Arza girmek için birileri gesan satıyor sanki.Arzdan hemen sonra bize de rağbet gelebilir.İzahnamede elinde gesan olan yatırımcılar da bist30 hisseleri gibi teminat gösterebilselerdi güzel olurdu bizim için.
Printable View
Ben arz fiyatinin 100 den aşağı olacağını düşünmüyorum.
rağbet muhakak gelmeli...eğer alfas gibi 5 kat çıksa bile bizi çok iskontolu yapacak..gesan arz olduğunda girişim ,euruopowerin üç katı daha değerli olarak hesaplanmıştı...artık arzdan sonra bizim yarımız kadar bile değerli olursa ?? bizim olmamız gereken fiyatı hesaplamak zor olacak...
Bana sanki halka arz ve bedelsiz iç içe geçecekmiş gibi geliyor.
Bedelsiz için 12.12.2022 de başvuruldu.
Şöyle bir baktım.
Onay süresi 1,5-2 ay oluyor.
Şubat başı gibi bedelsiz çıkmış olur.
Europower onayı gelince halka arz 1 ay sürer herhalde.
Sanki o da Şubat ayına denk gelecek sanki.
Hayırlısı diyerek bekliyoruz.
Bu arada 13.03.2023 tarihine kadar 2022 bilançosunun açıklanması lazım.
2023 Şubat'ı Gesan için değişik bir ay olacak hissi var içimde.
Hayırlısı..... :wave:
Zamanında Alfasa geçmedik bu soytarıyla cebelleşiyoruz.
O da asansör hisse. Yine ne varsa Gesan'da var. Gün içinde almadan edemedim😇
Ne Gesan'dan ne de buradan kopamıyorum😇
Bu hafta arz onayı beklentisi arttı. En geç yarın kapanısa dogru bu beklentinin hisseye yansımasi olacağına inaniyorum. Kesinlikle Gesan'in hakkı ve ederi mevcut konjonktürde şimdikinden daha fazlası.
Kendimi Keko iyimserliğinde hissediyorum ama bu hissenin yeniyıla ciddi bir atak yapmış şekilde gireceğine can-ı gönülden inanıyorum.
Özellikle Cuma kapanış sonrasına kadar buradaki hava dağılacak Allah'ın izniyle. "İyi ki de Gesan'dayız" diyeceğiz inşallah.
11 ekim ve 21 kasım diplerinden gelen yükselen desteğine yarın değip oradan destek alması halinde şu son bir haftalık düşüş trendi sona erip yükselişe başlar inşallah. Desteği kırarsa biraz aşağıda.30 kasım tarihli yatay destek var. Şöyle okkalıca bi iş ilişkisi gelse de rahatlasak güzel olurdu. Yarın ola hayrola.
Yakaladın beni😆😆
Tavandan sattım ama😇
Sana açık olacağım Kwon, borsa maceram yaklaşık 2 ay oldu. Bana sorsan yıllar gibi geçmiş ve inanilamz şey öğrenmişim.(Öyle olmadığını biliyorum tabi)
Ama simdilik en önemli şey şu oldu: Psikolojimi yönetemeyeceğim hisselerle şu an işim olmamalı!
Alfas ne zaman stabilite kazanirsa ben o vakit girmeliyim. Çünkü süreci yönetebilecek deneyimim yok. Haa dün tabana gidince de satmadim ama bugün hemen tavan olunca da "cidden" ürktüm.
Ayrıca sen akıllı adamsın. Fırsat trenine erken binmeyi biliyorsun. O yüzden sarsıntılar seni fazla ırgalamıyor. Bense "hisseye" kesinlikle inaniyorum ama hep aklimda "Ya çok geç bindiysem" sorusunu atamiyorum aklimdan.
O yüzden zigzaglar çiziyorum. Gözümün önünde bana "işte bu" dedirten onca rasyo,beklenti v.s bu "psikolojiyi idare edememe" zaafımdan ötürü bir hiç oluveriyor.
Burası Yerı değil ama son kez alfasla ılgılı yazayım !!
Alfas gibi hısseler stabıl olmaz , olsada üç beş gun en fazla ,,
Böyle hısseler kupon hıssedır , ıyı yerden alıp bekleyebılırsen büyük balığı böyle hısselerde yakalayabılrsın !!
