Göltaşın speği yarın bizi ters köşe yapıp kağıdı yukarı sürermi acep, yoksa alıştığımız taktiğini uygulayıp vur abalıyamı der!
Ya nasip
Yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
Göltaşın speği yarın bizi ters köşe yapıp kağıdı yukarı sürermi acep, yoksa alıştığımız taktiğini uygulayıp vur abalıyamı der!
Ya nasip
Evet spek ters köşe yaptı düşürdü çıkarmıyor. Tırt husseler topladı artı üstüne koydu bizimki bize koyuyor
Genel kurul kap geldi
Sayfanın müdavimi arkadaşlardan yorum alabilirmiyim
Kar payı dağıtılacak olması bedelsiz sermaye artırımını (olacaksa) etkilermi
Bu hisseyi böle hiç eden arkadaşların kulakları çınlıyordur. Emeğimizi paramızı hiç edenlere diyorumki burayı bakıyorlardı şayet Allah'ın da bi bildiği vardır
Spek bıkmadı ekmek yedirmeye, hergün günün en düşüğünden kapatmak!
sabah yukardan satan mallansınmı diyo acep!
Eyvallah yeriz ekmeği çorbada içeriz
Allah'a havale ettim ben. Allah'ın da bi bildiği vardır. Hakkımı ben helal etmiyom
Bu tip hisse ve spekler yüzünden borsadan soğudum eminimki benim gibi binlerce vardır. Bunların yüzünden kripto para piyasasına millet kaçış yapıyor kimse kalmasın patronlar spek beraber buralarda beklediler malı verelim birine diye
Bundan sonra türbülans çok daha fazla olacak.Ekonomi yönetimimiz mükemmel! Artı seçimde yaklaşıyor.
Söyleyebileceğim tek şey,hissenize güveniyorsanız sabırla bekleyeceksiniz.Eğer doğru yerden almadıysanız bekleme sürenizin uzaması normal.
Hisseleri yönlendirenler yatırımcı psikolojisinin kitabını yazarlar.
Burda kimse kalmamış iştiraki olan orma bunu yarısına geldi gözaltında bizimki ise nerdeyse her gün aşağıya basmaya devam. Anlamadığım bu alan satanlar neyin hesabıyla alıp satıyor sabah yukarı akşam kapanış aşağı her gün yavaş yavaş adam indiriyor çanak tutmayın malımız elinizde tutun
Eski yatırımcı arkadaşlara bir sorum olacak bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
Göltaş Enerjinin, Göltaş çimentoya maliyeti ne kadardır ve Göltaş Enerjinin şuanki piyasa değeri kaç liradır
Göltaş Enerji nin %77.47 sini şirket bünyesinde barındırmakta olup bu şirketi 2013 yılında 305 milyon TL ye satın almıştır.2013 yılında dolar kurunun ortalama 1.9 seviyesinde olduğunu hatırlarsak yaklaşık 160 milyon dolara satın alınmıştır.Satın alınma sonrasında şirket yatırıma gitmiş ve bu yatırım için faiz hariç 70 milyon Euro harcanmıştır.Faiz giderlerinide hesapladığımızda yaklaşık 100 milyon euro Göltaş Enerjinin yatırımlarına harcanmıştır.Kabaca bir hesap yaptığımızda Göltaş Enerjinin Göltaş Çimentoya maliyeti en basit hesaplama ile yaklaşık 300 milyon Dolar civarıdır.Göltaş Enerjinin %16.74ü Aksu Enerjinin üzerindedir.
gün..
öncelikle üzerine atıp tutunması lazım.. sonrasına tekrar bakmak lazım.. izlemeye devam..
https://i.hizliresim.com/vSs5O6.jpg
Spek birgünde bizi ters köşe yap, bugünde çorbayı içtik napıyon aga sen aklın başındamı!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e5c7be4533.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Arkadaşlar grafik atıyorsa adam boğayı kediyi köpeğe bakmıyor sabah yukardan satış akşam aşağıdan alış sağolsun ky salıyor hissesini veya adamlar robotlarla para kazanıyor teknik mekanik yok adam burnunuzun üstüne vuruyor
Göltaş Enerjinin değerine dair;
08.04.2021 tarihli bültenle halka arzına onay verilen AYDEM ile kıyaslama yaparsak;
AYDEM'in %84'ü hidroelektrik santralinde olmak üzere toplam 1020 mw kurulu gücü var.
İzahnamede belirtilen tavan fiyattan arz sonuçlanırsa toplam değeri 6 milyar 979 milyon 500 bin TL oluyor.
Buradan hareketle 1mw kurulu güç için 6 milyon 842 bin 647 TL değer biçilebilir.
Göltaş Enerjinin 2 hidroelektrik santralinde toplam 103 mw kurulu gücü var.
Bu hesapla Göltaş Enerjinin toplam değeri 103*6.842.647=704.792.641 TL olarak çıkıyor.
8,15 olan dolar kuru ile de 86.477.624 dolar ediyor.
Bu kıyaslama ne kadar doğru olur bilemiyorum ama detaylara inmeden kabaca baktığımda böyle görünüyor.
Yanlışı, eksiği, fazlası, hatası var ise düzeltilirse memnun olurum.
Cümleten bol kazançlar.
Göltaş güya sektörün iyilerinden güya iştiraki orma ikinci pazarda olmasına rağmen göltaşın değerine geldi esas oğlan geri gidiyor bu nasıl bı çelişki SPK bunlara ne zaman dur diyeceksin daha ky ne yapmaları lazım]
Göltaş Enerji değerlemesine dair;
https://www.goltas.com.tr/files/yati...lemeraporu.pdf
27.11.2013 tarihli bu raporda 349.000.000 TL değer biçilmiş.
