Düştüğü yerden kalkamıyor Kötürüm olmuş sanki bekliyor başkaları kaldırsın.
Printable View
Düştüğü yerden kalkamıyor Kötürüm olmuş sanki bekliyor başkaları kaldırsın.
Ayeni çok uzun zamandır tanıyorum, eski forumda c.demirors olarak taşıdım, ancak hüseyin isimli spekle birlikte saçma sapan fiyatlara girişince 2.5 liradan veda ettim çünkü o zaman 2.5 liranın üstü balondu. eski forumda birçok analizimi bulabilirsiniz. google earth fotoğrafları ile arnavutluk santralinin yapılışını tüneli heyecanla irdelediğimiz zamanlardı. aradan 5 sene geçmiş arada göz ucuyla baktığım ayen yatırımlarını tamamlamış ve eski santrallerinin de 7 senelik amorti süresi dolmuş yani borcunu ödemiş olması gerekiyor, ancak şirket hızla büyümek için eski santrallerinden gelen nakit akışını daha büyük santraller için harcıyor. Küçük bir çalışma yaptım kendi adıma.
Şirketin YAMULA-OSTİM harici; gelir, gider, üretim ve borç dengesini bilanço dönemlerine göre tabloladım.
Tablodan önce borçlar EUR ağırlıklı olduğu için tüm borçları EUR çevirdim, yıl sonu eur paritesini kullanarak.
Kasada ne kadar para varmış, alacaklar vs. hesabına girmedim aslında borç olarak kastettiğim kaynaklar kalemi.
Tüm geliri ise 7.3$/kwh YEKDEM fiyatı ile hesapladım.
Üretimleri ise yine faaliyet raporlarından aldım.
https://i.postimg.cc/VsBqBTL7/ayen.png
2012 öncesini almadım çünkü yekdem başvurusu yok elektrik komik fiyatlara satılıyor para değerli, elbette bunca senenin birikmişi var, yamula var ostim var bunlar kar etti ancak bunları da sadaka sayalım hesaba katmadım çünkü hesabı bozmasını istemedim aslında tablo çok daha pozitif çıkabilir bunun notunu düşelim.
Şimdi tablodan anlamamız gereken hususlar şunlar;
(2018 yılı hesabı 4.çeyrek bilançosu gelmediği için 4/3 ile çarpılmıştır)
1) Ayen enerji kurulu gücü acımasız bir şekilde artıyor.
2) 2014-2018 arası üretim neredeyse 2'ye çıkmış.
3) 2014-2018 arası borçlar sabit kalmış.
4) Gelirin borcu bitirme süresi 2014 yılında 15 yıl iken 2018 yılında 5,12'ye düşmüş.
Arkadaşlar bakın, şirket zarar etmiyor, malvarlığını kur değerlenmesi ile yeniden değerlemeye tabi tutmadığı için zarar etmiş gibi duruyor, geçen sene ile bu senenin arasındaki faaliyet karından bunu anlayabilirsiniz neticede barajlara bu sene 4 kat su inmedi 4 kat rüzgar esmedi. Bu şirket şu anda hisse başına 0,5 eur değer üretmekte, eur/tl isterse 20 lira olsun 5 sene sonra siz hisse başına 0,5 euru cebe indireceksiniz, 10F/K ile 5 eur yapar bugünün yarının fiyatını düşünmeyin, yüksekten maliyetlenmiş olabilirsiniz ama kendi kendinizi de sürekli üzüp hırpalamayın olmuş bir kere ben AKENR aldım 90 kuruştan 6 ay taşıdım 80 kuruştan sattım niye eşekliğimdem yapacak bişi yok.
Şu anda 250.000 lotla aranızdayım. hissede en geç yaza doğru bir hareketlenme olacağını düşünüyorum. saygılarımla.