Gesanı 25/30/40 lardan alanlar kazandı 250 den alanda kazanacak ama hıcbır zaman 25 TL den alanın sağladığı getıriyı sağlayamayacak !! Doğru orantı yanı !!
Hep dıyorum gesanı 25/30 TL den almasam bu fıyatlardan gırış yapmazdım !!,, onun yerıne europower, alfas, astor gıbı bu sektordekı yenı şirketlerı kovalardım!!!
Bende de gesan var ama eskıye nazaran 1/4 e düşürdüm !!! Hayırlısı hepımiz için !!
Ben yeni yeni oltaya yem takabilmeyi öğrendim sayılır. Hangi saatte,nerede ,hangi yemle... diye diye adım adım balık tutmayı öğreniyorum.
Ama olacak inaniyorum. O kadar fazla parametre var ki aklım almıyor. Her gün bir önceki günden farklılaşiyorum.
Laf aramizda buradaki absürt çekişmelerim bile ciddi bir deneyim oluyor.
Ama iş gelip şuna çatıyor: "Sabır!". Onu nasıl öğreneceğim,bilmiyorum. ALLAH büyük diyorum.
Yarıdan fazlasını sattım teknik olarak trend dibinde, trend dibinden tepki verirse diğer biraz daha satarım. Biz küçük yatırımcıları döktü bakalım derdi bizmiymisiz?
Yolu açık olsun.
Ben kaç defa gittim ama hemen sonra geri geldim. Yarın halka arzın fiyatlaması başlayacak muhtemelen. Yeter ki KAP falan atmasin şirket😆
Yani zaten önceden bitmiş bir işi "resmileşti" ayağına sırf coşku vermek için paylaşmasin zira piyasa buna gerçekten çok fena tepki vermeye başladı.
Ya okkalı bir KAP ya da kesinlikle hiçbir paylaşım olmaması!
Gerisini seyret😇 (Tamam biraz iddialı oldu ama birazcık da böyle olsun)
Aralik ayinda yatirim fonlarinin 370bin lot ,emeklilik fonlarinin 238 bin lot sattığını ,infonun ise sadece 53 bin lot sattigini biliyormuydunuz.bu fonlar her yil aralik ayinda ,bir cok hissede yilsonu bilancosunda karlarini gosterebilmek icin satış yaparlar.bu fonlarin ocak ayinda geri donduklerini yilbasi rallisi olarak tanimlanan islemlerden anlayabilirsiniz.citibank in ise 408 bin lot aldığını bunun bu qyki alanlarin yuzde 40 ina tekabül ettigini bilmek istersiniz diye düşündüm. Bu bilgiler takas verileri olup yorum ve degerlendirme tamamen size aittir. Not; bu fonlarin elinde son iki gün işlemleri bilinmemekle birlikte 395 bin lot bulunmaktadir. Bunlarin hepsinin satılacağı anlami cikarilmamalidir.
Özellikle yeni arkadaşlara ışık tutar belki diye birkaç satır da ben eklemek istedim. Borsada büyük kazançları sağlayan şey; bir hisseyi kaçtan aldığımız değil, onu ne kadar uzun süre tutabildiğimizdir. Bu durum büyüyen sektörlerin, büyük oyuncuları için geçerli tabii ve bence GESAN bu statüde. Muhtemelen GESAN'ı şu anki fiyatının çok altında fiyatlardan alanların çoğu belli karları görünce satmıştır ve şu an pahalı diye yeniden almaya da elleri gitmiyordur. Kaçtan alırsa alsın, her fiyattan satanlar için de bu hep böyle olacaktır ama. GESAN sektörünün en kapsayıcı şirketi, sektörün her alanında var. Sektör en az 5-10 yıl hızlı büyüyecek ve 30 yıl büyümeye devam edecek. GESAN daha yolun başında yani; o yüzden ne kadar uzun vadeli sabredersek o kadar çok kazanacağız. Ekran izlemeyip uzun vadeli yatırımı başarabilenler geçtiğimiz beş yılda Sasa ve Hektaş gibi hisselerde olduğu gibi burada da en çok kazananlar olacaktır. Yatırım tavsiyesi değildir. Herkese bol kazançlar.
