bende bilmiyorum
Printable View
4-5 ay..:he:
https://t24.com.tr/haber/erdogan-eko...-buyudu,997955
Sürecin vatandaşlara iyi anlatılması talimatını veren Erdoğan’ın “19 yıllık süreçte yol, köprü gibi pek çok büyük yatırımı tamamladık. Artık bu sürecin sonuna geldik. Ekonomik olarak bunların da meyvesini yiyeceğiz. 6 ayın ardından alınan kararların sonuç vermesiyle, bu sürecin kırılması seçime kadar tamamlanacak. Bunu vatandaşlara iyi anlatın. Vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselecek, alım gücü artacak. Böylece cari açığımız kapanacak. Faiz düşük, yüksek kazanç elde eden sanayi ülkesi haline geleceğiz†değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.
alım gücü artınca cari nasıl kapanacak...
parayı bulan iphone alır.. :he:
neyse...
Ahaber de dıj güşleri anlatıyor, "dolay oyunu"
Afrikada misyonerler yamyamların eline geçmiş.Bunları kazanlara koymuş yamyamlar ateşte haşlayıp yiyecekler.Aşçı elinde kepçe habire kızgınlıkla bir misyonerin kafasına vuruyormuş.Reis uzaktan manzarayı görmüş,garibine gitmiş,aşçının yanına gelip sormuş ,yahu zaten adamı haşlıyoruz yiyeceğiz ,yazık değil mi bir de kafasına vurup duruyorsun demiş.Aşçı da cevaplamış ,ama reis o da habire patatesleri yiyor.Bu RTE açıklama yaptıkça dolar patlıyor aklıma bu fıkra geliyor,arada patatesleri yemeye çalışıyoruz da boş iş aslında,gidişat felaket.
merkez bu sefer usd'de enteresan bir kotasyon deniyor.
çok küçük minimal bir alanda hareket ettiriyor.
akşam hareketliliğne müsaade yok
Global pala, şimdilik merkez bankası’nın kumda oynamasına müsaade ediyor 🙂
:whistling:
Aga denir ki;
Konuştuğunda doğru konuş
Merkel,
1 kambur
2 göbekli
Tam almanya gibi yani kambur ve göbekli, oranın işi ayrı Zor tabi bizim iş ayrı zor
Allahtan dünya lideri reyiz var
Yaparsa o yapar
Hahahaha
Ben ikisinin de virajı (çok değişik stilli teknikler kullanmadikça) , sert kavisli virajı alabilceklerini zannetmiyorum
Yatırım tavsiyesi değil
Laf
Reagan, Thatcher, Kohl Dünyanın süper gücü SSCB'yi sikertti attı.
Süleyman Soylu TÜİK için "Tayyip'i Üzmeyen İstatistikler Kurumu" diyeli oniki yıl oldu.
https://youtu.be/sc4dW9a6gcI
:whistling:
Duyduğuma göre sn. bosporos salı gece son yazılarını yazarak 2-3 aylık bir tatile çıkacakmış ! Kendisi bu söylenti hakkında bir yorum yaparsa iyi olur. Görmezden gelirse dövizciler için uyarı demektir. Yatırım ve seyahat uyarısı değildir.
O günlerde gelecek , hemi de çok kötü çizecekler. Eskiler neden , nerede hangi olay üzerine söylediler bilemem ama - Tavuk sersemken ....- demişler. Şu anda sersemlemeye doğru gidiyoruz. Henüz kıvama gelmedik. Kelli felli adamlara piyasada özellikle söylettirilen - sermaye kontrolü, döviz hesaplarına yüksek vergi, sabit kura geçiş vb - şeylere zerre inanmıyorum. Bu dedikodular özellikle yayılarak insanlar dövizden vazgeçsin isteniyordur. Netekim , etrafımdaki çoğu insan bu korkularla dövizini satıyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sermaye kontrolü, yüksek vergi vs konular olmaz, Zaten Tobin vergisi denendi çok işe yaramaz.
Ama Sabit kur konusıu bu hikayenin dışında ciddi bir iktisat politikasıdır. Ortadox iktisat politikaları konusunda yerli yabancı binlerce makale, tez ve kitap vardır.
Bu hususta niye korkuluyor anlamak mümkün değil sn. ressam. Bunu burda ben bir kaç kez dillendirmiştim.Bu politikaya çok yakınız bence
Sn ressam ayrıca eksi rezervdeki mb piyasaya kimin dolarını satarak müdahale ediyorfur acaba?
Bu işin sonu nereye varacak böyle
Ülkeyi yönetenler hala fetoşa hizmet ediyor,fetoşta kıs kıs gülüyor,çünkü baş Abd'de,ayak Türkiyede,yargılananlar mecbur bırakılanlar,ülkeyi idare edenlerde bulaşmayan yok gibi,en son atanan maliye bakanında bunu yine gördük,çünkü virüs bir defa bulaşmış kurtulmaları imkansız,gözlerimizin içine baka,baka bizimlen guya kafa buluyorlar.
Yahu bir dükkana gidiyorsun misal bir mal alacaksın soruyorsun fiyatı adamın elinde mal yok sana fiyat dikte etmeye çalışıyor.Bende yok ama fiyatı en çok 1000 lira eder diyor.E mal kimde yanındaki dükkanda orda kaç lira 2000 lira.İlk dükkan sahibi yok yahu o fiyat etmez ben sana borca bunu bulur 1000 den satarım diyor ve yapıyor da bunu.Esnaf olan forumdaş varsa ilk esnafın başına neler geleceğini bize yazabilir.Olan tam da budur.İnanılmaz ama oluyor valla.Mal gözüküyor ki sadece sanal manal da olsa bizde var,ve fiyatımız yüksek.Ha sen borca bulursun ,veya satarsın bişiler onun parası ile malı ucuza bulursun satarsın fiyatı gene düşürürsün o başka.Zaten denendi o yollar da.
Belki inanmayacaksınız ama tahmin ettiğinizin 500 katı döviz vardır ülkede. Sadece bir işaretle anında piyasa dövize boğulabilir. O nedenle fazla şaapmamak lazım.
Şaka maka ilk kez bana bir iki yıl yetecek kadar parayı sistem dışına çekip acil durumlar için hazırlık yapacağım.Burası türkiye ne olur ne olmaz.
dolar bazlı garantili 25 yıl ödemeli yol hastane havaalanı borçları sistem dışı borç misal.Hiç bir kalemde o borç gözükmüyor.
Dedem anlatırdı . 2. dünya savaşı yıllarında rahmetli İnönü ; köylerde vergi memurlarıyla hayvan sayımı yaptırır ve bir kısmına el koyarmış. Köylü tepeye bir atlı gözcü koyarak, jandarmanın köye doğru geldiğini haber alınca hayvanlarını ormanın derinliklerine , mağaralara vb. saklarmış. Milletçe bu konularda eğitimliyizdir.
Valla bu işin böyle olacağı taaa murat ülker ferit şahenk güler sabancının paraları kaçırdıkları tarihlerde belliydi.
Hocam siz demi ? bu garantili işler için ödenen - ödenecek dövizleri kafaya takmaya gerek yok ! O paralar emin ellere gidiyordur. Sonuçta kocaman eserler ortada ! Harıl harıl üretim yapılıyor. Hasta bol, araç bol, uçaklarda yer yok ...... En fakir insanımız bile ayağında ayakkabı yok ( kış günü terlikle ) ama Acıbadem hastanesinde 10 bin tl. ye bademcik ameliyatı oluyor.