7-Kambiyo Kârları 114.627.013.918,00
4-Kambiyo Zararları(-) 159.031.312.151,00
kambiyo zararı kardan 45 milyar tl fazla kafa kafaya karşılamıyor ki hata olmasın be hocam ?
Printable View
Bende tam anlamıyorum, bilen birisi bunları açıklarsa iyi olur.dogrusu.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e5d8dc92cd.jpg
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son çeyrek ortalama net kâr beklentisi 2.5 milyar TL dolaylarında ancak devasa kambiyo zararlarıyla bu kârı nasıl getirecek bakalım merak ediyorum. Eğer milleti terse yatırıp kâr değil de zarar getirirse biçerler bu kağıdı.
Pasta paylaşacak var mıdır tsk
Ben açıkcası bilançonun iyi gelmesini beklemiyorum. O yüzden beklemedeyim ama pişman olma ihtimalimin de olduğunu görüyorum.
Investing yorumlardan jazzjeveuxxx isimli birinden alinti. Bayagi mantiklı..
----
2020 yılı kambiyo karı: 23.743.929.618 TL, 2020 yılı kambiyo zararı: 41.187.411.613 TL 2021 yılı kambiyı Karı: 114.627.013.918 TL, 2021 yılı kambio zararı: 159.031.312.151 TL Buradan yola çıkarak her 2 yıldaki( kambiyo karı/kambiyo zararı)*100 değerleri bize döviz riskinin bir önceki yıla göre daha iyi yönetilip yönetilemediği sonucunu verir. Örnek olsun diye dedim. Gene ısrarla söylüyorum. VUK eki gelir tablosuna değil KONSOLİDE VERİLERİ YORUMLAMAK LAZIM. Elimizdeki veriyi değerlendirmek ve kambiyo zararı açıklamasına takılan arkadaşlar için bu örneklemeyi yapıyorum. Oranlara gelirsek eğer: 2020 yılı kambiyo karı/kambiyo zararı=%57,65 2021 yılı kambiyo karı/kambiyo zararı= %72,08 Bu oran analizlerini kullanarak 2021 yılındaki oran 2020 yılındaki orana göre arttığına göre, 2021 yılında bir önceki yıla göre daha başarılı bir döviz kuru riski yönetimi var diyebiliriz.
Anlaşılan süreç Rusya nın hayal ettiği gibi gitmeyecek gibi görünüyor.Bizimde yaz sezonu için toz pembe hayallerimizden pembesi gidip tozu kalacak gibi sanki.Gidişat hiç iç açıcı değil.Umarım en kısa sürede olayın tatlıya bağlanması için şapkadan tavşan çıkar başka ne denebilir...
Tsk pasta icin
israil borsası yüzde 4,5 yukarda bugün. Rusların hezimetini kutluyor. Avrupa da yarın kutlamaya devam eder, bence.
Rusya rezil oldu, Avrupa'ya. Aslan zannediyorlardı, kedi çıktı...
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İngiltere,Belçika, İzlanda, İtalya, Finlandiya, Danimarka, Romanya, Estonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Hollanda ve Almanya, hava sahasını Rus havayolu şirketlerine kapattıklarını duyurdu
Almanya'da kapatacak..
Her Rus dünyaya artık thy ile gidebilir:)
Tatil için ülkemize gelmek zorundalar,seçenekleri kalmadı :))
Y.t.degildir.
#thyao
Olay çok basit.
Ruslar Moskova ya da Rusya'nın herhangi bir şehrinden mesela Berlin ya da Avrupa'nın herhangi bir şehrine uçacak ise AB dışı bir ülke üzerinden aktarmalı uçması lazım.
Bu da mantıken İstanbul ve THY olacak.
THY'nin önü son derece açık gibi
Y.t.degildir.
Turizm patlar ruhlar avrupaya artık girtmez
SM-N970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim bildiğim (yazdığımda eksik, aksak veya yanlış olabilir) bilançosunu Usd tuttuğu için kurdan kaynaklı zarar TL ve diğer para birimlerinden kaynaklı olabiliyor. Kasada 450 milyon TL varsa TL %33 değer kaybı 17,5 milyon Usd oluyor gibi.
Butün ruslar Antalya'ya gelir artık. Başka gidecekleri yer yok. Ayrıca petrol ve gaz da satamayacak. Bize yari fiyatına verir artık.
Ruble neredeyse %100 değer kaybetti en son 170 ruble 1 dolar civarındaydı.Bu şartlarda ,savaş ortamının geleceği noktayı da düşünürsek bilmiyorum turist işi bu sene ciddi belirsiz...
Ülkemiz madem bu kadar avantajlı bir durumda son 4 ayda 25 milyar tl. ve de son haftada 1 milyar tl ile yabancı çıkıp paylarını %38 lere indiriyorlar. Onu da izah eden olursa sevinirim.
Geçen yılda Ruslar ağustosa kadar ,İngilizler ekime kadar uçuş yasagi koymuştu,zamanı yanlış hatırlamıyorsam...
Buna rağmen 3 çeyrek 6.2 milyar kar yazdı,USD 8,xx di o zamanlar..
Y.t.degildir.