Ömür kardeşim,
Gesan'ın beklentilerini zaten biliyorsun. Trade felsefesinin bu tür büyüme hisselerinde faydalı olmama ihtimali olma ihtimalinden fazladır. Bir yerden pozisyon açıp nadasa bırakmak, beklentilerin teker teker gerçekleşmesini beklemek daha doğru olur. Son dönemdeki 205-300 arası yatay testereyi daha önce çeşitli rakamlarda ve periyotlarda yaşadık. Bugün de yaşıyoruz. Daha önce de okun yaydan çıktığı ve endeks relatif olumlu fiyatlamaları sabırla gördük. 60-70'lerde, yüzler kulübüne girdiğimizde, şimdi de 250-300 bandında. Tarihsel grafiğe bakın kısa sayılabilecek süreler almış bu periyodlar. Ancak, her gün, her saat, an ve an takip edince sabır dirençlerimiz/niz zorlanıyor. Eğer bu yatırıma güveniyorsanız ne başka hisselere bakın ne de Gesan spot fiyatı anlık takip edin.
Nacizane tavsiyem budur. Tabii, bizlerin maliyetleri iki haneli olduğu için daha rahatız. Ama inanın bundan 4-5 çeyrek sonra bugün pozisyon açanlar da bizlerin maliyetleri üç haneli olduğu için rahatız yazabilirler.
Kıssadan "hisse"; Sakin olup plana güvenin.
Söylediklerinin doğruluğu şüphe getirmez ama ben de dediğin yatay bandı farkedip -naçizane- hissenin huyunu suyunu biraz anlamaya başladığım için "optimal" giriş çıkışlarla iyi kazançlar elde ettim.
Ama aslolanın yatirımcı mantığıyla hisseyi bir kenara bırakıp dediğin esaslarla hareket etmek olduğunun farkındayım.
Bölünme sonrası senin dediğine daha yakın hareket edeceğim sanırım.
gunlerden bir gun gesan yine geberiyord
#TUPRS Entek Elektrik 7 proje için daha elektrik depolama tesisi için EPDK'ya önlisans başvurusu yaptı(457 MW)
â—¾Önceki başvuru ile beraber toplamda 22 proje ile 1.461. MW kapasite için önlisans başvurusu yapılmış oldu
â—¾190 MW GES
â—¾1.271,5 RES
Süper işler. Bunların küreğini Gesan satabilir mi acep?
tabi geçen haftalarda amerikada bir de nükleer fizyon da gerçekleşti (atomların birleştirilmesinden ortaya çıkan enerji ) buda enerjide çığır açacaktır...şu anda yapılan keşifte sisteme 1 brim enerji verildiğinde karşılığında 1,5 brim enerji alınabiliyor...tabi bu işin de yürürlüğe girmesi için 10-20 yıl geçmesi gerekiyor...o vakte kadar yenilenebilir enerji popüler olacaktır...
kendisi yapamaz dostum..yaptırması gerekiyor...gesan şu anda bu işlerde kullanılan ürünleri üretip kendisi ihalelere giriyor..buda onu rekabetçi yapıyor...şu anda yenilenebilir enerjide çinden sonra en etkili ülkelerden biri de biziz...avrupaya ,afrikaya ,ortadoğuya olan yakınlığımız da bizi stratejik olarak avantajlı kılıyor...
enerji depolama işi gerçekten de çok büyük iş...potansiyel çok yüksek...daha geçen gün bu konu ile ilgili güzel paylaşımlar yapıldı bu forumda...40-45 milyar dolarlık kısım sahaya yansıyacak...şu anki kur üzerinden 840 milyar tl yapıyor...bu miktar da 2024 yılını ortasından itibaren iki yıl içinde tüm sektöre iş olarak yansımaya başlayacak...
gesanın res ve geslerdeki etkinliğini düşündüğümüzde ciddi bir pay alacağını görebiliyoruz...bu işlerin ihalesini gesan alır ama kullanacağı ürünleri de europowerden alır...sonuçta konsolide olacağı için europowerin yapacağı kardan da %55 kar payı alacak gesan...
