Kriptoparalarda yoğun satış var (yani tethere normalden fazla talep var)
dolar tl kurunun açık olmadığı günlerde tether hareketleri yanıltıcı olabilir, dikkat...
Cuma gününe kadar böyle değildi yani usdtry ile paraleldi. Cuma günü piyasa kapandıktan sonra usdt coştu. Geçen hafta bankalara yurtdışı firmalar üzerinden foreks işlemi yaptırılmamasına yönelik yazı gönderilmişti, sanırım sebebi tatilde biraz usdtry baskılamak amaçlı olsa gerek. Ytd.
Dudunun nerde olduğunu uydu görüntülerinden tespit ettik.iste burda:
https://youtu.be/uwieDkEbXvo
Güven İslamoğlu
@guvenislamoglu
·
20s
Berber 850 bine aldığı evin 2,5 milyon olduğunu söyledi.Keyfi yerinde.
Kaç çocuk var ?
3 dedi.
Çocuğunun 2,5 milyonluk ev için kaç yıl çalışması lazım ? Hesaplamadım.
Ayda 10 bin köşeye koysa,20 yıl.
850 bin kalsaydı 7 yıl.
Sen 10 bin koyuyor musun ?
Eskiden kızıyordum. Artık kızamıyorum. Hem iktidar hem muhalefetin icraatlarını popülist buluyorum. Bu icraatları finanse etmek için maddi olarak daha ne kadar kendi hayallerimden, hayatımdan fedakarlık ederek devam edebilirim.
Bu nedenle gidene yolun açık olsun diyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Coinlere baktım
Onlarada çakmışlar helede adını duymadıklqrıma %30 giydirmişler coinden çıkanlar orada doları yükseltmişlerdir
……
% 5.33 toptan eşya fiyatları indeksi imiş
İstanbul ücretliler geçinme indeksi % 11.36 artış
…………..
Türkiye enflasyonu öncesinde gösterge niteliğindeki İstanbul enflasyonu açıklandı. İstanbul'da nisanda önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 11,36, toptan fiyatlar ise yüzde 5,33 arttı. Yıllık artış ise perakende fiyatlarda yüzde 80 olarak gerçekleşti.
İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, Nisan 2022'de bir önceki aya göre yüzde 11,36, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi de yüzde 5,33 artış kaydetti.
Nisan 2021'e göre bu yılın aynı döneminde yaşanan fiyat değişimlerini gösteren "bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı" İTO'nun 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yüzde 79,97, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'nde de yüzde 73,21 olarak gerçekleşti.
Sektörel bazda değişim oranları
Nisanda perakende fiyatlarda bir önceki aya göre giyim harcamalarında yüzde 29,82, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 23,95, gıda harcamalarında yüzde 11,49, konut harcamalarında yüzde 10,19, diğer harcamalar grubunda yüzde 6,65, ev eşyası harcamalarında yüzde 4,84, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 3,02, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 2,80 artış görüldü.
Toptan fiyatlarda bir önceki aya göre gıda maddeleri grubunda yüzde 8,42, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 8,11, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8, madenler grubunda yüzde 4,12, mensucat grubunda yüzde 2,94, kimyevi maddeler grubunda yüzde 2,79 artış, işlenmemiş maddeler grubunda ise yüzde 2,05 azalış görüldü.
Enflasyon rakamı 5 Mayıs'ta açıklanacak
Türkiye'nin nisan ayı enflasyonu 5 Mayıs Perşembe günü açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek. Attığımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye başlayacak, yıl sonuna doğru daha olumlu istikamette neticelenecek." ifadelerini kullanmıştı
DÜNYA
O değilde bu bim ilk çıktığında en ucuz fiyatları olan marketti. Şimdi reklam yapmış oppo a16 3400 TL diye. Tel 3100 TL civarı İnternet te ve telefon satan yerlerde. Piyasa 5 tane şirket tarafından ele geçirilmiş. Bim, a101, şok, migros, carrefoursa... Atıyorum x bi ürün birinde 19.95 se hepsinde aynı... Türkiye de herşey mi 5 şirket tarafından paylaşılıyor... Hani 5 li müteahhitler varya...
https://t24.com.tr/amp/haber/unlu-mi...vermem,1031526
Milyarder Warren Buffett: Dünyadaki tüm Bitcoinler için 25 dolar bile vermem
pazar fiyatları da aynı ankara 100.yıl pazarına gittim bugün çilek 20 liraydı markette de 20 lira Amasya elması 15 lira migrosta da 15 patlıcan 15 migrosta da 17 kabak 10 liraydı migros ta 10.90 eskiden pazar da markete göre ciddi fiyat farkı olurdu şimdi hiç fark yok sadece 2 lira falan oynuyor anca bunun içinde pazar kalabalıklığını çekmenin bir anlamı yok
Bu farksızlık sadece bayram arefesinden kaynaklanıyor. Pazarcılarımız her bayram aynı oyunu oynarlar.