Sayın Tengri bizi okuyorsa son çeyrek için ne düşünüyor acaba. Yağışlı bir yıl oldu döviz düştü olumlu tarafı nasıl yansıyacak .
eyvallah. hayırlı olsun.hoşgeldiniz. 0.5 avro nun %60 ı nı dağıtırsa bir gün 1.8 tl eder 10 tl üstündeki temettü şirketlerinin rakamlarına benziyor
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdım birşeyler sonra sildim...
Yazdım birşeyler sonra gene sildim
Neyse...
En iyisi bilançoyu beklemek...
Şu kadarını söyleyeyim ortada 5 yılda ödenecek kadar ne küçük bir borç,nede büyük bir gelir var...
Ben bir ara 30-35 senede ancak ödenir diye hesap ediyordum...
Son bilanço gelsin gene oturur hesap ederiz...
Ama şu kesin ki ya Sn Tengri Han yada Sn Boğarlı yatırım yalan söylüyor
Bakalım hangimiz yalan söylüyor?
saygılar/başarılar
Ayrıca ben 2014 e göre 2 kat artmış bir elektrik üretimi göremiyorum
Arkadaş rakamlarla Ayen in 2014 toplam kwh elektrik üretimi neymiş,2018 de ne olmuş bizimle paylaşırsa bizde öğrenmiş oluruz
Ayen in elektrik üretiminin nasıl 2 katına çıktığını görmüş oluruz...
saygılar/başarılar
Maddelerde açıkça belirttim, YAMULA-OSTİM ve 2012 öncesi santralleri hesaba katmadım çünkü yamulanın 1,5 $ cente elektriği satması açıkçası çok önemli değil, tamam bir katkıdır kabul ama bunu ben baştan 0 kabul ederek aslında hesabın olumlu tarafından yontuyorum.
Benim hesabım
2014 yılında YEKDEM ve Arnavutluk santrallerinin yaptığı üretim ve satış ne kadarmış
2018 yılında YEKDEM ve Arnavutluk santrallerinin yaptığı üretim ve satış ne kadarmış
Ben bunu hesapladım, yamula 2013 yılında 479.000 üretmiş 2018'de 235.000 üretmiş tamam da üretmediği kısım zaten devlet garantisinde isterse hiç yağmasın, bakın bu tür yap işlet devret santrallerinden gelecek gelir ile yekdem gelirini birbirine karıştırırsak hiç hesap yapamayız, hesabın olmadığı yerde de kazanç olmaz olursa da adı kumardır.
Sonuç olarak varsa bir eleştiriniz lütfen siz de bir tablo yapın inanın 2 saat civarı sürdü öyle günler alan bir şey değil zaten 2 sene için 1 bilançoya bakıyorsunuz. Tabloda veri hatası olabilir hatadan münezzeh kul yok buyrun düzeltin ama yalancılıkla ne ben sizi itham ettim, ne de siz ben itham edin.
Hatırlarsan geçen sene de Ak Enerji başlığında bu tür paylaşımlar yapmışdın...
Ben seni sıkıştırınca "daha da gelmem bu başlığa" deyip küsüp gitmişdin...
Gene küsecekmisin merak ediyorum?
Önce faaliyet rap göre hesap...
2014 yıl sonunda 907 milyon kwh elektrik üretimi olmuş Ayen in
2018/9 aylık 811 milyon kwh elektrik üretimi olmuş
Ben ortada 2 kat artan bir üretim göremiyorum
Şimdi size göre...
Tamam Yamula+Ostim i çıkaralım her iki yıldan da
2014 yılında Yamula ve Ostim hariç 907-296-158=453 milyon kwh
2018/9 ayında Yamula ve Ostim hariç 811-174=637 milyon kwh üretim olmuş
Gene 2 katı üretim yok
saygılar/başarılar
Ama üretilen elektiriğin kalitesi artmıştır...
Ne demek üretilen elektiriğin kalitesi?
Neyi kast ediyorum?
