananlardan çok, kullanılmasına izin verenlerin memnun olduğunu düşünüyorum.
Alan memnun veren memnun. Ütülen, küçük yatırımcı.
Anlaşıldı.
Sözün gideceği nokta : Büyük balık küçük balığı yer.
Ykb tahtayi esir aldi. Kendi calip kendi oynuyor. Daha 30 dakika once artida olan hisse 22.34 e dustu.
Bugun tahtada alici nerdeyse yok gibi bir sey. Bank of ve ykb saglam satici simdilik. Global bir hareket yapar dunku gibi umarim
Holdingin, borsada işlem gören iştiraklerinin, U100 endeksin en dibi gördüğü 23 Mart 2020 tarihindeki en düşük fiyatları ile bugün gördükleri en yüksek fiyatların farkları ve artış oranlarını tabloya çıkardım. Bazı hisseler yakın zamanda daha yüksek seviyeleri görmüşler fakat ben bugünkü fiyatları dikkate aldım.
En düşük artış Tüpraşta. İştiraklerin ortalama artışı % 319'a yakın.
https://i.hizliresim.com/pVB5Tg.jpg
Guzel calisma ellerinize saglik.
Istirakleri goruldugu gibi uzaya cikti. Butun istiraklsri. karlarinda ciddi artislar bekleniyor.
Peki sizce holding neden gitmiyor?
En azindan 35-40 olmasi gerekir bu tabloya gore.
Dün eklemiş olduğum tabloyu, 22 ocak 2021 cuma kapanış verilerini dikkate alarak güncelledim.
https://i.hizliresim.com/TnmE3n.jpg
Bu da yeni tablo. Yine 22 Ocak 2021 kapanış fiyatlarına göre ve piyasa değerleri üzerinden hesaplanmış tablo.
https://i.hizliresim.com/d43nsc.jpg
Tabloya göre; iki tarih aralığında, iştiraklerinin değer artış miktarı, Koç holdingin değer artış miktarından yaklaşık olarak 20 milyar kadar fazla olmuş. Bu 20 milyar, holdingin piyasa değerine yansımamış görünüyor. Kanaatimce.
Tabloyu çıkarmak benden, mali konularda uzman üyeler var ise yorumlamakta onlardan olsun.
Tabloda bulunan sahiplik oranı, Koç holdingin, ilgili şirketteki doğrudan yada dolaylı ortaklığı yüzdesini ifade eder. Fazlası vardır eksiği yoktur.
Şöyle açıklayabilirim. Örnek olarak; Tüpraş'ta doğrudan bir ortaklık oranı göremiyoruz. Bunun yerine, Enerji Yatırımları A.Ş. adlı şirket Tüpraş'ın %51'ine sahip. Koç Holding de bu Enerji Yatırımları A.Ş. adlı şirketin %77'sine sahip. Oranlama ile holdingin sahip olduğu miktarı dikkate aldım.
Şirketler iç içe girip birbirlerine ortaklıkları olduğu için kaçırdıklarım olabilir.
Bu nedenle, ortaklık oranlarında daha yüksek rakamlar olabilir ama daha düşüğü olmaz.
Alttaki tabloda, holdingin sahip olduğu (borsada işlem gören ve görmeyen) şirketler ve sahiplik oranları yer alıyor.
https://i.hizliresim.com/AhGSG8.jpg
KCHOL'un Odenmis sermayesi 2.5 Milyar lot.
Bunun %26.41'i halka acik, yani dolasimda 650 Milyon lot hisse var.
9 aylik bilancoda, 6.7 Milyar TL. kazanmis. Yani hisse basina 2.65 TL.
Bu rakam, odenmis sermayenin 2.7 kati. Yani 2.7 tane KCHOL kazanmis.
F/K orani 7.11 yil..(bu koydugun parayi 7.11 yilda geri alirsin demek)
Pd/Dd 1.28 ( bu, bugun bu fiyatla KCHOL alirsaniz 1 TL.lik degeri, 1.28 TL.odersiniz demek )
Bu kar, yil sonu 4 TL.yi asabilir.