Konu biraz eksik değerlendiriliyor sanırım,
Adamlar swiftten çıkarıldı, kredi kartları bile çalışmayacak, nasıl bilet alacak, nasıl tatil gelecek.
Buna gelene kadar adamların ekonomisi 2 aya kalmaz iflas bayragı çeker, normalde nükleer silah kullanması durumunda atılacak adım diye değerlendiriliyordu swiftten cıkarılması... rus ekonomisi için aşırı derecede yıkıcı olacak. bu sene tatil olayı onlar için hayal olur gibi, sonraki senelerde belki mülteci olarak gelirler...
Cuma günü ingiltere ilk hava sahasını kapattıgında avrupada peşinden gelirse THY bundan avantaj elde eder diye düşünmüştüm ancak swift konusu, rusya ekonomisi için yıkıcı olacak..
Umarım nükleer silahlar ile daha tehlikeli bir sürece girmeyiz, ama rusya fena şekilde köşeye sıkıştı,,
biz tatile oraya gideriz sn Pardus
is tersine döndü :)
Mesele ruslarin bize gelmesi değil.
Rusya Avrupa arasında köprü olacağız.
Daha önemlisi Air France Rus hava sahasini kullanmayacaklarini duyurdu.
Muhtemelen diğerleri de kullanmaz iş böyle giderse
Bu durumda Avrupa yi Asya ve Izakdiguya bağlayan köprü oluruz Thy nin de maliyet avantajı var.
Bakalım yarın nasıl olacak, yabancılar alacak mı satacak mi?
Rusya ya karşı ileri derecede bir anti pati oluştu ,şu şartlarda kaç tane Rus Avrupa ya gitmeyi göze alır.Türkiye üzerinden dahi olsa varsayalım ki;bu şartlar devam ederse Avrupa şu anda vatandaşlarının Rusya dan bir bir ayrılmasını istiyor.Ortalık bıçak sırtı.Şu an itibarı ile 1 birim olan tatil bedeli artık Rus için bile 2 birim e çıktı Doların bir anda neredeyse %100 değer kazanması ile.Kaç tane Rus gelirde bu ortamda ayrıca tatil için Türkiye yi tercih etmeye devam edebilir bu şartlarda en iyi ihtimalden bahsediyorum.
USD/ruble şuan 107,500
Bilanço nasıl bekleniyor ve ne zaman son tarihi
Rusya sabit kura geçti!
Rusya, %100 den fazla faiz arttırımının arkasından (%9,5' den %20' ye çıkarttı) sabit kur rejimine geçti. Ama çare olmayacak. Sabah yayınlanan elinde yabancı para birimi rezervi olan firmaların % 80' ini bozdurmaları ile ilgili kararnamede 110 rubleden bozacak doları. Asla yaşamamamız temennisi ile bu tür durumlarda en güvenli sığınak kıymetli emtia.
Thy nisbeten iyi dayanıyor. Lufthansa yüzde 5.5 eksi şu an.
Letonya meclis kararı almış vatandaşları için gidip savaşabilirler diye. Keza İngilizler falan. Ha tabi zaten giden gitmiştir şimdiye kadar karar arkasından gelir. Durum ilginç bir hal almaya başladı. Bu işin sonunda Putin ve avanesi gitti gitti, yoksa yıllar yılı bu gerilim artarak sürer.
Bu iş dönüp dolaşıp bizi ne vakit vuracak onu bekliyorum malum ucu bize dokunmayan savaş olmaz/olamaz dünyada. Du bakalım nereden pırtlayacak.
Bilanço ne zaman gelecek son tarihi ne zamandı.
Pasaport ve vizeleri iptal etmezlerse de bu ekonomik krizle artık Rusya dışarı turist falan göndermez. Allah sonumuzu hayretsin.
THY için konuşuyorsanız. THY'nin gelirinin sadece %3'ü ukrayna ve rusya. zaten gelen rusların büyük çoğunluğu charter uçuşlarla geliyor. Ayrıca uzun süre ruslarla çalıştım ben bunları tanıyorsam, donsuz gezerler ama yazın tatilsiz yapamazlar. ayrıca bi başka bakış açısı orta sınıf ruslar tatil için avrupayı da tercih ediyorlardı oradan da tr'ye kayma olur.
%3'ün etkisi bu değil THY'ye global olarak havacılıkta satış var mantıklı bakış açısı yok.
Firklover bilgilenmek amacıyla soruyorum Charter olunca kendi havayollarını mı kullanmış oluyor demek bu
alan satan pastası verebilecek var mı, teşekkür ederim
Bu olaydan en büyük hasarı biz aldık gözüküyor şimdilik.
Valla nasip işte Suriyesi, pandemisi, Trumpın tweetleri,şimdi de Rus Ayısı..Ne çektik be!
Charter uçuş şu;
X turizm şirketi kullanıcılarına turizm paketi satıyor. yeterli sayı olduğunda THY'den vs bilet almak yerine uçak kiralıyorlar. Çok daha ucuza geliyor.
Bu arada son haberle birlikte, rus hava sahasının avrupa ve amerika hava yollarına kapanması, içinde Türkiye yoksa THY'yi olumlu etkiler.