ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
1d
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde AK Parti’nin desteklediği adaylar kaybetti.
Printable View
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
1d
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde AK Parti’nin desteklediği adaylar kaybetti.
İyi ki Öğrendim
@iyikiogrendim
· 7s
Evren’de bugüne kadar keşfedilen en yaşanabilir gezegen Dünya değildir. 2015 yılında Dünya'dan 1.206 ışıkyılı uzaklıkta keşfedilen Kepler-442b ötegezegeninin (solda) yaşanabilirlik endeksine göre Dünya’dan daha yaşanabilir olduğu hesaplanmıştır.
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
4d
El Salvador'da Bitcoin isyanı
Dünyada ilk kez Bitcoin'i yasal hale getirip ulusal para birimi olarak kabul eden El Salvadar'da Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye karşı gösteriler başladı.
Sosyal medyada takip ettiğim bazı hesaplar, Afganistan'dan bir büyük göç dalgasının daha başladığını yazıyorlar. Otobüslerle İran'a geliyorlar ve bugün, yarın Van sınırından Türkiye'ye geçiş yapacaklar.
Asgari ücret 4090...
Av. Kasım KARADAŞ
@kasimkaradas
·
41d
Şu an HaberTürk Tv'de Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan aynen şu ifadeyi kullandı.
"İbni Sina hastanesinde Deniz Baykal'a tıbbi olarak kasıtlı müdahale ettiler, sağlık operasyonları yaptılar, beynine pıhtı attı"
Ne demek bu? Sağlık kurumlarında menfi/yanlış müdahaleler mümkün.
Çarşamba günü grev yapıyorlar. Eczanelerde bazı ilaçlar kayboldu.Alıntı:
BirGün Gazetesi
@BirGun_Gazetesi
·
24d
Türk Tabipleri Birliği greve gidiyor: Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacak.
https://i.hizliresim.com/1ob4cmq.jpegAlıntı:
Bilgiye Dair Her Şey
@bilgihaneniz
·
2s
DÜNYANIN EN ÇİRKİN KADINI YARIŞMASI'NDA BİR ANNE, MARY
ANN WEBSTER
Yirminci yüzyılın başlangıç yılları.Dört çocuk
annesi Mary sahnede, diğer yarışmacıların
arasındaydı. Kimi şişman, kimi bıyıklı, kimi de kısa boylu birçok kadın, büyük ödül olan parayı alabilmek için +++
Alıntı:
Dünyanın en çirkin kadını
yarışmasına katılmıştı.Mary tedirginlikle etrafına bakyordu.Salonu tika basa dolduran seyirciler kahkahalarla
sahnedeki kadınlara gülüyorlardı.
Mary utandı.Mary başını öne eğdi.
Tam kulise doğru bir adım atmıştı ki,evdeki aç çocukları gözünün önüne geldi
Alıntı:
Bu yarışmadan alacağı para çok önemliydi.
Kocası öldükten sonra bozulan düzenini
başka türlü yoluna koyamazdı. Bağırtılara ve kahkahalara rağmen sahnede beklemeye devam etti."Her şey çocuklarım için."dedi kendi kendine.Yanındaki bıyıklı kadın "Anlamadım, bir şey mi dedin?"
Alıntı:
Mary "Hiç" dedi "Hiçbir şey demedim."
Mary gözlerini kapattı ve eski halini düşündü. Hastalanmadan önce ne de güzel bir kadındı. Bakan, bir daha dönüp bakardı. Ta ki yirmi dokuz yaşında Thomas Bevan'la evlendikten ve 4 çocuğu olduktan sonra başlayan
Alıntı:
migren,kas ve eklem ağrılarına kadar. Doktorlar önce neler olduğunu anlayamamamıştı. Sonra hastalığın "Akromegali" olduğu anlaşıldı. Bu hastalık Mary'in yüz şeklini de değiştirmiş,
kadın tanınmayacak hale gelmişti. Ne yazık ki,Mary hastalığıyla boğuşurken,
Alıntı:
bir gün kocası da ansızın ölüvermiş ve Mary çocukları yalnız kalmıştı. Mary bunları düşünürken,birden alkışları duyup gözlerini açtı.Evet, Mary "Dünyanın en çirkin kadını"
yarışmasının birincisi olmuştu.Mary ödülü aldığında gözlerinden bir çift
yaş kalbine damladı.
