Stopaji tercih ederim..artan oran çok acý:)
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Stopaji tercih ederim..artan oran çok acý:)
odea eylülde benim bildiðim en yüksek 7.50 verdi. onu da þuradan biliyorum.. usd faizlerinin peak yaptýðý günlerdi.. bana 7,25 verdiklerinde zorladým.. çok yüksek meblaðlara bile en fazla 7,50 verdik birkaç müþteriye denmiþti.
10 oranýný da biri sallamýþtý galiba burada ama kimdi hatýrlamýyorum.
25 Eylülde burgan üçlü hesapta dolar 8, euro 4.25, TL 28,5 baðlamýþtým.
Neden sürekli illizyondur diyip duruyorsun yada big crash geliyor diye..
Bu forumda biri vardý crash diye diye dolar 5 lere geldi ..
Çarpýþma olacak ve zarar olacaksa dolarýn þu anda 7 lira olmasý lazým ki crash dediðimiz þeyde 10 lira olur.5 liradan ne crashi olacak ..
Söylenen þeylerin içi boþ geliyor bana ayný þeyleri tekrar etmek ..Amaç ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Anlayamazsýnýzýn görsel olarak tarifi :)
https://www.youtube.com/watch?v=ewD1Cvt8ivI
60 k dolarý stopajýda düþünerek 182 gün Þekerden %6 ile bagladim.Drselcuk a teþekkürler paylasimi icin cunku dolarda uzun vade ve yüksek oran arayisindaydim.Dolarý swift yapmak maliyetli , elden taþýmakta riskli olduðu içinde uzun gittim biraz.Günlukte hem hosgeldin oranim bitiyor hemde bazen yanlýþ al-satlar yaparak hem para kaybedebiliyor hem de ekrandan surekli kur takip ediyordum.Þimdi en azindan kafam daha rahat.TL portfoyude burgan dijital de 25,5 ile stopaj avantaji bitmeden uzatacagim.TL de uzun gitmek riskli geliyor.Bu arada dolar 5 veya altýna gelirsede ihtiyac kadar TL tutup kalaniyla dolar almayi düþünüyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Nerden biliyorsun acaba ? Dolar alan özgün düþünce almayan tl mevduat yapan ne oluyormuþ anlatda bilelim ..
Dolar 6 ay buralarda yatay yapsa senin gibiler bir yerde bomba patlasýn yada birþey olsunda dolarlar yükselsin diyenlerdir ..
Sonra timsah gözyaþý dökerler ..Hade ordan ..özgünmüþ !!!
Þu kendini bir üst perdeden gösterme çaban olmasa diyecemki bu kiþiyi dinleyeyim birþey öðreneyim ama çok belli ediyorsun .
Kendini iyi hissettiriyor deðilmi sanal ortamda herkes seni özgün ve bireysel olarak tanýdý koca oðlan [emoji848][emoji848]
24.xx lu oranlardan 6 Aylik mantýklý mi sizce oranlar rezalet fakat stopaj uzamazsa 1 ay sonra %15 stopaj vermek yerine %3 stopaj vermek var.kafadan 3.5 puan cebe kalýyor.
Ben anlamadým þimdi 34bin tl üzeri faiz geliri beyan edilmeli denmiþ önceki sayfada. Bu faiz sadece bonolar için mi yoksa mevduat faizlerini de kapsýyor mu?
Mevduat faizlerinden elde edilen gelirden kaynaðýnda stopaj kesiliyor ve nihaidir yazýyor burada.
https://www.yapikredi.com.tr/bireyse...topaj-oranlari
burada da sanki baþka hikaye anlatýyor gibi:
http://www.gib.gov.tr/sites/default/...mayebrosur.pdf
Ben 28den sat 27den al demiyorum.27ye düþerse 27den sat 27den tekrar al diyorum.
bugün 6 aylýk mevduat mý yapsam dolar mý alsam diye hesap yaptým. dolar tekrar 6 olduðu an yüzde 25 ten baðlanmýþ 6 aylýk mevduat geliri duman oluyor. cevap verilmesi gereken soru 6 ay içinde geçer mi?