bu işlerin %5 ini alacağını varsaysak dahi 42 milyar tl yapar....iki yıl içinde o işlerin bitirileceğini varsaydığımızda yıllık 21 milyar tl yapar...gesan bu yıl 3-4 milyar tl lik ciro yapacağını düşündüğümüzde gesanın 2024 yılının ortalarından itibaren 5 katlık büyüme sürecine girebileceğini görebiliyoruz...
kaldı ki biz bu işlerden %5 lik paya razı olduk...şu anda ges piyasasının %20 sini gesan yapmış...res lerin de %30-35 ini gesan yapmış...(bu bilgi hem şirketin faaliyet raporlarında var hem de sektörden yuri dostumuz da bu bilgileri teyit etti..)
kısacası önümüzdeki yıllarda güzel bir potansiyel yakalayacak gesan..
2024 yılının ortalarına kadar mevcut işler artarak devam edecek...o vakte kadar sunjunior ,panel fabrikası,trafo satışlarının 4 kat artması ,simensin panolarının satılacak olması ...v.b işlerin olumlu etkisinde kalacak....2024 yılının ortalarından itibaren ise çok daha yüksek potansiyelli işler gesanın işleri arasına girecek....
261den geri aldık. Herkese bol kazanç yarın güzel olmali
yeni arkadaşların geçmişteki gesan yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaları dinlemesinde fayda var....
https://www.youtube.com/watch?v=61uDMinLz6U
https://www.youtube.com/watch?v=N6hKYR6eKFE
https://www.youtube.com/watch?v=Ds3zP2aayhs
bu videoyu ise ilk defa gördüm...çok güzel bilgiler var....mesela devletin artık türkiyedeki tüm çatıları gesler ile kaplanarak mavi renkte görmek istiyoruz dediği bilgisi var...devletin verdiği teşvikler tek tek anlatılmış...çok harika bilgiler bunlar...kurulan ges santrallerinin hızlı dönüşümü olduğunu yani kendini çok kısa sürede amorti ettiğini belirtmişler...
Spege sovunce gidiyor bu hisse. Bir haftadir sovmedik hiç gitmedi. Neyse sovmuyorum...
Dibini sıyırdın spekcim yetmez mi? Hadi bir hareket yoksa kokuyu alan köpek balıkları gelir 😀
işlem hacmi iyicene daralıyor...yatırımcılar da süzülüyor...kalanlar güçlü iradesi olanlar...buralardan da girenler gesanın geleceğine güvenenler...umuyorum ki artık kısa bir sürede tepkiler versin gesan...çok dinlendi izlenimi ediniyorum...heyecanlı ve kısacı yatırımcılar gesanı unuttu artık...:kahkah:
evet kısacı yani günlükçüler kaçtı neden dersen sevgili keko birbuçuk haftadır sürekli hep yek atmaktan tahtacı da bıkmalı ki güven gelsin kan kırmızı ile bu işler olmuyor ve yakışmıyor da kerataya biraz da düşeşlere başlasa mı ki:evil:
kırmızı görmekten karanlık dama kapatılmış azgın bogaya döndük yeter gari demeli tahtacı:vk::vk:
sen de haklısın dostum...ama teknik olarak bir hisseden hep çıkışlar beklemek de hata...bırakalım biraz dinlensin...teknik seviyelere insin...inananlar ile inanmayanlar ayıklansın....sağlam yatırımcılar ile devam edilsin...gelecek gesanındır ama geleceğe ulaşmak için de sabır etmelidir...
güzel bir haber herşeyi değiştirir...teknik çıkış marjları çok arttı...halka arz haberi veya daha başka güzel bir haber gesanı ateşleyebilir...sektör hisselerinin bir çoğu önemli düzeltmeler yaptılar...bu hikaye buralarda bitmemeli...bu düşüşleri hep düzeltme olarak gördüm...ama bir çok yatırımcının da sabırlarının azaldığını tahmin ediyorum...ben yine de kendim için sabır sabır sabır diyorum...
gesanın yeni sloganı çatılar maviye bürünecek olmalı...:kahkah: sunjunior bu çatıları maviye boyatacak arkadaşlar...çok kalmadı önümüzdeki 3-5 ayda bunlar gerçekleşmeye başlayacak...