Bu hissede aldık sattık bedelliye katılmadık,bugün 1.23 tavan yapmış,ulen 1.20 yapamayan hisse bölündükten sonra 1.23 tavan yapmış,o.ç.
Printable View
Bu hissede aldık sattık bedelliye katılmadık,bugün 1.23 tavan yapmış,ulen 1.20 yapamayan hisse bölündükten sonra 1.23 tavan yapmış,o.ç.
Toplam 238.4m olduğundan, 100m rüçhan daha alırsa tahtada kupon kalmayacak :) ittifak holdingin payları hariç tabi..
a1 120m kuponu 0.36 maliyetle toplamış, çünkü 65m u ilk gün aldı zaten.. Ne kadarı zaten kendilerinindir bilinmez ama filmin devamı nasıl olacak bakalım: tatlı mı kanlı mı :)
https://i.hizliresim.com/bjtlsim.jpg
Ustad haftayı 41 kuruş ile Rüçhan 122 ile ana hisse kapattı..tecrübenize binaen haftya salı seans sonu Rüçhan son satış günü sanırım. Sizce 41 den aşağı dusermi dahada Rüçhan yoksa pazartesi salı ne olur. Bugün ben baktım açmadı tabanı . Bana sorsan pazartesi düşecek diye açmadı. Yukardan millete sattılar. Ama ben tecrübeli değilim. Sizce ne olur. Alalimmi 41 altında bu ruchandan.
Estağfurullah; düşerini çıkarını ağalar bilir.. Arada meydan geniş diye sallasak da -hele ki böyle hisselerde- otobüse binerken her daim şoförün tahtacı olduğunun bilincindeyiz :)
Amaç rüçhan üzerinden "kumar" oynamaksa bence alınmaz, adeseye ortak olur beklerim diyorsan hesap-kitap çalışır:
Bugün rüçhan 41 kuruşken hisse 1.22 idi;
(0.41+3)/3 = 1.136 yani rüçhan yoluyla aldığında, spottaki hisseden %6.5-7 iskontolu (8 kuruş alta) alıyordun. Ama pazartesi ikisi de yine taban açabilir ve ne alırsan al zarar olur.. Ya da arbitraj farklı olabilir..
Ben zaten ittifak taşıyorum, biraz da adese almaya niyetim vardı ve bugün tabandan bir miktar rüçhan aldım. Tabi misal 10 bin lot rüçhan aldıysam haftaya 30 bin TL nakit ödeyeceğimin ve akabinde hesabıma 30 bin lot adese geleceğinin bilinciyle..
Ben kredi, borç vs kullanmadığımdan pek stop kullanmıyorum; dolayısıyla kademeli alım tercih ediyorum.. Bugün 1.14 le 1. alımı yaparken, düşmesi halinde 0.95-1 aralığından 2. alımı ve 0.75-80 civarlarından 3. alımı yapmayı düşünerek(düşüşleri ve uzun beklemeyi göze alarak) bu adımı attığımı not düşeyim.. Ama duruma göre esnek de davranırım; kısada hızlı gider veya başka fırsata gözüm kayarsa satmak, ya da portföyümdeki başka bir hisse hızlı giderse daha kısa aralıklarla ilave etmek gibi..
Velhasıl ben bir miktar aldım; düşerse ilave ederim, çıkarsa ileriki durakların birinde inerim..
Asla yatırım tavsiyesi değildir; bence borsada kişi her şeyden önce karakterine uygun bir tarz seçmelidir.. Mesela benim buradaki stratejim, sabırsız ve panik kişilere asla uygun değildir! Borçları temizleyeceği, zermeram projesi vs olumlu gördüğüm sebeplerle hisseye bu fiyattan adım atarken; eski hareketleri, spekülatörü vs olumsuz sebeplerle yarı fiyata bile düşebilme ihtimalini en başta düşünmem ve pozisyon büyüklüğünü ona göre ayarlamam gerek..