Alıntı:
O artık çocukları için "Dünyanın en çirkin
kadını"ydı. Görünüşünden dolayı hiçbir işe
alınmayan Mary, o günden sonra sirklerde
çalışmaya başladı.İnsanların dalga geçtiği, gülüp eğlendiği Mary bir anneydi.Kimse onun bu anne yanını görmedi.
Alıntı:
Çünkü insanların eğlenmeye, birilerini
küçümseyerek,hor görerek kendilerini
yüceltmeye ihtiyaçları vardı.Fedakâr anne Mary 59 yaşında öldü ve son nefesini verene kadar, sirklerde "dünyanın en çirkin kadını" ünvanıyla çalıştı çabaladı.
Alıntı:
Tek derdi çocuklarının kimseye muhtaç
kalmamasıydı. Botokslu, makyajlı, takma
kirpikli, çıtçıtlı saçlı ve silikon memeli
kadınların "Güzel" kabul edildiği bir dünyada
elbette Mary ve mary gibi kadınlar her
zaman düzenin "çirkinleri" ilan edilecek.
Alıntı:
Bir ara TV'de bir mankenle konuşuyorlardı. Bir ara mankene dünyaca önemli bir ismi sordular ama manken bu ismi tanımadı. Ardından da gülerek "Biliyorum boşum ama hoşum." dedi.
Alıntı:
İşte dünya tam da o noktada.
Bütün gözler boş ama "hoş" kadınların
üstünde."Her şey çocuklarım için." dedi kendi kendine. Yanındaki biyıklı kadın "Anlamadım, bir şey mi dedin?" diye sordu. Mary "Hiç" dedi "Hiçbir şey demedim."Mary hiçbir şey demeden gitti.
Haberi iyi incelemek lazım. 31 yaşında oldugunu yazan da var. Her rakamın her sözcugun cok önemi var.Alıntı:
Gaziantep Haber
@GaziantepHaber_
·
21s
Gaziantep’n Şehitkamil ilçesi Beykent mahallesinde bulunan bir türbede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı görevli 40 yaşındaki imam Mustafa Çakmak kendini asarak intihar ettiği öğrenildi…
Intihar olup olmadigi da belli degil.
Alıntı:
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
Bugünkü #USDTRY atağının sebebi Katar Swap anlaşmasında piyasaya yayılan kur seviyesidir.
1. Eğer kur buysa taammüden cinayettir. Bunu yaymak zikretmek bile suçtur.
2. Eğer değilse şu ana kadar yalanlanmaması da cinayettir.
Ülke kurbanlık koyun gibi kasabın gözüne bakmaktadır
Alıntı:
EVREN BOLGÜN
@ebolgun
·
44d
@nasrullahayan
adlı kişiye yanıt olarak
Hiç bir şey anlamadım valla
Swap anlaşmasında ne tür bir garanti verilmiş ki?
Alıntı:
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
44d
24,00 TL kur konuşuluyor.. Dedikodu tabii ama yalanlayan yok.
Alıntı:
Õner Günçavdı
@onerguncavdi
·
43d
Daha önce 14'ü bulursa, işimiz zor demiştim. vallahi maşallah özel sektörde tık yok. 24TL ise ölümlerden ölüm beğen kıvamında olur bence de, bir şey söyleyemiyorum.
Alıntı:
EVREN BOLGÜN
@ebolgun
·
39d
2-3 hafta önce yabancı bir yatırım bankasının seçime kadar ki dönem için forward kur bazlı benzer seviyelerde bir tahmini içeren raporunu görmüştüm.
Ancak raporun Katar swap ile bir alakası yoktu.
Alıntı:
İris Cibre
@iriscibre
·
38d
@nasrullahayan
adlı kişiye yanıt olarak
Katar ile yapılan swap TRY Riyal dir.
Swap limiti kullanılsa da Riyal alır TRY veririz. Kur da üzerine faiz eklenerek hesaplanır.
Bu dedikodu hatalı bir dedikodu. USD ın Katar ile yapılan swap anlaşmasında bir dahli yok
Alıntı:
ris Cibre
@iriscibre
·
32d
Bu arada swap usd try de olsa böyle bir kur olmaz, faiz eklenir o kadar
Alıntı:
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
31d
Zaten ortada "faiz" belirlenemediği için karşı taraf kendini garantiye almak istiyor.
