Abi efsanesin sen yaaa :):)
Printable View
Enigma, günümüzde insanlar çok aşırı kalitesiz, bu kalitesizlik bize karşı değil, kendilerine karşı. Kaliteli insan ölüm ve doğum gibi majör hallerde belli olur. Şimdi adamın çocuğu oluyor, istiyor ki Tramp gelsin çeyrek taksın, haberi olsun. Yada birinin bir yakını ölüyor, o olayı uç noktada yaşıyor. Şuan ülkedeki suriyeli çocukların alayı (1-5 yaş) yalın ayak yere basıyor, bu şekilde yetişiyor, ilginç bir bağışıklık sistemi oluşuyor. Ama bizim şehirli çocuklar pamuklara sarılıyor. Günümüzün yeni anne babaları doğru çocuk yetiştiremiyor. Mevcut jenerasyon çok kötü. Ama beki bunların çocukları ileride iyi olabilir. Özetle 1980-2010 arasını çocuk veya genç yaşayanlar daha dolu dolu yaşadı ve gördü. Borsamız bu nedenle yeni jenerasyona uygun bir yol izliyor. Borsa asaleti güçü kudreti kalmadı. Bugünün ereğli tahtası bile buna bir işarettir.
seans kapanışında sanırım merkez bankası bir foreks hesabı açtı ve oradna işlem yapıyor, aynı anda yurtdışı foreks işlemleri kapatıldı, adam bizim paramıza ulaşmak için %20 faiz ödüyor. ne ulaşırım ne öderim hesabı. sabah9 akşam 18 saatleri arası işlemler gerçek işlemler. iki gün önce her kapalıyken kur 6,699 gördü, şuan 6,815. iki gün önce kim gece kaç doları kaçtan sattı. rezervler buralara gidiyor.
seansın ilerleyen zamanlarında bankalarla viyana kapısı zorlanacak gibi.
bence her yerden short açanların bitmesini bekliyorlar, onlar short acmayı bıraktığında yada eski shortları zararına kapattığında ciddi bir şelale durumu yaşabilir. çünkü 100 binden buya short açan sayısı aşırı fazla. zaten dün bir darbe aldılar teminat yatırdılar ama işler karıştı o cephede. Neden böyle yazdım, çünkü yabancılar spot piyasada satıcı, vadeli piyasada alıcı oyun oynuyor.
akkızı ata bindirdim.
5.80 çayına saldım.
dereyi geçerse onların
geçmezse benim olur
Herkesi kacirdik be topikten.
Halk bankasi topigi. Halkla ilgili yazdigimiz birsey yok. Ortaklarin yarisini da siyasetten kacirdik zaten. E ben ne yapayim lagim gibi bir yerse.
senin yüzünden
mesken olarak tuttun
işyerine çevirdin.
siyasetimizi de beğenmediler.
erğeliyi sattıım pazartesi vergilerini ödeyerek dolar alacağım. iyide benimle aynı anda senet satan yabancı doları hemen aldı belkide vergi ödemedi. Çekilen çile nerede kutsal oluyordu.
Ortaklardan faydalaniyorduk ya sahna. Dikkat ediyordum ben incitmemeye gerci ama arada da sinirlerimi bozdular cok. E ulkenin hukumetini elestirmeyecegiz de Mozambik hukumetini mi elestirecegiz.
ortada tutyordun da
GAYA gelince film koptu.
Muahahahaha. Yildiz ortak nerde harbiden ya. Cok pis benzetmeler yapiyordu o. TREND'i Yildiz'i Erick'i ozledik, hic yazmiyorlar.
Millete yapma yapma dedik, milletden daha fazla yaptik, biraz ikiyuzluluk oldu yani. Biraz da ozelestri yapmak gerekiyor. Neyse artik.
bankalar için birisi bir şey yazmış, okuduğum kadarı ile aktarayım. kendi görüşüm değil.
Zamanında thy 8 liradan almadınız, ne bekliyordunuz 4 lira mı, alsaydın şimdi satardın, bankalarda aynı şey olursa şaşırma, yabancı sattı çıktı, belki tekrar satmak için %20-30 tepki verecek, oradan da satacak, ama bugün diğer senetlere göre doalra göre bankalar ucuz, diye yazmış.
ereğli 8,15, neden 8,30 oldu ve saldı, endeks dışında bir sıkıntı var, baskı var, belkide temettü verecek bilemiyor. 150 bin lik satmıştım. oradan bir 50 binlik yazılayım. 8,08 stop
ŞAHNA benim ARD yazılım %4 eksiden %1 eksiye geçti.
Zubuk kusuruma bakma birseyler daha koyacam :)
https://cimg3.ibsrv.net/gimg/www.cor...cc9d0809ad.jpg
Araba bakarken neler cikti :)
https://cimg1.ibsrv.net/gimg/www.cor...fa13033cda.jpg
son resim çok güzel. :)
ne istiyon gariban abdlilerden.
bugün avm yağmalıyor
arkasından da ateşe veriyorlardı.
kalan 100 bin lirayı 8,13 ereğli yaptık sabah sattıklarımızın yerine tamamını aldık.
1. sayfayi bitiremedim, 270 sayfa varmis! Kim ugrasir bu kadar seye bakmakla.
Ustalara karşı fikirde bulunmak abes olmazsa nacizane görüşüm.
GARAN bugün olmazsa yarın patlamasını yapar. Önderliğinde diğer bankalar AKBNK-ISCTR-VAKIF-YKBNK katılımı ile endeksi 110.000 lere atabilirler. Aylık kapanış 110.000 üzerinde olabilir. Geçmişe bakıyorum bankalar olmadan, özellikle GARAN olmadan endeks gitmemiş. Ne dersiniz ustalar.
Usta degilim ama dunyada dipten dondu bankalar, bizimkilerin birsey yaptigi yok. Bir yerlerden para da bekliyor olabilirler. Vakitleri gelince gidecekler tabi ki, ucuz kaldilar.
ARD yazılım sabah almaya başladık %6 verdi ama sanki bu son geri çekiliş oldu, ters bir senet ama %6 ya satmak istemiyorum, biraz izleyeyim 1 haziranda bilanco gelecekmiş.