Ne kadar döviz borcu var?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ne kadar döviz borcu var?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü tarihi ne zaman?
Marttadır
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Keşke temettü vermese de borcunu ödese.
Ama nerdeee koç inek misali sağar. Borcu varmış yokmuş umurlarında olmaz. Borç ödemez. Bedelli yapmaz. Elini taşın altına koymaz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar henüz yıl bitmedi.Yıl sonu bilançosu belli değil.Daha Kasım ayındayız. Son iki ay satış rakamları ne olacak belli değil.Temettü konuşmak için çok erken. Kriz döneminde olduğumuz için cüzi bir rakam temettü verir düşüncesindeyim. Temettüyü her yıl Mart ayının son haftasında verir.
şirketin 2018 09 aylık bilançosundaki stoklar bölümünde 1.122.075.059 tl rakamını görünce şöyle 12 yıldır ne kadar üretmiş ne kadar satmış diye elimdeki verileri şöyle bir inceledim. elimdeki 12 yıllık veriye göre stoklarda üretilmiş ancak satılmamış 2.958 adet gibi bir rakam görünüyor.
http://666kb.com/i/dyscedxfl97yitpsk.png
şirket 75.000.000 TL nominal değerli tahvil ihraç etmişti. bu tahvilin anapara /vade sonu ödemesi 03.04.2020 tarihinde yapılacak. bilançoda kısa vadeli borçlar 959.645.217 tl, uzun vadeli borçlar 1.610.506.251 tl olarak görünüyor olsa da şirket borçlarını çevirebiliyorsa problem yok gibi.
teknik olarak incelediğimde yükseliş için aylık al sinyali üretmesine daha zaman var.
hazine arazilerini 10 yıllığına işletme için 100.000 çiftçi şu ana kadar başvuruda bulunmuş durumda. başvurular yarın sona eriyor. bu haber sektöre hareket getirebilir.
TTRAK geleneksel hareketlerine Kasım sonu Aralık başı başlar.
bu kadar gereksiz v şerefden yoksun bir hisse senedi olamaz..bunu buraya hisse diye pazarlayanlayanların taaaaaaaa..........
adam 3490 ı kaldırıyor 3470 e satış giriyor.......3450 ye veriyor 34 80 e alış giriyor...ne komik ne komik...ulan dallama kendi beyninlen dalga geçiyorsun..arada kimse yok..alıyon satıyon..
yeminle bende çok soğudum. vereyim bidaha bulaşmam. sinirlerini bozuyo adamın. lanet olsun aldığım güne. artık ortalama düşürmek için alım yapmıyorum. maliyete gelene kadr bekler verir geçerim. 85 milyon zarar açıklayan otokar bile dik duruyo. bu hale aşşa aşşa gidiyo çıkmaya niyeti yok. herkese sabır diliyprum
https://i.hizliresim.com/zjQ3rO.png
aylık grafik...durum iç açıcı değil....ytd
yine vidalar gevşedi........yalama oldu tutmuyor......
zaman bu........tam 10 aydır soluksuz düşüyor....son bir yılda kayıp neredeyse %52.... benim anlıyamadığım bu hisse 80 lere çıkarken kendi başına mı çıktı...hiç mi almadılar da kütle halinde dökme veriyrlar...teknik falan hikaye bir saatlik grafik bile bir saat direnemiyor.....39 dan 33 e inen hissede bir dakikalık grafik bile al vermemiş.....durum bu kadar mı vahim.....ey yönetim......
traktörde hiç hareket yok olumlu anlamda. elimizde patladı
daha çok sürüneceğize benziyo
Konkordato ilan etmiş ya da iflası beklenen şirketler gibi fiyatlanıyor. Türkiye batmazsa şirket de batmaz. Ülke batacaksa zaten hangi kayıkta olduğunuzun önemi yoktur. Bu şirket kurumsal, gözbebeği şirketlerimizden biridir. Buralar inanılmaz güzel fırsatlar. Ülke olarak en kötüsü geride kaldı mı bilmem ama Traktör için kötü günler geride kalmış olabilir.
bugün kü hareket güzeldi yarın 36 üzeri kapatırsa önümüzdeki hafta 39-40 a bir tepki verebilir biraz olsun umutlarımız yeşerebilir ytd
endeks 93 binin altında tepki yukarı yönlü.....,bundan sonra bence bankalar öncüğünde bir hareket başlıyacaktır...sanayi hisseleri ne kadar ayak uydurur bilemem,tek dileğim bizim speğin de artık imana gelmesi
[IMG]https://i.hizliresim.com/mM8W1V.png[/IMG]
3520 üzerinde kalırsa 38-42 aralığına sıçrayabilir
Forumda kimse kalmamış, bir sorum olacaktı Türkiye'deki fabrikalarda iş makineleri üretimi ve akabinde bayilerde satış yapılıyor mu New Holland ve Case iş makinelerinin?
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*hsbc, türk traktör için tavsiyesini 'azalt'tan 'tut'a yükseltti, hedef fiyatını 40,00 tl olarak korudu
tahtada olması gereken fiyatı belirleyip emri verip geri çekilen , kendini bilen , baş Fino , dönüp dönüp dolaşıon , fırıldak gibi , ama nafile !! :ss:
gördüğün gibi , hala buradayız ,, 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 El mi yaman, bey mi?