Yerli Muz pazarda en düşük 20 TL idi. Halbuki A-101 ithal olanı aynı fiyata satıyordu.
Bayram geçince fiyatlar oturur.
Bu arada pazarcılar da kendi içilerinde tekelleşmeye gidiyor. Aynı kalite mal tüm satıcılarda aynı fiyat.
Benim dönüş 5 mayısta.
Enflasyonda aynı gün açıklanıyor. Saat 10:00 da.
Bizim dönüşü saat 10 öncesinde Mart enflasyonuna göre hesap ederler mi diye merak içindeyim.
Normal olarak ayın 3. de açıklanması geekiyordu. Bayram için gecikti.
Nisan enflasyonu yüzde 68 beklendiğinden arada yüzde 11.4 lik fark var.
Bakalım kazık atacak mı?
https://pbs.twimg.com/media/FRhUfGIX...pg&name=medium
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
30 Nisan 2022 İtibarı ile dolar - 30 MART 2021 de bağladığım enflasyon endekli 397 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım için;
Ayda yüzde 1,666 faizden 13 ayda net % 21,666 faiz aldık.
Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım şu an 10,06 ya karşılık geliyor.
30 Nisan itibari ile dolar 14,85 ten işlem görüyor.
Aradaki fark % 48 ZARAR. + AYLIK DOLAR FAİZ KAYBI idi.
ENFLASYON endeksli olduğundan yüzde 61 faiz alınacak. Dolara eşleneği 13,31 e denk gelecek ve yüzde 11 ZARAR la KAPATACAĞIZ. (Sadece 1 gün sonra yapmış olsaydım, dolar faizi dışından zararsız kapatacaktık)
(Mayıs başında dönecek olan Enflasyona Endexli hesap OLMASAYDI) TÜM SERVETİM 30 Mart itibarı ile (dolar faizi ve enflasyonu hariç olmak üzere) EN AZ yüzde 40 BUHARLAŞMIŞ OLACAKTI....
Matbaanın anahtarının SİYASETÇİLERDE olduğu bir MİLLİ PARA ya GÜVENMENİN BEDELİ....
Bak .!!
Bu vatandaş şimdi yeni söylüyor.!!!:kahkah:
Ben çok önceden defalarca bu başlıkta yazdım.!!!
Ekonomist Atilla Yeşilada, “1970'lerde yaşandığı gibi ‘kapalı kambiyo rejimine' döneceğiz. Yani tüm döviz işlemlerine kısıtlama ve denetleme gelecek" diye konuştu.
Haber Giriş: 1 Mayıs 2022 Pazar - 10:18
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...ti-537395h.htm
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Peşin parayla emlak alan hayatının en büyük .!!
Hatasını yapar.!!
Emlakta büyük balon var.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
İyi bayramlar cümleten
Alıntı:
Tito’nun Yugoslavyası’nda çiçek satarak ticarete başlayan bir işadamı, küçük bir ülkede yarım milyar doları bulan servetle en zengin isim oldu. 66 yaşındaki İvitsa Todoriç,60 bine yakın insanı istihdam eden, süpermarket zincirlerinden gıda üretimine pek çok sektörde büyüdü, büyüdü ve sonunda “sağlıklı değil son derece hormonlu büyüdüğü†anlaşıldığı gün 5 milyar dolardan fazla borçla battı…
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Alıntı:
Marks bu noktayı ‘mutlak aşırı sermaye birikimi’ olarak nitelendirdi. Ardından yatırım, üretim ve finansal varlıklarda bir düşüş yaşanır. Kredi, kapitalist bir ekonomide ekonomik büyümenin sağlanması ve üretken yatırımlar için gereklidir fakat bu büyümeyi sürdüremez çünkü büyüme, hayali kârlara değil gerçek değerin yaratılmasına bağlıdır. Yaratılan yeni değer, daha fazla krediyi karşılayacak kadar büyük olmazsa kredi ödenemez bir borca dönüşür.