Alıntı:
İris Cibre
@iriscibre
·
30d
Peki:)
Alıntı:
Hasan Kose
@CSHasanKose
·
1 sa
@nasrullahayan
adlı kişiye yanıt olarak
Swap Anlasmasinda nasil oluyor? Vade sonundaki fiyatlari mi bastan belirleniyor, TL ve USD icin?
Alıntı:
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
1 sa
USD zaten yok. Dinar ve TRY var. TRY için karşı tarafın istediği kadar bir teminat vermeniz lazım. O da anlaşmayla belirlenir
Alıntı:
cenk_ender tarık ülkeri
@cenk_ender1
·
1 sa
@nasrullahayan
adlı kişiye yanıt olarak
Üstad bu bilgi gizlimidir
Tweetler akar durur...Iris hanim ne kadar soguk kanli degil mi?Alıntı:
Nasrullah AYAN
@nasrullahayan
·
1 sa
@cenk_ender1
adlı kişiye yanıt olarak
Elbette gizlidir. Açıklanacaksa da herkese ayı anda açıklanmalı ya da tekzip edilmelidir.
Bu komik işte...Alla Allah...Endir bunun mayışını...Alıntı:
Dr.Tuğba Naziroğlu
@drtugbanaz
·
4 May
-Yaptığımız bir çalışmada COVİD-19 hastalarını aylık gelirlerine göre sınıfladık ve hastalık ağırlığı ile karşılaştırdık
-Aylık gelir düzeyi düşük olanların COVİD-19 hastalığını daha ağır geçirdiğini tespit ettik #COVID19
https://scholar.google.com/scholar?h...3Dt2X13CLKa6cJ
Endircek feaizii...endircek mi feaizzii?
Alıntı:
Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Karamsar tablo çizenler var.
Onlara diyorum ki;Sen maaş alıyorsun. En fazla ne kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin ama ben 1000 kişiyle beraber bütün varlığımı kaybederim.
— Maliye Bakanı Nureddin Nebati | Habertürk
Akar duru, akar duru...Alıntı:
Filmin sonunda bakan üzüldüğüyle memleket de düzüldüğüyle kalacak.
Aslinda çözüm çok basit. Milletin protesto etmesi ve yurt dışı kreditörün bunu görmesi gerekiyor.
Kimi protesto edeceksin? Ecevit'i... Hani yazar kasa vardı yaa...
Nerede muhalefet? Nerede muhalefet lideri? 2001 krizinde Tayyip Agam ne yapiyordu?
Vallah bu da doğru.Alıntı:
Adam canına kıydı. Kaçan kadın şimdi kanunen adamın maaşını yiyecek, çocuğu da muhtemelen devlet alacak. Mağdur kadın olsaydı yer yerinden oynardı.
Nuh tufanının hemen arifesindeyiz. Abi entihar olaylari mesajdir.
Bak yukarida entihar eden imamin ebced degeri deccal yapiyor.
Abi bütün mesele geldi dayandı endireceyn mi bindireceyn mi
Hadise budur.
Alıntı:
Savaşın yaşandığı Suriye'de Dolar 50 liradan 3510 liraya yükseldi, Kimse de çıkıp battık, Öldük demedi!
Uyanın ulla uyanın bilinçaltlariniz kodlanmiş. Yaliniz uyanirsaniz mutsuz olacaksiniz ona gore...Alıntı:
"Ve bir kez uyandığında, sonsuza kadar uyanık kalacaksın." ~ Friedrich Nietzsche
Yatırdık yaa...Ya tutarsa, bakalım o zeman nasil insan icine cikacak bunlar..Alıntı:
Koray Pehlivanoğlu
@korayphlvglu
·
22d
Bütün parayı rulete yatırsaydık keşke.
https://i.hizliresim.com/8gadroc.jpeg
Bu ne laaa? Bu salaklar makarayi başa sarinca kurtulacaklarini saniyorlar. Zavalli bunlar...Alıntı:
Hermes Trismegistus Türkiye Bayrağı
@hermesisos
Eninde sonunda kandırıldığınızın farkına varacaksınız. â—
#HerYerİstiklalHerYerDirenis
Edemiyor. Sanki doları 15'in üstüne atmak için mudahale ayağı yapiyor.Alıntı:
lt.col.temmuz
@temmuz1919
·
2d
Merkez Bankası Dolara müdahale ediyor.
Abi bilerek ve isteyerek yapiyorlar.