Ozetle dun ku kapanis fiyati olan 22.02 TL. inanilmaz ucuz.
Peki,su an hissenin piyasa fiyati kac olmaliydi ?
Bunu soylemek zor, sirketin sadece AYGAZ'in fiyati,su ankinin 4 kati olmaliydi, Neden ? 1700 gaz istasyonu var, Limanlari var, LNG tasiyan gemileri var, celik tup ve yedekleri fabriklari var, AYGAZ'in aynini Beglades'te kurmak uzere calismalari var.
Simdi kurucam deseniz, ced raporu alamazsin, cete'ye odeyecegin haraci odeyemezsin.
Hisse cok ani cikis yapacak, dusuncem ve beklentim bu.
Artik nerede durur Allah bilir.
Burada yazan rakamlari
https://bigpara.hurriyet.com.tr/bors...holding-detay/
sitesinden aldik.
sayın tınaz,
kabaca kochol un iştiraklerinin an itibarıyla tablodaki piyasa degeri 181 milyar/2.5 miyar ödenmiş sermayesi=71 tl gibi bir fiyat olması lazım..artı iştiraklerinin piyasa degeride düşük olduğunu belirttiğinize göre fiyat daha da yukarılarda olabilir.
güzel çalışma elinize sağliık
Sn.Tamsel'in,
Şöyle açıklayabilirim. Örnek olarak; Tüpraş'ta doğrudan bir ortaklık oranı göremiyoruz. Bunun yerine, Enerji Yatırımları A.Ş. adlı şirket Tüpraş'ın %51'ine sahip. Koç Holding de bu Enerji Yatırımları A.Ş. adlı şirketin %77'sine sahip. Oranlama ile holdingin sahip olduğu miktarı dikkate aldım.
Şirketler iç içe girip birbirlerine ortaklıkları olduğu için kaçırdıklarım olabilir.
Mesela TUPRS'in %10'u AYGAZ'a ait , her yil AYGAZ'in kendi kar'i yaninda, ciddi bir TUPRS kar payi odenir AYGAZ'a.
KCHOL,Turkiyenin en durust ve en iyi yonetilen sirketidir.
Kchol'in sahip olduğu (borsada işlem gören) şirketlerin dün itibariyle toplam piyasa değeri 181 Milyar. Fakat, Kchol bu şirketlerin tamamına sahip değil. Tablonun sağ tarafında, sahip olduğu yaklaşık oran ile 72 Milyar 300 Milyon lira yapmakta.
Bir yanlış anlamaya sebep olmasın.
Sayın Tamsel elinize sağlık.. Diğer forumdaslarin katılımıyla güzel paylaşımlar oluyor. İstifade ediyoruz. Acaba Holding'in solo net dönen varlığı ve iştirakleri dışında duran varlık miktarı ne kadar acaba? Bulunan 70 milyarlık iştirak/ortaklık değerlerine ilaveten bu rakamlar önemli fikir verecektir.
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eger soruyu dogru anladiysam, Bilancoda;
1. Toplam duran varliklar : 281.7 Milyon TL.
2. Toplam varliklar : 628.6 Milyon TL. Yaziyor.
Bilancosu cok detayli, uzmanlik duzeyinde bilgi gerekir.
Mesela TCMB hesabinda 7.13 MILYAR dolar var.
Dunyanin pek cok ulkesinde oto kiralama yapan is ortaklari var, araci uretip yolluyor olmali, o ulkedeki ortak ta kiralama yapiyor. Bunlara is ortakliklari diyor Bilanco, istirak degil yani.
Enerji
Otomotiv
Dayanıklı tüketim
Finans
Diğer
Ana gruplar olarak siralamis, en kazancli sektor Finans gorunuyor.
Koc holdingin bilanço beklentisi nedir bilen var mı acaba? Tahminim iştirakler bu kadar kar açıklıyorsa, holding de iyi bir bilanço verecektir.
şu yorumunuza patlamalı kahkaha attım. koç holdingin tarihinde yok o oranlar. ortalama %1.5-2.5 aralığında temettü vermiş hep. o da kuruşlar demek.
