Bir çok ekonomist şirket hakkında güzel şeyler yazıp, çiziyorlar.
Gel gelelim bu laneti kimse yerinden kaldıramıyor.
Bence şirket güzel, ama sahibi?
YTD...
Printable View
Sormak lazım acaba bunu beğenmeyip satan emeklilik fonu yerine ne aldı?Yoksa yine dalga dümen mi?
oldukça güzel bir yükseliş gerçekleştirdi ve bunu haftalıklara da olumlu yansıttı.. haftalıkta 18.69 günlükte 18.47 üzerinde kaldığı sürece güçlü konumunu sürdürecektir..
KAP: CEMTS [ ] ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1002139
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7f02dd58ca4675
Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
Yönetim Kurulumuzun 16.02.2022 tarih 2022 / 09 no'lu toplantısında;
Şirketimizin S.P.K. Seri: II-14.1 Tebliğ'e göre Net Dönem Karı 403.327.293 TL olup, 19.382.588,44 TL 1.Tertip Yasal Yedek Akçe düşüldükten sonra, 383.944.704,56 TL Net Dönem Karına ve yıl içindeki 71.572 TL bağışların ilavesinden sonra 384.016.276,56 TL Dağıtılabilir Net Dönem Karına ulaşılmaktadır.
Buna göre,
Ortaklarımıza, 2021 yılı karından brüt 28.048.802,24 TL (ödenmiş sermayenin % 27,7778'i oranında, 1 TL nominal değerdeki 1 hisseye 27,778 Kr); net 25.243.922,02 TL (ödenmiş sermayenin % 25'i oranında, 1 TL nominal değerdeki 1 hisseye 25 Kr) tutarındaki Nakit Kar Payının 16 Mayıs 2022 tarihinde dağıtılmasının, S.P.K.' na göre kalan kardan 2.300.001,82 TL'nin İkinci Tertip Yasal Yedek Akçe ayrıldıktan sonra, 353.595.900,50 TL'nin Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılmasının Genel Kurula teklif olarak götürülmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.
353 milyon olağanüstü yedek akçe ayıracağına daha iyi temettü verseydin ya.. ne yapacaksın o kadar parayı?
Kâr 3 kat arttı 🙂 ama temettü yaklaşık 1,5 kat.
Çok iyi şirket, maliyetlerde ithalat oranı %10. Her sene net döviz girdisi sağlıyor. Sektöründe ucuz. Sebebi temettü verimi. Yeterli temettü vermiyor, geçmişte de vermemiş. Vermediği para ile yatırım mı yapacak,. Hayır. Parayı ne yapacak. Dolar olarak tutacak.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün %6 yükselen tahta...
Bugün, Endeksin%0,30 düşmesine, % 3 düşerek karşılık veriyor.
Piyasa bu adama nasıl güvensin? Hep diyorum, Tahtana sahip çık diye.
Adam çorbayı alıp kasayı dolduruyor, Tahtanın ne yaptığı umurunda değil.
Pazartesi AGYO ya bindi, Ondan indi dün CEMTS a bindi, Sıra BUCİM de.
Adamda Sevilecek EŞŞEK Çok...Her gün birini seviyor.
YTD...
İ,T bey gelmiş şimdide BUCIM!İ seviyor...
% 7,60 yukarıda işlem görüyor...
Hayretler içerisindeyim, dün bölünen tahta bugün yukarı yaptı.
Yanlış anlaşılmasın, Bu adamın elinde baya sürünmesi gerekiyordu.
Çünkü mal sahibi böyle bir tip.
YTD...
Temettü çok az diye hisse satılacaksa
TAVHL bakmak gerekir.
Güzel bilanço da süreklilik oldukça
neden yeni bir EGEEN olmasın.
CEMTS ürün karlılık oranları oldukça güzel görünüyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Hisse 20 üstüne atmasına rağmen yazan kimsenin olmaması tuhaf.
21.38 e çarpsa da, çarpmasa da, 2 dalganın daha büyük olmasını bekliyorum..
Rusya geriliminden kaynaklı fırsattan istifade biraz aşağı basım silkeleme yapım dedi; Ama bu sefer biraz mal kaptırınca, kendi aklınca buralarda patinaj yaptırmaya başladı ancak artık bu bilanço ile biraz zor buralarda aşağı bastığın her fiyata mal kaptırırsın spek bey...
haftayı 18.69 üzerinde kapaması güzel..Lcv 17.63 ve kırmızı 17.52 üzerinde kalması güçlü olduğu şeklinde yorumlanabilir.. günlükte 18.69 17.52 arası yaylanması sorun olmaz.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/jngyvtn.png
yarın günlükte 19.40 üzerinde kalması ne kadar güçlü olduğunu gösterebilir.. günlükte Çanakkale 20.10 geçilirse ver elini ege...
