Vade 64 gün? İki ay sonra bir daha mı satacak? Yatırımcıya getiri oranı bile yok.
Printable View
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Çin anlaşması doğru anlaşma olmalı, eğer anlaşma mükemmel olmazsa Trump yürüyüp gider
*fed/rosengren, "ekonominin şu anda bulunduğu yer için uygun bir faiz oranımız var"
*fed/rosengren, "merkez bankası bağımsızlığı çok önemli"
https://i.resimyukle.xyz/GbK2PW.jpg
Ayşe Kadın yok artık
Ayşe Hanımefendi diyeceksiniz
Hazretleri, haşmetlim, kraliçem, sultanım...(sultaniye de var sanırım zaten buna benziyo)
faizleri köklediniz para aktı euro 8 den 6 ya indi. faiz lobisi %15 faiz + %25 kur geliri aldı. %40 kazandı..
peki faiz lobisi masadan kalktığında hesabı kim ödeyecek ?
şuan ortada %40 üzerinde oluşmuş bir getiri var. 15 milyar euroda 6 milyar euro. 15 geldi diyelim bahsedilen rakamlardan şuan 15 oldu 21 milyar euro kim ödeyecek ?
vallahi ben 1 lira kazanmadım eğer bana kıyıssından bir fatura çıkarsa ödersem ....ler
altına yatırım kısa vadeli yatırım değildir :) dünyanın başındaki dinozor olan amerika'nın en korktuğu şey insanların doları bırakıp altın almasıdır. altın fiyatını baskılayarak son krizde altın alanları kendince cezalandırıyor ama şurası önemli:
altının bir çıkarma ve rafine etme maliyeti var. altın fiyatının bu maliyetin altına düşmeyeceğini, düşse de çok fazla oralarda kalamayacağını biliyoruz. çünkü altın fiyatı üretim maliyetinin altına inerse altın üretimi durur ve piyasadaki altın miktarı kalıcı olarak artmaz. insanların dolar bazında maaşları arttıkça da altın üretme maliyeti artacaktır. dolayısıyla dinozorumuz bir tarafını da yırtsa altın değer kazanacaktır...
Yarin faiz inerse 50 puan bile dolari 5.8 de goruruz kisa surede
Yarın faiz maiz inmez secim oncesi 6 ya dolar mı olur
Seçime fazla bir süre kalmadı ancak hala 5,4 lara bile gelemedik.. bu sefer ki operasyon sonuçları itibariyle çok düşündürücü.. fay hattında enerji birikmeye devam ediyor..
Yarın artık mb faize dokunamaz.. ayrıca vadelide ciddi açık pozisyon taşıyor.. diğer taraftan ihracat tarafıyla ilgili 32 sayılı kararnamenin süresi de 6 aydan 1 yıla uzatıldı.. savunma tüm silahlarla yapılıyor ancak akbabaların pozisyon derinliğini ve akıllarından geçenleri bilmiyoruz.. yakında öğrenir miyiz?
Bekleyelim görelim..
Vurdu çekmedi...:)
DOLAR 5.40 a vurdu yine akşam akşam...
Formasyonda çığır açtık 5.40 ta 4 lü tepe yaptı dolar :)))
Yakında içinde çevirmeye başlar
Cem Uzan dönecem diye tvik attı :evil:
MB Nisan vade 1 milyon 200 bin kontrat. Haziran vade şimdiden 550 bin olmuş.Spottan bankaların döviz satışı arttıkça vadelideki pozlarda şişiyor. Dolar inat ederde geri çekilmez ise acayip yerlere gider bu rakamlar.
Tabi eninde sonunda foreksten birileri el atacak bu tezgaha. Operation Kuzgun ismini verdim şimdiden :)))
faiz indirileceğini düşünüyorum.
kurları sabit tutup %2 faiz verdinmi ne oluyor aylık euro dolar sterin altın bozup gelene ayda %2 veriyorsun bu dünyada yok
Daha değil... Evet inecek, tahminleri zorlayacak bir indirim olacak.
Tanzim satışı gibi bişey...
Benjamindede tanzim satışı 4,60 civarından olacağı gibi..
Son Çeyrek sonuna kadar 600 baz inecek..
Turfanda sezonları yaşıyor mevduat faizi ve Benjamin.
Bol kazançlar
Faiz 600 insin dolar 10 tl olur deve sidigini cok kaçırmis bunlar
Yarin 6 puan sadece 6 puan insin mart sonu 6 uzeri :)
Faiz arttirimi bile olabilir 2019 da
Arkadaşlar İsviçre frankında özel bir durum mu var , hem dolardan geride kaldı hem de eurodan daha çok düşüyor. Bilgisi olan var mı?
Dostum tl de kalanların ağzını burnunu dağıttılar zaten geçen sene. Faiz vermek zorunda yoksa herkes dolara geçer, %200 de faiz verse kimse sallamaz kur alır başını gider. Dolarizasyon %49, faizi yüksek tutup kuru düşürmek ve Milletin elindeki doları bozmasını sağlamak zorunda.
Alternatif olarak dolara el de koyabilir otomatik olarak 4 liradan bozuyorum kardeşim der. Ama senin önerdiğin şekilde gidemez kur artarsa artsın diyemez. Derse seçilemez. Bence keşke dese de hepimiz hak ettiğimiz seviyede yaşasak o ayrı bu arada.
ABD Dışişleri: Türkiye, S-400'leri alırsa F-35 teslimatı tehlikeye girer, yaptırımlar devreye girebilir
Nomura International Plc gelişen piyasalar strateji birimi idari direktörü Henrik Gullberg, Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü Para
Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin değerlendirmede bulundu.
bloomberght.com'un haberine göre, salı günkü e-posta notunda “Eğer
Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmez ve açıklama değişmezse TL'nin bir miktar yükselebileceğini öngörüyoruz.” diyen Nomura stratejisti, faizlerde ya da söylemde gidilecek herhangi bir değişikliğin piyasaları tedirgin edebileceğini ve TL üzerinde hemen etki edebileceğini söyledi.
Onu demiyor abi. Sen ülkeye euro dolar vs getirdin TL ye çevirdin faize yattın. Kurlar sabit düzeyde seyrettiğinde faizler yüksek olduğu için tl kazancın yüksek. Kurlar da sabit düzeyde seyrederse çıkmak istediğinde aldığın tl faizi girdiğine yakın bir kurdan tekrar dövize çevirip çıkabilirsin.
1 milyon dolar getirdim Kasım ayında 5.40 üzeri kurdan bozdurup tl ye geçip faize yattım. 5 milyon 400 bin liram 4 ayda bileşik faizle en kötü yüzde 7 faiz aldı oldu 5 milyon 778 bin lira. Şimdi çıkıyorum 5.40 tan dolar aldım 1 milyon 70 bin dolarım oldu. Dört ayda yüzde 7 kazanç.
Birde bu hesabı daha yüksek kurdan giren ve faizler yüksek iken parasını bağlayanlar için yapmak lazım. Tabi birde doları da 5 lira altına indiriyoruz falan arada.
Yüksek faizin cilde zararları.