2020 de 20 kuruş
2019 da 39 kuruş
2018 de 34 kuruş
2017 de 32 kuruş
2016 da 29 kuruş temettü vermiş. ha bu rakamlar brüt bir de %15 gelir vergisi düşeceksin. o da 2020 de net 18 kuruş demek. yani siz diyorsunuz ki geçen yıl 18 kuruş net temettü veren holding bir anda 2.5-3 lira temettü verecek??? bu dediğinize çocuklar bile kahkaha atar. ortalamanı üzerinde bile kar dağıtsa net 50 kuruş civarı ancak temettü verir. boşa ne kendiniz umutlanın ne de insanları umutlandırın.SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ykb satışları hisseyi perişan ediyor günlerdir.
İnanılmaz şekilde baskı yaratıyor günlerdir ekside.
Normalde ykb robotları gün sonunda çok eksi veya artı kapatmaz. Ama koç’ta son bir haftada 1 milyondan fazla eksi.
Bugünde yine en çok satıcı ykb. 11:30 itibari ile 250 bin ekside.
Bank of da bir gün artı bir gün eksi gidiyor. Bugün veriş günü.
15 gün önce arçelik mi koç mu arasında kararsız kalmıştım gitmeyen koç’u tercih etmiştim. Bakalım değişecek mi trend.
bende kapanışta aldım, 21 günlüğün hemen üzerinde fiyat, buradan bir tepki gelmesi lazım yarın, bu hafta 23 test edebileceğini düşünüyorum, bofa yarın sağlık ve kimya kağıtlarından çıkıp Alışa geçerse ykredi defansif Alışa geçebilir, ytd
Bu tür hisselerin prim yapması için yerli - yabancı fonların esaslı alım yapması gerek anladığım kadarıyla.
Hissenin yukarıya gitmeye pek niyeti yok gibi. Bankacılık sektörü gibi değerlendiriliyor sanki.
Gücü tükeniyor gibi. Günlük ortalamalarından aşağılarda kapanış yapıyor.
Kısada can sıkacak gibi. Kritik yerlerde geziyor.
Ama para grafiği değiştirebilir. İzleyip göreceğiz.
Saatlik Log. grafik.
https://i.hizliresim.com/HGI81A.jpg
ykredi ve bofa alan tarafta, 21 günlük ortalamanın hemen üzerinde, aşağıda alıcılar kuvvetli, bugün tablo değişmesini umuyorum inşallah, ytd
Aynen katılıyorum dünkü düşüşte bankalarla birlikte hatta daha fazla oldu. 0.14 eksi bir endekste nerdeyse %2 düştük.
Maalesef ykb nin çöplüğüne dünmüş durumda hisse. İşlem hacminin %60-70 ini yapıyor.
Bunun karşılığında baskın bir alıcı yok.
İştirakleri kar rekoru kırıyor dün arçelik mükemmel bir bilanço açıkladı.
Diğerleri de sırada.
Ama motor olan holding hisse senedi bazında çok geride kaldı.
Ykb sabah 200 küsür bin lot artıda idi. Şu anda 80-100 bin arası eksiye düştü.
Zaten bütün işlemlerde onun adı geçiyor. Her işlemde ya alıcı ya satıcı veya kendine alıyo satıyo.
Bu 21.60-.80 seviyesi üstüne atmamız lazım kendimizi. Trend devamı için önemli.
5 dk. Log grafik.
https://i.hizliresim.com/FtMUEn.jpg
Dün eklemiş olduğum grafikteki obo görüntüsü, alçalan takoza dönüşüyor gibi.
Karanlıkta bir ara 20.02 dahi gösterdiler hisseye. Endeks zaten çöktü ama yine endeksten ayrı ekstra düştük.
Son 1 haftadır hisseyi perişan ettiler. Bu yükselişte gitmeyen ender hisselerdendi. Yükselişe hiç ayak uyduramadı düşüşte ise maşalalh başı çekiyor. Geçen sene bugünlerde fiyatı zaten 21 tl civarı idi bugün 20.42 kapadık. Endeks düşüşlerinde en azından daha dirençli olmasını beklerdim.