Ehracat yasaklanmali. Bizim mallar bedavaya disari gidiyor.
Gida ihracati derhal yasaklanmali.
Güray MOLLAOĞLU
@GurayMollaoglu
·
7d
İsmail Aslanözyar : 27 yıllık piyasa oyunculuğu hayatımda ilk defa böyle bir hareket görüyorum.
Abi ben analezi yaptım kimsenin umurunda olmadi.
Analez 3-4 sayfa geride.
Analez tamam. Olanların mantiklı bir aciklamasi varsa yazsin.
Analez tamam.
Dünyadaki hedefleri Çin...
Türkiye'deki hedefleri siyaseti düzenlemek. Eksikler aşağıdaki fotonun olduğu mesajda olabilir.
https://i.hizliresim.com/rat53c6.jpeg
70 yıllarda ülkücüler böyle idiler. Dini referans sonra ortaya cikti. Mesela Muhsin Yazıcıoğlu gibi ümmetçiler ortaya çıktı.
Eski hallerine dönecekler ve iktidar olacaklar. Chp dahil, Hdp hariç bütün partiler ülkücü adaylar gosterecekler. Bunları çok tekrar ettim. Nihal Adsiz ismini cok duyacagiz.
Karabag'da Zenzibar koridoru acilacak, ortaasya kara baglantisi kurulacak.
Sonrasinda Turkiye'ye sermaye akacak. Yeni dogrudan yatirimlar gelecek.
Ihracat hizla artacak. 5 sene sonra 500 milyar dolar demistim ama fazla olacaktir.
Turkiya hizla ölçek ekonomisine donusecektir.
Bu ulkede hersey uretilecek.
:)))))))))))))))))))))))))))))Alıntı:
Sohbet
Fahri Alakent
@fahrialakent
Ahahaha bu çok iyi...
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: “Ben Nureddin Nebati’yim. Nureddin Nebati gibi konuşmak zorundayım. Nureddin Nebati gibi yaşamak zorundayım. Nureddin Nebati gibi davranmak zorundayım.”
-Sayın Bakan faiz inecek mi?
- Onu bilemem
Evet bu da yeni politikanin gereklerinden biri. Normallesmek zorundayiz. Istikrar icin bu sart.Alıntı:
Nuran Kaya Wolfschwenger
@NuranWolf
·
11d
Ermenistan'la gene normalleşme adımları atıyormuşuz.
https://www.gercekgundem.com/ekonomi...at-ceken-anlar
Bu gün 2,5 milyar dolar satılmış. Faizi endirmeyecekse niye satsın o kadar parayı.Alıntı:
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetimi ile kamu bankalarının yöneticileriyle görüştü. CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı alacağını söyledi. Çakmak'ın kararı ağzından kaçırıp kaçırmadığı merak konusu oldu.
Faizi endirmezse cok komik olur.
https://tr.sputniknews.com/20211213/...051732729.html
Ahaaaaaa...Borsada pozisyonu olanlar hele vadeli kontrat alip satanlar çok dikkatli ulsunlar.Alıntı:
Bakan Pakdemirli: Yaşadığına dair kanıtlar elimizde, tüm detaylar yarın saat 10.00’da
Anadolu parsından bahsediyor.
https://i.hizliresim.com/q9yk4yn.jpeg
Abi akıl vermek haddim değil. Ama bugün biraz verecem. Yakında gomonistler mağaralarından çıkacaklar. Geçen günkü Erkan Baş videosu parlatma amaçlıydı. Boy pos yakışıklı bir vatandaş. Tayyip Ağam da zemanında böyle idi. Ama kusursuz değil, gözlerine bakarsanız yamukluğu görürsünüz. Tayyip Agam da kusursuz degildi. Dış görünüş dünyaya gelmeden kişinin kendisi tarafından yapılır.
Sadece gomonistler degil, ateizm de çok moda ve yayıliyor. Ben din ve inanç hakkinda çok olumsuz mesajlar yazdim. Halbuki ben ateist değilim, hiç olmadım. Deist ve agnostik de degilim. Fakat diger taraftan bir dine mensup da degilim. Müsluman bir ailenin içinde dogmus olsam da Musluman degilim. Ben Muslumanim desem cunku istemesem de pek cok gelenegi uzerimde tasiyorum, Muslumanlar beni dislar ve linc ederler. Aleviler dahi dahi diyorum cunku onlar biraz daha hosgoruludurler, dislarlar.