Eylül ayýnda bankalarca uygulanan maksimum faiz oranlarý dudak uçuklatan cinsten. TCMB'nin sitesinde ilan ettiði oranlara göre
TL faizi %33
USD faizi %10
Euro faizi %6.75
Kamu bankalarýnca uygulanan azami faiz ise
TL %31
USD %9.26
Euro % 5.75
Ýnanmasý güç olmakla beraber maalesef bu oranlar gerçek.
Burgan digital kaç günde açýlýr yarin baþvursak bilen varmi?
https://www.mahfiegilmez.com/2018/11......Okunmasýnda fayda var..Bence çok önemli bir yazý
Tabii burada iþe baþlarken faiz ile enflasyonun hangisinin neden hangisinin sonuç olduðu konusunu birbirine karýþtýrmamak þart. Çünkü bir durumu belirlemeye giderken yapýlan en ciddi hata neden – sonuç iliþkilerinin karýþtýrýlmasýdýr. Neden – sonuç iliþkisi karýþtýrýldýðýnda girilen yol çýkmaz sokak olur. Mesela enflasyon neden faiz de sonuçtur. Ne var ki bu iliþki önlenemez de uzayýp giderse bir süre sonra neden ve sonuç yer deðiþtirmeye baþlar. Ýþte o aþamada kafalar da karýþýr. Olayýn en baþýna gidip de ilk nedeni bulamazsanýz faiz neden enflasyon sonuçmuþ gibi görünür olur. Ve o zaman faizi düþürüp enflasyonu düþüreceðinize inanmaya baþlarsýnýz. Ýþin kötüsü yetkili bir konumdaysanýz inanmakla kalmaz uygulamaya da geçebilirsiniz. Mesela 1994 yýlýndaki kriz bu nedenle çýkmýþtýr. 1994 krizinden hemen önce faizi düþürerek enflasyonu düþürme yaklaþýmý çerçevesinde Hazinenin borçlanma ihaleleri siyasal iktidarca peþ peþe iptal edilmeye baþlanmýþtý. Sanýrým sekizinci ihale iptalinden sonra da kriz çýkmýþtý.
Bence yazidaki en onemli kisim burasi.
Syg,
Tarihten ders alinsaydi hic tekerrur eder miydi?
Syg,
Türkiye ekonomisinin sorunlarýnýn çözümü için atýlacak ilk adým faiz takýntýsýndan kurtulmaktýr. O zaman enflasyonu düþürmek için yola çýkýlýr ve faizler de zaten düþmeye baþlar. Bunun nasýl olacaðýnýn anahtarý ise 2001 krizinden sonra izlenen güçlü ekonomiye geçiþ programýnda saklý. Üstelik o programý AKP hükümetleri uyguladý.
En sonunda da lafi cakmis Mahfi amcam..
Ama kendini hedef yapiyor bu sekilde...
Syg,
Surekli kaygi ve korku icinde yasamaktan bikmislar icin her donemin, her sartin portfoyu:
https://www.suredividend.com/permanent-portfolio/
Syg,
https://m.dunya.com/finans/haberler/...-haberi-432660
Piyasalarda birileri birilerini fena kandýrýyor nerdeyse fed faiz indirmeye baþlayacak denecek
Bu sabah alýnan taze oranlar:
Fibabanka
250k tl ve üstü %25
250k altý %23,5
75k usd ve üstü %6
75k usd altý %5,50
Sekerbank dan oran varmi Tl ?
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Finansbank'a dolar yatýrýyordum destedeki 100'lüklerden birini makine almadý. Para epey eski. 1993 serisi. ATM de kabul etmedi. En son Burgan'dan çýkýþ yapmýþtým. Sahte olduðunu düþünmüyorum ama sisteme de girmiyor. Ne yapmalý?
Daha önce bazý eski dolarlarý yeni seri makinelerin görmediði ile ilgili birþeyler okumuþtum sanki bir yerlerde ama bulamadým.