Bunlar düşmemiş hali mi?Burgan 18.30 dan 17 ye indi.
odea 18.25 den 17 ye indi.
Kurbağa testi gibi her ay 1-1.5 inecekler kimse gıkını çıkartmadan devam edecek...
HSBC EFT limiti 300 k dir ve mobilden ücretsiz yapabilirsiniz.mt ile gorusunuzM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC bağlantılı kanaldan allianz sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası teklif için aradılar. % 25 indirimli
1250 gibi bir rakam yıllık çıkardılar. ayakta tedavi 10 defaya mahsus ücretsiz , yatarken tedavi ücretsiz özeller dahil deniyor. Var mı yaptıran önerir misiniz?
Ben de her gun ise giden bir beyaz yakali olsam hic disarida yemek yemez kendi yemegimi sununla evden gotururdum...
https://www.amazon.com.tr/Worthbuy-Y...oglepcstdtr-21
https://www.amazon.com.tr/Worthbuy-Y...8C5JT53T&psc=1
Yurtdisinda calisanlara yemek yok..
Herkes kendi yemegini ya evden goturur ya da disarida yemek yer..
Bence yapilabilecek en saglikli yasam bicimi degisimi beyaz yakali icin..
Boktan yemeklere bi dunya para verip bir de sagliktan olmak var..
Syg,
Tasarruf freak sayılabilirdim. Mamafih portföy günde 100bin azalıp artmaya baslayınca bu disiplini gevşettim.
Giyim, otomobil, telefon konusunda halen cimriyim. Kart aidatlarına muhakkak itiraz edip geri alıyorum.
Yiyecek, tatil ve zaman kazanacagım her harcama tasarruf kapsamı dışında.
Son 5 yilda bende de ayni degisim oldu...
Yiyecegin en iyisini bulur ve verdigim paraya acimam..
Tatil icin de keseyi acarim..:)
Giyim icin para harcamaktan hic hazetmem.
Onun disinda bankalara tek krs kaptirmam, kaptirdigim bankalari min 5 sene boykot eder, onunden bile gecmem..
Telefonum 5. seneyi tamamliyor..
Bozulmazsa degistirmem...
Arabalarim 5 ve 8 senelik, ustelik orta sinif. Bir kac sene daha degistirmeyi dusunmuyorum simdlik..
Yasasin tasarruf diyorum :)
Syg,
Bal satışına mi başladık arkadaşlar ? :notr:
Yıllardır Eureko sigorta’dan yaptırırım şayet ek bir hastalığınız yoksa rakam biraz yüksek , bende tansiyon rahatsızlığım var ona surprim %30 uyguluyorlar ben ona rağmen bu rakamı ödemiyorum . Tamamlayıcı icin sağlıklı birine 900 civarı uygun olur . SGK’sı olan icin çok güzel özel hastanelerden rahat faydalanabiliyorsunuz
Valla ben yillarca Altinoluk'da bir yazlikta tatil yaptim.. Yazligin yaninda bos bir arsa vardi.. Birileri oraya bir cadir kurdu, yaz boyu icinde bir seyler kaynattilar, meger sahte bal imis, pazar kurulan yerlerde de Altinoluk, Gure, Akcay, Kucukkuyu gittiler yaz boyu sattilar..
Bunu gordukten sonra tiksindim bi daha bal mal yiyemez oldum.
Bal isinde cok cok guvenilir yerler bulmak lazim.
Syg,
Sn gundwane buradaki Kişiler parası olan milyonları olan Kişiler seçici oluyorlar tabi ki ucuza almak demeyelim kaliteyi almak diyelim paradan kaçtıkları yok ..yalnız dışarıda yemek yemiyorum diyenlere ise yanlış yapıyorlar çok güzel yemek yapanlar var bazılarını biz evde ne kadar denediysek de beceremedik onun İçin dışarı da yemek de bir ayrıcalık olmalı para kazanılıyorsa yemesini de bilmeli 40 sene de şu kadar dediğinde 40 sene sonunda 40 senelik ömrün de gideceği unutulmamalı
Bugün 100bp gelse ne tatlı olur dimi :)
2yr lar 14.99
Enflasyon 15...
Faiz 17..
dolarda da yaklaşık 2-3 aydır düşüş var....enflasyonda daha yukarıların olması zor gibi..