Abi ben körü körüne hiç bir seye inanmiyorum.
Hayatım boyunca her girdigim mevzunun icinde yalanlarla karsilastim. Üle büle degil, cok bariz yalanlar bunlar. Bilim konulari da dahildir.
Tarih, din %80'inden fazlası hep yalandır. Bakiniz yalan diye yaziyorum. Çunku bilerek, insanları saptirmak için konmuş, insanlarin bilincaltlarini kodlamak icin, robota cevirmek icin.
Sorunumuz gerçekleri bulmaktır. %80 diye yazdigima bakmayin, genel yazdim onu, Turkiye'de cok daha az. Dünya Yalan ve Korku Imparatorlugu'dur. Turkiye cok daha fazlasidir.
Şayet gerçeğin peşindeyseniz, doğruyu arıyorsanız sakın gomonist, ateist olmayiniz. Bir ideolojiye baglı da olmayiniz.
Din olmadan olmaz. Yukaridaki sanat eseri aşkla, ilhamla, kutsallikla yapilabilir. Mesela Turkiya'da Şamanlık da moda olacak. Şaman olabilirsiniz bir mahzuru yok. Hatta cok iyi olur. Akaşa kayıtlarina ulasabilen Şamanlar var.
Alıntı:
dumenden haydar
@dumendenhaydar
·
34d
Dün gece Konya da yaşadıklarımı gördüklerimi buraya atsam inanamazsınız.
Alıntı:
vita nuova
@viita_nuova
@dumendenhaydar
adlı kişiye yanıt olarak
Ben inanırım
Olummm sen nereden bilaceksin? Bir zemanlar Eantalya vilayatı Gonya'ya bağlıydı.Alıntı:
dumenden haydar
@dumendenhaydar
·
35d
@viita_nuova
adlı kişiye yanıt olarak
Adamlar parayı nasıl yiyeceklerini bilmediklerinden alternatif yeme yöntemleri geliştirmiş.
Abi zenginlik nedir be ya?
Kızılderili İreisi Seatle, Abd Başkani'da didi ki, yolunuz yol deel, 300 yila kalmaz yıkilır gidersiniz.
1000 dene tavvuğun varsa zengin deelsin. Nasıl besleyip,pazarlayip para kazanacayn? Bagimlisin, ozgur deelsin.
Emme 20 dene tavvuğun varsa, bunları bulundugun erazide disariya bagimli olmadan besleyebiyorsan zenginsin. En zengin sensin be ya.
C segment araba 600 bin olmus. Büyük şehirde evim, tumofilim var. Ege'de yazligim var. Eee nirden baksan 2 drilyonun var, zengin misin? Degilsin olumm zavallisin.
Çok yakinda anlayacaksin.
Yaparlar mı yaparlar...Ne degisecek? Toptan intiharı geciktirir mi? Belki...Alıntı:
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
1 sa
Faizi arttıracaklarmış bu arada
%14'le krediyi alan ev, tumofil almaya koştu. Yoksa pangalar batardi.
Neymiş efendim, panga %20'nin ustunde mevduatla topladigi parayi %14'le veriyormus da zarar ediyormus da... hadi urdan...
Panga parayi kendi yaratiyor. Panganin kredi vermesi icin mevduat toplamazina gerek bile yoktur.
Bunlarin hepsi masal.
Aferin...hadi bakalim...Alıntı:
F. Sibel Gürcihan
@FSYuksek
·
1 sa
Az önce BİM'de un, şeker ve küçük tereyağına 76 lira verdim. Kalan 24 lirayla Kadıköy ortamlarına akacağım. Zenginlik güzel bir şey.
https://i.hizliresim.com/lkh6ub0.jpeg
50 bin yıl önce Hz.Nuh didi ki, "olumm manyak mısınız".Alıntı:
1993 model ve 3.480 km’de olan Tofaş Doğan SLX otomobil 200.000₺’ye satıldı.
"Olumm geri zekali miziniz".
Bugün ben yani Hz. Ayvagöbekli diyorum ki hi ho ho...
Tamam Tayyip Agam artigin pindir feaiziii...
Lem o tomufili alip da ne yapacayn?
Velaspit al velaspit...
Euro da dolar da hepsi çaput...Alıntı:
İtalya % 0 faiz ile 2024 yılı aralık vadeli 3.2 milyar Euro borçlandı.