Daha bölmeyi beceremiyorsun. 0.41+3/3 kac yapıyor onu öğren
İnsanız, tabii ki hata olabilir veya bilmiyor olabiliriz.. Hatamızı adabınca dile getirene de sadece yürekten teşekkür ederiz.
0,41+3/3 = 1,41 yapar
Ancak benim yazdığım (0.41+3)/3=1.136¯ yapar, 6 devam ettiğinden 1.137 yazmam lazımdı aslında :)
Şimdi hesap makinesini eline al: Rüçhana 41 kuruş ödedin + 3tl de katılıma ödeyeceksin, etti 3.41.. Karşılığında 3 hissen olacak; maliyetin=3.41/3.. bir zahmet işlemi yapıver..
Matematikte işlem sırası diye bir konu var. Yani 0.41+3/3 ile (0.41+3)/3 eşit değildir.
0.41+3/3 işlemini hesaplarken, önce bölme 3/3=1 sonra 0.41+1=1.41 olur..
(0.41+3)/3 işlemiyse, önce parantez 0.41+3= 3.41 sonra bölme 3.41/3 olur..
Standart İşlem Sırası
1)Önce parantez.
2)Üslü-Köklü
3)çarpma-bölme.
4)Toplama-çıkarma.
5)Çoklu işlemlerde işlem soldan sağa olur.
Sen şimdi 1.137 sayısı 1.22 den büyüktür, "iskonto yok" da dersin; en basit haliyle noktadan sonra sayı adedi az olanın sonuna 0 koyarak basamakları eşitle..
1.137 : noktadan sonra 3 sayı var 1.22: noktadan sonra 2 sayı var, yani az olan bu
1.137 - 1.220 : şimdi hangisinin büyük olduğunu anlamak daha kolay;
ilk durumda 1.137TL ödeyeceğin hisseye, 2. durumda 1.220TL ödersin..
Hadi iyisin, ODTÜ mezunundan bedava dersi de kaptın arada!
Üstad teşekkürler. Tam bir keşmekeş pazartesi belli olur. 41 banada cazip geldi almadım. Pazartesi daha düşerse diye. 35 altına inerse alırım biraz bende . Yoksa da kısmet artık. Pazartesi taban olurmu Rüçhan bilemem cunki ana hissenin tabanı 1,10 o yüzden matematik sel olarak bakınca ruchani 31 kuruş tan aşağı indirmezler gibi . Gerçi cuma günü 41 e 122 uyumsuzdu.ruchan 60 üzeri olmalıydı orana bakınca. Rüçhan ana hisseden cazip oldu şu anda. Dengelemek için ana hisseyi pazartesi 1,14 lere ruchani 42 lerde tutarlarmi onuda bilmem. Kimseyi yaniltmayalim yinede. Ama Rüçhan alıp bedelliye girmek ana hisse alamaktan mantıklı illa ki almak isteyen için şu an.
Pazartesi
Adese hisse tabanı 1.10
Rüçhan tabanı 0.21 ..... 3,21/3= 1.07
Maksat, hisse alıp taşımaksa ikisi de taban olduğunda rüçhan tercihi daha iskontoludur.
*İskontolu olması kâr edileceği anlamına gelmez, sadece spota göre indirimli alım anlamı taşır: 1.10 yerine 1.07 den almış gibi olursun.. Misal; hisse 1 TL ye düşerse %10 yerine %7 zarar edersin :) Yani, "bu hisse bana 1 TL den yarar" diyorsan hissenin 1TL ye düşmesini beklemen gerek..
*1.000 lot rüçhan aldığında, haftaya +3.000TL nakit yatıracaksın ve sonrasında toplam 3.000 lot hissen olacak demektir..