20.60tepeside önemli.. ama kısada burası dönüş için stop olarak kullanılabilir.. iyi çalışmalar..
herkes bu hafta sonu gelmesi muhtemel kar yağışından bahsediyor..
ben de 1-2 gün içinde cemtasta hortum bekliyorum..
Hiç borcu olmayan bir şirket olarak ve üstelik bilançonuzda geçmiş yıllardan duran 443 milyon tl dağıtılabilir kar ve bu yıl 400 milyon tl kar elde edilmiş iken siz yatırımcılara temettü yerine zekat dağıtmaya kalkarsanız hisse fiyatınız böyle çakılı kalır ve hisseye talep 0 (sıfır) olur, Allah bu para tamahkarı patronların gözünü doyursun ne diyelim....
Aralıktaki düşüşte dahi 55 lik pembe (18.10) altı 2 kapanış yapmadı... bu gün biraz daha pembeye boyandık.. ya o gidecek yada ben..
genelde yazarım burada da yineleyim.. uzun vade işlem yapanların mesajlarımı dikkate almamalarında yarar var..
https://i.hizliresim.com/rlhc25c.png
Dünkü genel kurula katılan kimse oldu mu arkadaşlar?
Firma yatırımcı ilişkilerine Togg firması ile iş yapmak için bir girişim yapıp yapmadıklarını sordum.
Togg un binek araba ürettiğini, cemtaş ın ise binek araba denge çubuğu üretecek bir hattının olmadığını,onun içinde su anda bir bağlantıları olmadığını söyledi.cemtas ticari araçlar için denge çubuğu vs. uretiyormuş
Temettü verimi artırmayı düşünmüyor musunuz hisseye rağbet artması için dedim, Cemtaş ı bilirsiniz temkinli dir nakit konusunda ,gibi şeyler dedi 🙂 yine de bu konuyu düşünmeleri temennimi sundum.
Çemtaş'ı bilmezmiyiz. Yatırımcı düşmanı, küçük yatırımcının cebine göz diken hırsızların kontrolünde olduğunu tabi ki biliriz. Örneğini alavere dalavere ile Roda Limanı satışını nasıl unuturuz. Şirket iyi ama yönetenler, büyük hissedarları ve e.speği kansızdır net. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarihi zirveye yakın hareketler çiziyor eğer hacimli geçerse sert hareketler yapmaya gebe gibi duruyor...
CEMTS böyle giderse EGEEN olma yolunda.
Satış ve kar marjı oldukça güzel
Patron ne kadar baskılarsan baskıla, artık mızrak çuvala sığmaz, uzun zamandır çırpınışlarını hayretle izliyorum tahminim sonlara gelmeye başladın...
[emoji122][emoji122][emoji122]SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umarım hacimli çıkışlar güzel bilançonun habercisidir.
Tavana kadar (23.10) götürüp 21.54 verdiler.
Sonrasında tekrar toparlama güzel bilanço gelirse
iyi yerlere götürürler.
Bu arada al-sat yapanlara güzel fırsat verdi.
Sermayesi kadar kar eden şirketin yaklaşık fiyatı 10 lira civarında olması gerekir diye bir bilgim var, eğer yanlış değilse. Bu şirketin net karı, sermayesinin 4 katı oranında. o hesap doğru ise hissenin fiyatı 40 lira civarında olması gerekir. Bu durumda iskontolu işlem görüyor. Yatırım tavsiyesi değildir.
Hisseyi toplamaya çalışıyorlar.
Fakat satıcı fazla olmayınca bırakıyorlar.
Umarım ilk çeyrek güzel gelir ve hisse değerini bulur.
İlk çeyrek 150 Milyon kar gelir mi acaba?
500 milyon gelse neye yarar Kırk Haramiler sadece kendileri kazansın istiyor.
Yatırımcı düşmanı Çemtaş SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle bir hesaplama yapmak çok yanıltıcı olur.
Piyasada kaç adet lot olduğu çok önemli. Ayrıca spek nereye isterse oraya sürer. Dibin de zirvenin de sınırı yoktur…
İskontolu işlem görüp görmediğinin bir çok kriteri var. Ky için pd/dd , f/K oranları na bakmak bir fikir verebilir.
Borsa beklentileri satın alır. Gerçekleşince ise satar. Onun için fiyat tahmini yapmak veya bir hisseye fiyat biçmek olanaksızdır…
KAP: CEMTS [ ] ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1025006
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...806f4704102464