Kapitalizm balonlarda bulunan yağmalarla doludur fakat balon sona erdiğinde yağma biter.
Mills şöyle yazar; “panikler sermayeyi yok etmez, sadece ihanetiyle daha önce ne ölçüde yok edildiğini umutsuzca verimsiz işlere dönüştürdüğünü ortaya koyarlarâ€. Bunlar finansal spekülasyon ve nihai ölümü hakkında algılardır; kaldıraçla borçlanma ve borcun silinmesi, balondan çöküşe, üretken olmayan sektörlere yatırım yapılmasıyla ulaşılır. Marks’ın dediği gibi “burada mülk hisse senedi formuna bürünmüştür, hareketi ve devri küçük balıkların köpekbalıkları tarafından ve kuzuların borsa kurtları tarafından yendiği borsalarda kumar oynayarak gerçekleşirâ€.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Peşin para ile (şişmiş) gayrimenkul alan zarar edebilir.
Alınan para TL ise parayı korumayı amaçlar. Doları bozdurarak alınıyorsa o farklı olabilir.
1. seçenekte; TL ile emlak alan 1 yıl sonra kriz çıkar dolar 25-30 olursa yatırımdan zarar edebilir.
2. seçenekte; sabit kur rejimi gibi dolar sabit kalırsa emlak artmaya devam edeceğinden zarar eder.
3. Seçenekte; yarı TL yarı ucuz TL kredi ile alınan emlağın zarar etme olasılığı azdır.
SORU hangi seçeneğin daha fazla gerçekleşme olasılığı olur? Ya da sepet mi yapmak lazım?
Kredi cikmayan evler lafta %30 ucuz , o sekilde bile %100 fiyat artmis
Asıl konu ise YÜKSEK ENFLASYON da emlak alındığında kiracı işe yaşanacak sorunlar.
Bir emlak alındığında eski kiracı çıkmak istemiyor.
Boş bile olsa yüksek enflasyon ortamında daha bir yıl sonra kiracı yarı fiyatına oturmaya başlıyor.
Sizin malınıza (kiracı ile) çöken bir hukuk sistemi oluşmuş.
O nedenle bir çok insan dairesini boş tutuyor.
Tek yol kiracı ile açık konuşmak. Her yıl rayiç ile veya rayiçten yüzde 10 daha az uygun yenileme yapmak için anlaşmak.
Bunu garanti altına almak için de önden senet almak.
Böyle bir kiracı bulunabilirse tabi...
Sorun şu ki, seçim sonrası kriz patladı,dolar 30-40-50 ye çıktı.
Elbette bu ortamda sizin emlak da artacak. Ancak doların yanında ilk yıllarda çok düşük kalabilir.
Her şey stabil giderse sizin formül çalışır.
Ancak oturmak için alınıyorsa mutlaka alınır diye düşünüyorum.
Ne yapmalı sorusunda karar verebilmiş değilim.
Sisiye, katil prenslere bile muhtaç durumdaysak diye düşününce parayı daha fazla eritmeden korumak öncelikli olmalı diye düşünüyorum.
KKM den başka çıkar yol var mı diye bakıyorum.
Yüzde 17 korumalı KKM ile seçime kadar EN AZ yüzde 60 üstü enflasyonla emlak artışından ne kadar parar erir, hesap yapamıyorum.
Enflasyon yüzde 100 veya fazlası olursa?
Gayrimenkulde temel mantık aylık kredi ödemelerini enflasyona ezdirmek üzerine kurulur. siz bunun olacağına inanıyorsanız sorun yok. Lokasyonun değeride artarsa katmerli kazanç olur. Ama kira için aynı şeyi söyleyemeceğim
Bizde kira işi şans işi iyi kiracı bulmanız gerekiyor. düne kadar tüfeye endeksli kira artışı diye bir şey yoktu. Siz kendiniz ne isterseniz onu seçiyordunuz. Hatta en popüleri ( tüfe + üfe )/ 2 idi.
Yarın popülizm gelir kira artışına sınır getiriyorum diyebilir.
https://m.patronlardunyasi.com/haber...l-tamam/264001
Bakan Nebati: Enflasyon korumalı tahvil tamam
Bakan Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.