**Taban olmadıkları durumlarda (AdeseR+3)/3 sonucu bulduğunuz rakam ile Adese fiyatını kıyaslamanız gerekir..
Zaten çoğunluk bunları biliyordur, ama belki bilmeyen birkaç kişi varsa diye özetledim. Rüçhanlar gerçek anlamda hisse değildir, sermaye artırımına katılım kuponudur. Rüçhan satışı bittikten sonra, elinizde kalan kuponlar için, ya süresinde katılım bedelini yatırırsınız ya da kupon yanar(sıfırlanır)..
*Salı günü rüçhan tahtası için son ve aşağıdaki madde sebebiyle ben trade amaçlı r almam; alana bol şans dilerim...
--Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan paylar 2 (İki) iş günü süreyle nominal değerden(1TL) düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan halka arz edilecektir. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/974769
ADESE.R (Kaydi Pay, Kapanış tarihi: 16/11/2021) https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/975493
Üstad kusura bakmaz isen bu pazartesi Rüçhan alıp bedelliye katılmak istiyorum veya salı günü . Kendi çapımda yüklü mesela 200 bin lot kadar almayı düşünüyorum. O yüzden siziden tecrübenize binaen sorayım dedim..Rüçhan 30 kuruş altına inermi beklemek lazım mı. Yoksa cikarmi nasıl sizin fikriniz. Merak etmeyin beni etkilerin.diye düşünmeyin..sizce nasıl olur pazartesi salı. Pazartesi taban 21 salı 11 kuruş. Pazartesi tavan 61 salı 91 kuruş . Bayağı fark ediyor gibi
Önceki yazına beğeni ile basit bir yorum eklemiştim ama mobilden bakıyorsan görmemişsindir..
Kusura bakacak bir durum yok, ancak net "şu olur" diyebilecek bir tecrübem de yok. İçeriden olmayan birinin net bilme şansı da yok zaten. Holdingte Mecnur Çolak'ın oğlunun hisseleri var, yani tahtadaki ekip bunlar gibi görünüyor. Bunlar işin uzmanı; her türlü resmi(yönetmelik vs) gayriresmi(yatırımcı nasıl çekilir-dökülür, takas-pasta oyunları, kimde kayda-değer ne lot var ve ne kadarı kredili vs) konuya hakimler.. Tahtayı; istediklerinde basacak hisseleri, istediklerinde kaldıracak paraları, şirket yönetiminde adamları.. Yani sen-ben ne desek boş aslında, işler istedikleri gibi ilerlemiyorsa anında manevra yapabilirler.. Bu sebeple, kesin hatlara ve beklentilere sahip bir stratejiden ziyade; biraz daha esnek ve geniş banta-zamana dayalı strateji bana makul geliyor.
Kâr etmek için alıyoruz ama aşağı sürerlerse psikolojin ne kadar sağlam kalabilecek, süründürürlerse ne kadar bekleyebilirsin? gibi sorulara verdiğin cevaplar önemli! Rüçhan tahtası salı son olacağından bedelliden çok hisseye odaklı düşünmek lazım; pazartesi rüçhan tavanı(0.61), tabanın(0.21) neredeyse 3 katı ama bunları hisseye çevirdiğinde 1.07 - 1.20 ve marjı %12-13 eder. Geçtiğimiz pazartesi bölündüğünde fiyat zaten 1.06 dan açmıştı. Cuma günü hacimli taban oldu, düz mantık gider ve akdye bakarsan sattılar. Ama "diğer" kısımlarındaki hacme bakarsan ana hissenin neredeyse yarısı ve rüçhanın üçte biri orada olmuş; yani akd anlamını yitiriyor. Şöyle ki; "diğer" kısmında alanlara mal mı verdiler yoksa verenlerin malını mı karşıladılar bilemiyoruz! İşlemlerin çoğu da karşılıklıdır zaten..