O tarihteki dolar kuru (2,02) ile 172.000.000 dolar.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/476780
Aksu tarafından yaptırılan değerlemeye göre;
30.06.2015 tarihinde 329.000.000 TL değer biçilmiş.
O tarihteki dolar kuruna (2,68) göre; 122.700.000 dolar.
Var ise daha güncel bir değerleme hakkında bilgi paylaşılırsa sevinirim.
Ha gayret ky tabana kitle. Ağanın ekmeğine yağı sür ha bı gayret Göktaş battı sanki
Bu bilgi ne kadar doğru bilemiyorum ama doğru olsa bile önemli olan Göltaş Enerjinin güncel değeridir.
Göltaş Çimento, Göltaş Enerjinin %77'sine sahip, Göltaş Enerjinin 300 Milyon Dolar değerinde olduğunu kabul etsek, Göltaş Çimento'nun sadece Göltaş Enerjiden kaynaklanan değeri 300*0,77=231 Milyon Dolar eder.
Buna karşın, 09.04.2021 günü son kapanış değeri itibarıyla (58 TL Hisse-8,15 Dolar/TL) Göltaş çimentonun piyasa değeri 128 Milyon Dolar.
Piyasadaki bu fiyatlamaya göre Göltaş Enerji'nin güncel değerinin 300 Milyon Dolar olma olasılığı maalesef görünmüyor.
Saygılar.
Maliyet ile Değer aynı şey değil. Bu nedenle farklı rakamlar olması normal...Maliyet, Satın alma +yapılan ilave yatırım + bunlar için kullandığınız kredilerin faizinin toplamı... Güncel değer ise o andaki koşullara göre biçilen değer..
Ayrıca bunun iştiraklerinin değeri şu kadar, Çimento Fabrikasının değeri şu kadar..nasıl olurda hisesi bu kadar diye boşuna kendinizi yormayı,n yanılırsınız..Yıllardır böyle. Sahipleri belli ..yönetim şekilleri belli.. Mart 2020 de 10 tl idi.. Şubat 2021 de 85 tl.Temel- teknik -grafik bunda hikaye.. Bir ara acaip gazcılar vardı 80 lerde uçacak kaçacak diyenler..hepsi yok oldu..Kimseyi etkilemek istemem ama .Şunu acı bir tecrübe ile öğreniyor insan.Büyük beklentiler büyük hüsranlarla sonuçlanır..
YTd.
[IMG]https://i.hizliresim.com/xZjQmP.png[/IMG]
Spek yavaş sür şu arabayı, içinde insan taşıyorsun.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1d5a7c6d01.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hala grafik atan arkadaşlar var. Grafik yerine satanların derdine ne onu attın 11 yılda verdiğini iki ayda geri aldı onu yaIn çizin
Buradan
Sayın Tarmana sesleniyorum; Hisse yüksek iken satım yapıyordunuz
Düşünce bir alım kapı atında yatırımcının sizlere güveni olsun
Adam devamlı aşağı salıyor adamda suç yok suç bizde elindeki hisseyi verende verirsen adamlar alır aşağıya götürür aşağıya indikçe satan var hala zaten kaybetmişim satma adama oyuncak verme ne yapsın tarman amcam ilerlemiş yaşına rağmen bizleri öpmeye devam
yatırımcılar nasılsınız.
https://i.resmim.net/7Qwyl.png
05 mayıs gün sonuna kadar brüt takas gelmiş.
Herkese iyi akşamlar. Ismail tarman geçen sene ile bu sen arasında 450 bin lotun üzerinde hisse alımı gerçekleştirmiş. Tabii bunları düşük fiyatlardan yaptı. Daha da toplamak için hissenin fiyatının yükselmemesi için hisse sattı. Tabii bizim yatıtımcılar panik yaptı ve yapıyor. Bugün de brüt takas geldi, yine sosyal medyda panik yapıyorlar. Ilk önce faaliyet raporunu okusunlar. 23. Sayfada bu zaman kadar yapılan yatırımların toplamı 251 milyon euro diye yazmışlar. şimdi gelelim piyasa değerine milyon euro. şirket 2014-2016 yılları arasında yaptığı yatırımını yabancı para cinsinden borçlanarak yaptılar. Finansal yükün büyük çoğunluğu kur farkı gideri. Yatırımcılar panik yaparsa ismail tarman bu şirketi her sene toplar. Daha öncede birçok çimentoda böyle topaldı ve büyük para kazandı. Bu göltaş diğerlerinden farklı. Bir kere malzeme problemi olmayan ender şirketlerden biri. Iştiraklerinden göltaş enerjinin değeri belli. çimentoların kuruluş değerleri belli. Bursanın yaptığı yatırım ederi belli. Batıçimim ortakalrının bazıların sattığı hisse fiyatı belli.
Bu şirket artık modunu değiştirdi. Yatırımları bitti. Bu sene hidroelektrik santrallerin olduğu bölgede yağmur çok iyi yağdı. Inşallah güzel bir üretim olmuştur. Rekabet kurulunun denetimine ilk defa mı giriyor. Bu yatırımcıları anlamıyorum. Borsada yeni halka arzlara bakın. Adam 10 milyon yatırım yapıyor. 150 milyon değerleme yapıyor. Yüzde 33 iskonta yaptım diye 100 tl den halka arz ediyor. Yatırımcılar modaya uyuyor halka arzlara giriyorlar. Sonunu hep birlikte göreceğiz. Panik yapmamız gerektiğine i*****yorum. Tarman bekliyor malı versinler diye. Biraz sabır diyorum. Iyi geceler.
boş beleş adamlar neredeyse hepsi burada malı yediler hayaller gırla..
bilgi içerikli çok yazı yazdım sildim durdum.. buraya fazla gelir, hayal yazmak lazım...
kolaylıklar dilerim.