Osd. Öst dir htt den farklidirASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Osd. Öst dir htt den farklidirASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 yillik 8.47 ye dustu .
Bist100 +%0,29
tte +%1,20 👌👌👌
Arkadaşlar selam... Forumu düzenli takip ediyorum ancak gereksiz kalabalık olmasın diye bir şey yazmıyordum. Şu an bir fon sepeti oluşturma aşamasındayım ve yardıma ihtiyacım var bazı konularda...
Öncelikle tefas'ın sitesinde ki fon dağılımları güncel değil gibi? Orda ki dağılımlar ile fonların kendi web sitelerinde verdiği dağılımlar inanılmaz farklılıklar gösterebiliyor şu an için... O zaman tefaş sitesinin hiç bir geçerliliği yok mu demektir bu?
Aklımda düşük risk grubu olan(1-2) ppf ve kv fonlardan birer adet almak var. Elimde oyak'ın OKT ve OKP si vardı uzun zamandır fakat özel sektör tahvillerinin gelecekte sıkıntılı olabileceğini düşünerekten ters repo veya devlet tahvili ağırlıklı olanlara yöneleyim gibi bir mantığım var. nedir düşünceniz? Fon tavsiyeniz var ise o da makbule geçer...
Bir de risk grubu daha yüksek olan(3-4) bir sepet yapma düşüncem var. Burda da çok konuşulduğu için isim vererek sorayim diyorum. EIB/EIC/FNO/TE3/TI4 fonları dikkatimi çekenler. Yani ben de dersimi çalıştım biraz ama fonlar konusunda tecrübem yok pek. Bunların içinden 3-4 tanesini seçerek bir sepet yapma fikrim var. Fonda tecrübeli arkadaşlardan bu konuda da yardım alabilirsem makbule geçer.
Hisse senedi ağırlıklı fon istemiyorum çünkü direk hisse almak daha mantıklı geliyor o durumda. O yüzden bunlar nispeten daha defansif yatırım tercihlerim olacaktır. Sorular biraz çok oldu ama cevabından çok kişi faydalanacaktır diye düşünüyorum. Teşekkürler, kolay gelsin...
Bence uygun tercihleriniz. Doların yükselişini de unutmayın. 7.20 gecikirse hele.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selam,
HTT portföyümdeki ağırlığı % 4,87 şu an için. Son süreçteki merkez bankası faiz politikasıyla iyi getirisi oldu. Bu süreç sonrası kalmak ve yeni pozisyon açmak yada büyük bir beklenti içerisinde olmak uygun olmayabilir. Arkadaşlar kısa, orta, uzun vadeli tahviller için güzel bilgiler iletmişler. Ayrıca ÖST konusuna da gerçekten dikkat edilmeli.
Portföyümde kısa süreçte değişiklik düşündüğüm fonlardan. Bununla birlikte 3 fonda daha değişiklik düşünüyorum.
Dostlar,
Fon fiyatlarının günlük değişimini erkenden görebileceğimiz bir platform var mı acaba?
Saygılar.
Bugun te3 tı4.ve dbp ye azar alis yaptim
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok portfoyundekileri gece 01.02 de mkk portaldan gorebilirsinASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tefastaki dagilimlar guncel degil
Guncelini gormek icin tefas gir bakicagin fonun fon profiline gir.kap adresj tikla
Acilan sayfada ozet bilgilere tikla acilinca
Son bes bildirim tikla acilinca fon dagilimi olan pdf yi ac ve orda hersey var
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
7.20 ye yaklasiyoruz ..!
Ünlü CEO: Bu ‘Balon’ Altın Fiyatını En Az İki Katına Çıkartabilir
Celcius Network CEO’su*Alex Mashinsky,*yaptığı açıklamada FED’in yaptığı para basma hamlelerinin, altın fiyatlarına olası etkisini değerlendirdi. Mashinsky, altında fiyatın önümüzdeki dönemde ons bazında 3 ila 10 bin dolar arasına kadar çıkabileceğini iddia etti. https://beincrypto.com.tr/unlu-ceo-b...-cikartabilir/
Bisti tutma cabalari sürüyor aşağı giderse uzmez denen fonlarda uzer .
Kira fonlarının bist ve tahvil faizleri ile korelasyonuna baktım hiç bir tutarlı veri bulamadım...
Sonunda ziraate mail attım gelen yanıt aşağıdaki gibi bilginize umarım faydalı olur.
Merhaba Fatih Bey,
Yönetmekte olduğumuz ZPG fonumuz bünyesinde özel sektör ve kamuya ait kira sertifikaları taşımaktadır. Bu kira sertifikalarının ikinci el piyasadaki fiyatlamaları fonun performansını oluşturmaktadır.
Kamu Aydınlatma Platformu üzerinden aşağıdaki linki takip ederek, son beş bildirim içinde fonun aylık olarak yayınladığı portföy dağılım raporunu inceleyerek, bünyesinde hangi kira sertifikalarını taşıdığına ilişkin detay bilgiye ulaşabilirsiniz.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...530A4A622B2AEA
Başka sorularınız olursa 0212 9247242 nolu hattımız üzerinden bizi arayabilirsiniz.
Bilgilerinize,
Saygılarımızla.
TTE yine son dakika darbesi yedi. BİST de devre kesmiş galiba.
Nasdaq teknoloji +%1,61 anlık.
Aktif bank da %10 ile bono çıkarmış, 60 gün üstü %11 ile. Vadelide duran kısım için de burayı tercih edebilirim. Kullanan var mı hiç bu bankayı pasolig dışında? :)
TL en çok değer kaybını Japon Yeni karşısında yaşadı bugün.
%2'ye yaklaştı kayıp.
Serbest piyasada altının kapanış fiyatları (06.05.2020)
İstanbul serbest piyasada 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,09 artışla 391,20 liradan tamamladı. https://www.bloomberght.com/serbest-...052020-2254805
New York borsası yükselişle açıldı
Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puana yakın değer kazandı ve yüzde 0,4 artışla 23.978,88 puandan işlem gördü.
S&P 500 endeksi yüzde 0,6 kazançla 2.886,4 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,1 yükselişle 8.874,7 puandan işlem görmeye başladı. http://mbigpara.hurriyet.com.tr/habe...acildi/1461894
HKV : - %0.0277 kvba
HLL : +% 0.00818 ppf
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ziraat KVBF - 0,01
Ziraat PPF 0 gözüküyor
ZPG Kira 0,02
Vakıf KVBF - 0,018
Halk KVBF - 0,03
Vakıf PPF 0,012
PPF'lerde dibin dibinde.
Altındaki geri çekilme devam eder mi ? Düşüncesi olan takip eden ?
EIB üzdü maalesef. EIB için yeni fiyatımız: 0,064758