TTRAK - 29.11.2018 - Haftalık Grafiktir.
https://i.hizliresim.com/7aVazL.jpg
TTRAK - 29.11.2018 - Günlük Grafiktir,,
https://i.hizliresim.com/P1Y19d.jpg
Çok teşekkürler yanıtınız için Sn.İzmir.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazacak birşeyde bulamıyorum... o zaman yazılanları okuyup sabırla bekliyecez inşallah sonuç güzel olur
selam. en sonunda votta dayanamamış görev süresi dolunca bye bye..
yönetim kurulu üyesi türk geçiyor koltuğa.
bakalım neler olacak.
asıl gönderilip , sepetlenmesi gereken , Traktörün başındaki Levent Çakıroğlu , yıllardır icraatı sıfır , koltuğa yapıştın , eskidin artık !, Migrosu , Koçtaşı , Türktraktörü sözde yönetti , alayı yerlerde geziyor , adeta battılar, , eline aldığın hiç bir şey hayır etmiyor !!!
nice ODTÜ , Boğaziçi , İTÜ , mezunu yurt dışı doktora yapmış , Endüstri mühendisliği mezunu zehir gibi akıllı tecrübeli gençler var , sizlerden en az on kat daha fazla kaliteli insanlara yer açın !, Türk Traktörün , yönetim kuruluda tazelenmeli , dedelerle , ninelerle bu işler olmaz , :ss:
gençleştirip şaha kalkmalı , Türk Traktör , :yes:
İşte Kasım ayı satış rakamları
Yurt içi satış........ 779
Yurt dışı satış.....1.522
Toplam satışlar...2.301
Üretim..............1.701
Yurt dışı satışlar güzel. Yurt içinde de az da olsa kıpırdama var.İç satışlar son dört ayın en yüksek rakamı.Yurt dışı satışlar ise 2015 yılı Kasım ayından sonra en yüksek rakam.2015 yılı Kasım ayında dış satışlar 1.544 adet olurken o tarihten bu yana ilk kez 1.522 rakamına ulaşmış.
Bende 35.6 ile aranızdayım çok yüksek temettü verimi (hisse başına 2017 5.62 2016 4.68 2015 5.62) ve %500 bedelsiz potansiyeli bulunduğu için hissede güzel günler bekliyorum keşke daha düşse de alsam dediğim nadir hisselerden :)
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(-) Türk Traktör (TTRAK): Şirketin Kasım ayında yurt içi satışları yıllık bazda %77,6 düşüşle 779 adet olurken, yurt dışı satışları yıllık bazda %67,4 artışla 1.522 adet seviyesine yükseldi. Böylece Kasım ayında toplam satışları yıllık bazda %47,5 düşüşle 2.301 adet oldu. Yorum: Şirketin ihracat tarafında kaydettiği satış büyümesini olumlu bulurken, daha kârlı taraf olan yurt içi atışlardaki daralmayı olumsuz yönde değerlendiriyoruz. "
yemin ediyorum bıktırdın ,iki yıldır bi hissede her gün aynı şey olurmu....bunda oluyor atını .s ......kowboy her gün aynı senaryoyu ynuyor....midem bulanıyor bu hisseyi görünce ,nefret ediyorum..o yüzdendirki satmıyorum yerde sürünsen yine satıp seni sevindirmeyeceğim..
Türk Traktör
Kapanış (TL) : 35.4 - Hedef Fiyat (TL) : 46.08 - Piyasa Deg.(TL) : 1889 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 0.66 ?
TTRAK TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 30.16 Analist: esirinel@isyatirim.com.tr
Yurtiçi satışlardaki düşüş beklendiği üzere Kasım ayında da devam etti
Türk Traktör'ün Kasım ayında toplam satış hacmi yurtiçi tarafta devam eden zayıf talep nedeniyle yıllık %47 düşüşle 2.301 adede geriledi. Toplam satışlar aylık bazda ise yurtiçinde yapılan yıl sonu kampanyaları ve iyileşen ihracat ile %8 arttı. Kasım ayında şirketin yurtiçi satışları %78 gerileme ile 779 adete düşerken, ihracat hacmi %67 artış ile 1,522 adete yükseldi. Ocak-Kasım döneminde ise şirketin kümülatif yurtiçi satışları %51 gerilerken, ihracat hacmi %19 artış gösterdi. 2018 yılında Türk Traktör'ün yurtiçi satışlarının %54 düşüşle 17 bin 300 adede, ihracat adetlerinin ise %20 artışla 14 bin 400 adete yükselmesini bekliyoruz. 2019 yılında ise yurtiçi traktor pazarında %15 daralma öngörüyoruz. "
Türk Traktör (TTRAK, Nötr): Şirketin Kasım ayında yurtiçi satışları 2017'in aynı ayına göre %77,6 oranında azalarak 779 adet olmasına karşın bu rakam son 4 ayın en yüksek rakamını ifade etti. Yurtdışı satışlar ise geçen seneye göre %67,4 artarak 1.522 adeti gösterdi. Üretim ise %63,7 düşüşle 1.701 adet oldu. 2018 yılı ilk 11 aylık verilere göre, yurt içi satışlar %51,4 gerilemeyle 16.307 adet, yurtdışı satışlar ise %18,8 artışla 13.310 adet seviyesinde gerçekleşti. Ocak-Kasım dönemi üretimi %25,8 gerilmeyle 32.836 adeti gösterdi.
Dipte sert dalgalar dönüş sinyali bana göre...eski traktörlerin değişimi kapsamında ciddi bir teşvik gelebilir 1-2 ay içinde.
38 üzerine atıp tutunursak uzun vadeli bir dip yapmış olabiliriz diyeceğim.
Düşerken herkes kufur kıyamet bu gün %5 artınca çıt yok :)