Bu nedenlerden ötürü artırmazda düşürmezde..diye düşünüyorum..:whistling:
Not: 1 ay önce falan konuştuğum bazı bankacılar mart nisan gibi faiz düşüşü bekliyoruz biraz da olsa demişlerdi..
olay, dolar olayı değil. enflasyon arttıysa faizi artırırsın. iktisat onu söyler. temel kurallara uyacağım dediysen böyle.
yıllık enflasyon ocak ayı itibarıyle %15 oldu. şubatta 0.50 puan artırması gerekir. kitap öyle söyler. lirayı enflasyona ezdirmemiş olursun.
sonra da çıkıp biz enflasyonun düşeceğini düşünmüştük. demezsin. bu iş varsayımla olmaz. falan filen.
Hsbc 250 k üstüne 18 e mi düştü. Sabah aradım. 18 dediler. Bilgisi olan var mı?
L20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklendiği gibi sabit bıraktı.
Gerekirse ilave sıkılaştırma yapılabilecek
Sıkı para politikası durusu kararlılıkla uzun bir muddet sürdürülecek.
Faiz enflasyon dengesi dezenflasyonist etkiyi koruyacak şekilde kararlıkla surecek.
Eğer şubat enflasyonu yıllık 15 in üzerinde çıkarsa martin 18 inde faiz artışı kesindir arkadaşlar, artık 50 ile 100 baz puan arasında olabilir
bu benim yemek yeme işi pek cok kisinin garibine gitti. yedigin yanına kar kalmiyor , benim yanimda iki esnaf vardi 2 sindede 10 ar tane ev 3 er isyeri vardi .biri 40 sene oglende zeytin ekmek yedi simdi 30 ev 20 isyeri var .88 yasinda sağ..digeri yemegin en kralini yerdi 59 yasinda vefat etti ve digerine nazaran 0 mal varligi ile..ha su var seyahat bunlarin icinde en yapilacak olani gerisi boş.. ha yaşamın garantisi yok tabi ..bunu kanuni sultan süleymanda biliyordu .lakin osmanlının kasasını tıka basa altınla bıraktı.
MB çakıyor dolara valla helal olsun :) bu yıl beklemesin kimse 9-10 tl uzun süre yüksek faiz
6.20-6.25 söylemleri neden sıklıkla piyasa yapıcılar tarafından söyleniyor.
1- DTH'lerin artmasına engel teşkil etmek
2- vatandaşların daha aşağıları beklemesini koşullamak
3- Böylece dışardan gelen yatırımcının nakit geri iadesini alırken dolar toplamasını kolaylaştırmak
özetle vatandaşa " mal mısınız 6.90 dan dolar mı alınır 6.20 bekleyin diyorlar." o rakam gelmeyeceği için alıcıları korkutmak ve dolar toplanmasını engellemek.
olayı özetlemiş arkadaş bence.
https://twitter.com/HASOsyalmedya/st...68436169498625
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...864921602?s=19
Yabancı para mevduat ları artmaya devam etmiş. Ytd.
Martta mb faizleri artirinca döviz kuru gene düşecek eğer
a rttirmassa sabit tutarsa vatandaş gene düşükten alacak sarmaldayiz yani
MB bu saatten sonra faiz artıramaz. Piyasada neredeyse yaprak kımıldamıyor... İki aya kalmaz odalar faiz indirin diye bağırmaya başlar...Eğer stopaj avantajı 31 Mart'ta bitecekse, (uzayablirde) ve doların bir yıl sonra 8,20 nin altında olacağını da düşünüyorsanız ve yıllık da yüzde 18 faiz bulabilirseniz, sıfır stopaj imkanı ile bir an önce 366 günlük bağlayın... Değilse her geçen gün daha düşük faizle paranızı değerlendirmek zorunda kalabilirsiniz ...YTD...
Ben size katilmiyorum enflasyon 15 in uzerine cikinca mecbur faizleri yukseltecekler
https://www.finansgundem.com/haber/f...ayacak/1550406
başladılar bile :))
Faizler yükselince mb düşen doları alıma geçecek böylece rezervlerini güçlendirecek benimki basit mantık ilerde 3. Çeyrekte faizleri düşürmeye başlayabilir o ilerki mevzu
Rekabetçi kur negatif reel faiz zamanında bizim topic in yüzde 80 i dolarize olmuş bu yorumlardan belli oluyor :) istifa olmasaydı bende full olacaktım nerdeyse :)
Emtiyalar ve gıda fiyatlari uçmuş ayrıca ABD 10 yillik lar 1,3 u gecmis birde 1,5 u geçerse enflasyon düşmez sadece dolar düşerse mb alım yapar o kadar
Bloomberg: Rusya Merkez Bankası faizleri kademeli olarak yükseltecek...