Ayrıca Ereğli de tepeden %30 kadar düştü, krdmd kadar olmasa da o da beklediğim satışı yedi diyebiliriz.
Printable View
Ayrıca Ereğli de tepeden %30 kadar düştü, krdmd kadar olmasa da o da beklediğim satışı yedi diyebiliriz.
Eregl icin zaman icinde 50 Aylik EMA beklentim var..
Oraya gelip aylar suren bir yataya girerse uzun vadeli olarak portfoye eklerim.
Dongusel bir kagit oldugu icin ihtimal yuksek gorunuyor.
7 senede bir kendi zenginlerini yaratir da derler Eregl icin.
Syg,
Ben Eregl'yi portföye eklemeye başlamıştım. Umarım 50 aylık EMA'yla fiyat aşağı gittiği için değil 50 aylık EMA giderek yukarı çıktığı için kesişirler.
Doğrusu aşağı gitse de çok çok aşırı problem olmaz, zamana yayarak biriktirme usülü aldığım için :)
Tabi bir de sorum var :)
Önceden biriktirmeye başlamak için 200 günlük EMA'nın da uygun olabileceğini konuşmuştuk fakat EREGL için 50 aylık EMA'yı referans aldık.
Bunun net bir reçetesinin olması belki zor fakat genel olarak hangi durumlarda 200 günlük, hangi durumlarda 50 aylık?
Peki neden eregli ? İsdemir değil de
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.gedik.com/piyasalar/kar-zarar-hesaplama
https://yatirim.akbank.com/tr-tr/his...r/default.aspx
tarihsel kar hesaplayıcıların belki yardımı olur diye düşündüm. Umarım verilerde sıkıntı yoktur.
Bu arada ihracat oranlarının daha yüksek olması nedeniyle ben de isdemir'e biraz daha yakınım şu sıralar.
Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. iyi günler.
Ben erdemir fabrikasının yakınlarında oturuyorum. Fabrika alanı devasa büyüklükte ve büyümeye devam ediyor. Yatırımlarını her yıl arttırıyor. Orda çalışan işçilerle de konuşma fırsatım oldu. Büyük çoğunlu maaş anlamında da sosyal anlamda da hayatlarından memnunlar. Onlara tanınan imkanları kıskanıyoruz diyebilirim. İşçisini memnun eden firma, yatırımcısını da memnun eder diye düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
Benim beklediğim seviye 60 aylık hareketli ortalama şuan 5,80 seviyeleri olurdu. Dolar bazlı bakacak olsanız bile hala düşecek yeri var. Önümüzdeki 1-2 yılda da bu düşüşü yapabilir diye bekliyorum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f697cff7d8.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sn Cautionary yazdıktan sonra CIMSA'ya bakmaya başladım. Dikkatimi şu çekti 1997 yılından beri sürekli olarak temettü dağıtmış. Karını dağıtma oranı 21%-149% arasında gerçekleşmiş bu yıllarda.
Sn Cautionary'den sebeplerini henüz öğrenemedik ama bu dağıtım istikrarını takdir ettim. :)
Sn Cautionary’nin çimsa yorumunu merak ediyorum. Benimde portföyümde var
O kadar hisse var ki hangisini alsak sorusu ister istemez gündeme geliyor. Ya sektör analizi yapacağız ya da piyasadaki yanlış fiyatlama olduğuna inandığımız hisseleri, yanlış fiyatlama döneminde lot sayımızı agresif arttırarak heybemizi oldukça büyüteceğiz.
Sektör analizi yaparak elde ettiğiniz hisse sonuçları ile yanlış fiyatlandığını düşündüğünüz hisselerin sonuçları oldukça farklı çıkabilir.
İnşaat sektörü ve altyapı yatırımları konusunda önümüzdeki dönemde de sıkıntılı olacağını düşünüyorsanız, çimsa şu an için alınmaz. Şimdiki fiyatlamanın piyasanın abartarak yanlış fiyatlaması olduğunu inanırsak, çimsayı alıp lotlarımızı artırmamız gerekir.
Her ikisinin de ortak bir yönü var. O da sabır.
Batuhan
Ttkom
Gübre Fab.