Buraya kadar yazdıklarım, dediklerimi gerçekten az önemsemen için hatırlatmaydı :) Bu kadar lot almayı düşünüyorsan izahnameyi falan okumuşsundur diye düşünüyorum, okumadıysan okumanı tavsiye ederim. Bedelli sonrasında orta-uzun vade için olumluyum ama kısada biraz daha alttan alım fırsatı verebilir diye düşünüyorum. Kararsızsam parçalı hareket ederim.. Ben gözüm keserse dip avcılığı yapmam, grafiğe bakar kabaca nerelere kadar düşebileceğine psikolojimi hazırlar, düşerse nerelerden kademeli alım gireceğimi düşünürüm.. Çoğunlukla 1-3 yıl arası beklemeyi(ilave ve trade le) de göze alırım; o kadar bekletmezse memnun olurum tabi :)
https://i.hizliresim.com/lyh64yk.jpg
Ne oluyor burada arkadaşlar? Nedir bu adesenin hali böyle? Tepki yeri neresi acaba?
IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rüçhan tahtasının açık olduğu günlerin toplamında A1 net 76.7m alıcı olmuş oldu; *3 desek yaklaşık 230m hisse yapar ancak ana tahtada 131.6m sattı zaten.. Rüçhan tahtasının satıcı, ana tahtanın alıcı tarafı ağırlıklı bacak duruyor, dolayısıyla diğer kısımlarını kıyaslamak daha mantıklı olabilir.
"Diğer" kısmında gerçekleşen yüksek hacimleri şerh düşmek lazım tabi: adeser işlemlerinin yaklaşık %40 ı ve adese hacminin %45 i bu bölümde..
https://i.hizliresim.com/28qq4qj.jpg
Bu arada A1 ana tahtada 131.6m satışın, 101.3m lotunu cuma-pzt-salı yapmış; nette kalan 100m u da pazartesi(22.11.2021 son rüçhan kullanma) gününe kadar satmaya çalışacaklar mı(hareketli)? Yoksa rüçhan sonrası kalan paylar 1tl altına satılamayacağından dar alanda top mu çevirecekler bakalım..
Adamlar çok güzel oyunlar oynadı ve milleti avladı,batık şirkete yatırım yaparsan olacağı budur,en fazlada R kısımında milleti tuş ettiler,0.20 krş olan R'yi 1.40 yaptırdılar peşinden 0.17 krş taban yapıp milleti bedelliye zorladılar.
Tahtacı 0.17 aldığı R'lere sanırım iyi bir hareket yaptırabilir bedelli bitimine kala !!!... Çünkü böyle abidik,gubidik kağıtların işine hiç belli olmaz...ytd.
R elimizde patladı mecbur bedelliye girdik,1.07 kapattı-1.15 olursa zararı telafi ederiz,E hissede sorun yok onu ucuz topladık,ama R kısmı sıkıntılıydı 0.30 maliyetlen 0.17 taban yedik,%95 kısımını bedelliye soktum 230 k lotum oldu,guya R'leri satacaktık,öncekilerini 0.60-1 tl arası okutmuştuk,1.40 olunca 40'a tekrar düştüğünde yumulduk bize girdi 0.17 olunca,esasında pek zarar yok,ama E 1.10 altına inince,R 0.17 olunca bende moral bozuldu,adamlar çok güzek konya oyunu oynadı bize fark edemedik,neyse 1.07 kapattı,bedelliye yoğun giriş olmuş,ne derece doğru bilemiyoruz,eğer doğruysa turşu kuracak değillerya,temennim 1.15 olması 1 altına inmemesi,çünkü hisse güven vermiyor,güvenmediğimiz halde takıldık öylesine,yani ava giderken avlandık...ytd.
Millet topuklamak için gün sayıyor :/
0.97 taban,demekki neymiş güvenmiyormuşuz,ne mok işimiz vardı bu hissede o zaman.
Gonyalı bu din tüccarlarının kağıdında senin ne işin var,Refaba abi.?
Aldığın kağıt miktarı 230 K, azbuz da değil.. Soygunculukta uzman İhlaslar 1,adese 2..
Umarım paçayı kurtarırsın..Bu düzenbazlarda, 1-2 taban daha yaptırıp, Bedelliden paraları toplayıp,Adios demezler...