Anele
Katmerciler
Petun
Dgate
Yünsa
Dan oluşan bir biriktirme sürecine bende başladım
Kriterlerim
-Karı düşsede karlılığı drvam eden
- Borcu az olan
-Batma ihtimali olmayan
- Zirvesinden en az %50 düşen.
Karlılığı artan ve temettü hisseleri biriktirilir derler ama ben şeçtiğim hisselerin gelecekte bir gün yıldızının parlayacağı günler gelene kadar toplamaya devam edeceğim.
Egeen, soda, hektaş, petkim, tüpraş, trakya cam, aselsan tamam süperlerde birazda ucuzundan toplayak bunlar fazla inmedi.
Çimento ve gyodanda ucuzken biriktirmek gerek diye düşünüyorum. Çimentodan çimsa ve boluyu begendim. Gyodanda Algyo yu begendim .
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.bilgeyatirimci.com/2018/0...-torpuleyelim/
Bugün hisse almayacaksın da ne zaman alacaksın?..[emoji848]
Uzun vadeli yatırıma ilgi duyduğu halde altın-dolar-faiz içeren portföylere sahip yatırımcılar bence yaya kalacak:)
Tabi kimin haklı çıkacağını zaman gösterecek.:)
Bu konuyu guzel bir sekilde birarada tutan modere eden Sn.cautionary'e de teşekkür ederim.
Şu anda bence en istikbal vadeden iki kağıt var..trkcm ve isdmr ....trkcm resmen bir dünya firması olma yolunda..isdmr ise ihracata ağırlık vermeye başladı ...limanı bile var....belki ileriye yönelik Adana da iyi bir seçenek olabilir ...
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Grafik pahalı, değil...konjonktür olarak uygun sektör...Patron ya da sahip grup, ok...temettu verimi, ok... gibi kriterlerimiz vardı...hatta notlama yapıyorduk bu kriterler üzerinden..en yüksek notu alanı seçiyorduk.
Hisse seçim kriterlerini paylaşmıştım bir ara, not alan, ya da ilgili yazıyı bulan buraya alıntılayabilen olabilirse güzel olur.
İyi düşünmeye çalışıyorum ama 2019 Türkiye’de iç savaş dünyada yıkıcı olaylar konuşuluyor. Geleceği bilemeyiz ama bir an bu endişeleri düşündüğümde hisselere yatırım yapma söylemi çok önemsizleşiyor. Allah’ın dediği olur ama bu 2019 The Economist kapağı simsiyah bir kapaktan oluşuyor. Dünya artık iyice sıkıştı her yıl tansiyon daha yükseliyor. Bu şekilde nereye kadar gidecek. Bilemiyorum bir şeylerin cidden yaklaştığını düşünüyorum...Bu tür kaygılar besleyen yok mu aranızda Sn. Dudu siz ne düşünüyorsunuz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Normal bir şirketi mükemmel fiyata almaktansa mükemmel bir şirketi normal bir fiyata almayi tercih ederim mealinde bir söz de warren buffett dedemiz söylemiş zamanında. Şimdi berkshire in durumu ortada.
Beklenen ahir zamanı belki 50-100 yılda bir gelebilecek nitelikli kelepir hisse toplama fırsatı olarak görüyorum.
Akşam üstü markete gittim. Soğan 4 tl patatis 3 tl. Bu seviyelerden yüklü alınır mı? Ne dersiniz ey ahali.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akaryakitta 20 Kasim'da indirim bekleniyormus.
Depolari doldurmayalim.
Syg,
İndirim sadece benzine yansıyacak.
Benzinli arabadan mazota gectim.
Benzin fiyatı ile mazot arasında ki makas 5 kuruşa inecek ayin 20 sinde.
İlk mazotu aldığımda litresi 3,70 idi sonra ikinci kez alayım dediğimde o fiyatı bir daha asla görmedim.
Hep arttı hep arttı.
Kurutmamı istediğiniz bir yer varsa ya da fiyatı çok yüksek dediğiniz bir hisse varsa alayım anında düşürürüm
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de yardımcı olayım kurutmaya..
Hisselerden sonra doları da kuruttum..
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/m...iktim-41022676
Güzel röportaj...biz yatırımcılara da güzel dersler var