Uzun bir süre yukarıdan dağıtılan malları toplamakla geçer spekin işi, bedelli sonrası satışları karşılaması lazım önce sonrası belli değil bununda yeri rakribi 65-70 kurul civarında görünüyor
Bir kere daha üç kağıtçıların tahtalarında olmamayı acı da olsa öğrendik. Bedelli ve sonrasında yaşananlar tam bir rezalet. İnsanları büyük bir kurnazlıkla bedelliye mecbur ettiler. Gerçekten bunlar tam bir din taciri, yazıklar olsun...boğazlarına takılacağına eminim.
Yeni girmeyi düşünen arkadaşlara naçizane önerim en az 5 kere düşünmeleri. Ellerinde o kadar çok mal var ki buralardan okutacakları. 2-3 taban daha görünüyor, aman dikkat...
zaten ben bunları yazarken bile tabana 3 kademe kaldı....
Din tüccarının kağıdına bugün 0.94 ilave yaptım 0.99 yaptığında anında yarısını postaladım,0.91 tekrar ilave ettim 0.88 tabanı boyladım,neyse kentden kurtuldumya bu çerez olur onun yanında,230 k değil şu an elimde 160 k falan maliyet 0.97...üstelik huyunu biliyordum bu melunların,utanmadan başarılı bedelli geçirdik diyede haber pompaladılar SPK'ya,gerçi inanmadım,neyse yarın tekrar yukarı bir hareket yapar umudundayım...olur böyle şeyler,birinden kayıp veririz üçünden kazanırız.
0.89 kapattı tabanı bozdu,guya millete umut dağıtmıştı kapta,senin kapın kaçağına...Neyse kar yazmadan çıkmak yok bunda,nasıl olsa önceden kazandıklarıma sayarım bu zararı tahtası kapanacak değilya,en üzücü noktada 100'er milyonları cebine atması ky sırtından...
Kel Rıdonun anel elektrik,senin hedefi bulmuş.2.53 kapatmış...Bu Din tüccarları- süslümanların verdiği zararı,oradan çıkarmışsındır..;-))
Herifler, Borsadaki milleti yolunacak tavuk olarak görüp,ona göre kararlar alıp uygulama yapıyorlar...
Bu işlere de,SPK ve BIST yönetimi de çanak tutuyor..
Bir zamanlar,kombassan hissesi vardı borsada,kağıdın huyunu öğrenmiştim,arada ufak defek al sat yapıyordum. Sonra takipten çıkardım, şimdi ne oldu bilmiyorum..
Din tüccarlığı mı kalmış..
Şirketin %90 ından fazlası halka açık; şu anki yönetim kurulu başkanı ve eşini, eski başkan Mehmet Akdere'yi google da bir aratın bilmiyorsanız.. İttifak holding imtiyazlı pay sahibi (alt şirketlerde de pay sahibi) Noya Çelik'in sahibi Mecnur Çolak'ın oğlu..
Dün kapta ortaklık yapısında(en alttaki resim) %5 i geçtiği için yer alan Zülabidin Özay ı da google da aratın, bugün kapta yok payları %5 altına düşmüş - belki hepsini devretti..
Yani şirket bildiğin baba! speklerin(borsa tüccarlarının) elinde.. Bu hisseye para kazanmaya girerken tepside bir şey sunulacağını bekleyenin alacağı şey bellidir.. Açın bedelli izahnamesini okuyun..
Şimdi temeline dair birkaç şey yazayım:
Bugünkü 0.89TL kapanışla piyasa değeri ve şu an kap ta görünen toplam sermayeye(958.563.949) göre yaklaşık 853.1m TL. Şirkete bedellide kabaca 706m TL girdi. Kalan 50m pay da alınırsa 50m TL daha girecek.
Şimdi alttaki resimde 2021/9 özet bilançoya bakın; meblağlar düşük de olsa favök pozitife dönmüş ve kâr yazmış. Özkaynaklar kalemine bedelliden giren parayı ilave ettiğinde pd/dd 0.5 civarı. Ama izahnameye göre bedelliden gelen 400m küsür borçlara gidecek ve borçsuz bir şirket olacak. Şirketin şu anki piyasa değeri sadece Kule Site AVM değerlemesi kadar.. Şimdi spek efendi yarın da taban yapmazsan üzülürüm :)
Asla yatırım tavsiyesi değildir; temel açıdan bir şirkete bakmanın 1. kriteri güvenilir yönetimdir ve burada bu konu sıkıntılı.. Dolayısıyla çeşitli dolaplar dönme riskini bu tarz hisselerde cebe koyup, pozisyon büyüklüğünü -seni üzmeyecek şekilde- ayarlamak gerek. Ama ben, ihtiyaç olmayan ve beni üzmeyecek bir miktarla kademeli alır ve üstüne ağaların keyfini beklemeyi göze alırım..
https://pbs.twimg.com/media/FDwwYTvX...name=4096x4096
https://i.hizliresim.com/30a2g51.png
ADESE GAYRİMENKUL (#ADESE)
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ADESE payları 25/11/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 24/12/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Şimdi bu tedbire neden gerek gördüler ? Acaba açığa satış oldumu ?
(Ki olduysa iyi köşe oldular). Devamlı satışla yapılan tabanlar, firmaya güven kalmadığı için bir an õnce hisseleri nakte çevirip kaçmak için mi yapılıyor ? Kapanışta dibi çözmeleri, haberi bende "biliyorlar" hissi yarattı, bu olabilir mi ? Bildikleri için tabanı çözdülerse, bugün yükselmesi gerekmez mi ? Yok, tesadüf ise, bu haber hisse hareketini nasıl etkiler ? Hadi, var mı bunları cevaplayabilen ?
0.98 ortalamayla elime tutuşturdular da, onun için soruyorum [emoji848]
SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adı üzerinde "Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS)"; oynaklık sebebiyle otomatik geliyor. Hissede açığa satış normalde yok, usulsüz olsa ve yakalansalar ona bundan bağımsız ayrı ceza gelir. Adamların elinde milyonlarca lot var, niye açığa satsınlar zaten..
Geldik, gidiyoruz..
Milyonlarca Lotu bedavadan ucuza bulmuşlar demek ki,
satıyorlar
Dün akşamki tabanı çözmeleri de numaraymış demek ki
yine gözü toprağa bakıyor
Bugünde iş yatırım çıktı satış sahnesine , bakalım onlar kaç milyon lotu kaç günde satacaklar....
Dün uzun süre 90-91'den işlem görürken 88'e bir miktar alış yazdım, nasılsa gelmez derken pat diye verdiler, telaşla aldığım fiyata satış yazdım ve kapanışa doğru gitti, kaybettiğim eşeği buldum. Yazılanları okuyunca çok dikkatli davranmak gerektiğini anladım.
Hırsız vaaaarrr,ulen din tccarları,R'yi 0.17 yaparsınız bunu 0.85,sizin yatacak yeriniz yok,ne o yurt dışınamı kaçacaksınız milyar vurgunlan,SPK sana nasıl olsa yardımcı oluyor seni bedelliye sokarak,şuna,buna yatırım yapacağız dediğinizde yalan,dolan.ama bizede hak sizin gibi hırsızlara güvendiğimiz için,meraketmeyin stoploss 0.80 yarın alın nerenize sokuşturursunuz bilmem hırsız sürüleri.
Üstad bir sürü hisse var iken ne olduğu hisseyi neden alıyorsun merak ettim gerçekten. Sizi biliyorum bilinçli birisiniz onun için sordum, diğer taraftan batik şirket vurgun yapıp kacacaklar deniliyor bazı sitelerde , nedir düşünceniz sizin. Artık alım yerine geldimi sizce, gerçi alıma başladım dediniz dün.