Hemen tamamı Yekdem e dönmüştür...
Toplam üretim içinde Yamula nın payı düşmüş kendi santrallerinin payı artmıştır vs vs
Rakamların keyfe keder yorumlanmasına/çarpıtılmasına/eğilip bükülmesine asla tahammülüm yok...
Buna bu başlıkta müsade etmem ona göre...
saygılar/başarılar
Sn Tengri paylaşımlar için teşekkürler
Tabloda hangi santralin ne kadar ürettiği mevcut, tablonun üst başlığında da sadece YEKDEM hesaplanmıştır yazılmıştır.
Tüm üretimi şu oldu demiyorum çünkü doğalgaz santrali çok üretir ama kar marjı dardır, yine yamula özel anlaşma ile satıyor devlete ordaki miktar da cüzi dolayısıyla onları karıştırmadım.
Tüm bunları açık açık yazdım okuduğunuzu anlamıyor olmanız benim sorunum değil.
https://i.postimg.cc/7hf0Nz8M/Ads-zfd.pngpic upload site
2014 453
2018 845
4/3 ile çarpılmıştır 3 aylık olduğu için olarak da açıkça ifade etmişim benim vicdanım rahat.
Bir anket başlattım
Katılımınızı bekliyorum
saygılar/başarılar
http://www.hisse.net/topluluk/showth...22#post3139422
2018 9 ayda yakaladığı ciro ve brüt kar marjı artışını koruyabilirse takibe değer.Sene sonu bilançosunu kar ile kapatacağını düşünüyorum.Olumsuz yanları :sektörün genel sorunu olan yüksek borçluluk, döviz kuruna duyarlılık ve bir sene önce operasyon yemesi.
o zaman bedelli sermaye arttırma durumu ne olur sizce
Kağıt yürümez oldu.Aracı kurumlar 2,48 ve 2,49 kaldırıp tekrar geri veriyorlar.Bir oyunmu dönüyor gelgel mi yapıyorlar anlamadım. Endeks altı getiri sağlaması kötü. Tek bir hareket yapacak diye uzun vade beklenirmi bilemedim
Günaydın hissedarlara şans diliyorum.
Vergi dairesi karları için pazartesi son gün.
60 milyon üzerinde kar gelir mi ?
Benim beklentim bu yönde.
9 aylıkta 102 zarar varken birdenbire bu karı açıklamasının etkisi çok iyi olacaktır bence :)
Umarım dediğiniz gibi olur .Şuan 1 kademeye alıp veriyorlar.Gitmiyor kağıt
vergi dairesi kâr ları nereden bakıyorsunuz
3 aylık dönemde euro daki düşüş ve faaliyet karı olumlu yansıyacaktır. Vergi dairesine bildirilen solo gelir tablolarındaki kar rakamları genelde İMKB ye bildirilen konsolide karlardan daha yüksek olmuş. Konsolide bilançoda dahi bahsettiğiniz kar rakamlarına yakın rakamları görebileceğimizi düşünüyorum.
3 veya 4 aracı kurum kağıdı baskılıyor gibi geldi bana aynı havuzun içindeler herhalde.Yıldırma programı işliyor şu an .Benzer operasyonu yemiş ve data ve indes durumları daha iyi .Fakat bu kağıdı 2-3 kademelere mahkum ediyorlar Dünkü işlemlerde küçük yatırımcı birbirine satıp durdu.
bugün bilançoyu incelediğimde gördüm ki az daha parası olsaymış .. bırak 5 i 10 un altına gelmezmiş diye düşündüm.. eğer sermaye arttırımı yaparsa katılmayı düşünmüyor değilim.. e tabi düşerde çıkarda burası borsa.. kâr zarar ortak ..
Son büyük operasyon nedeniyle İng takasından ve dolaşımdan çıkan 2.5 milyon lotun dönüşü 2020 nisan ayı içerisinde olacak gibi duruyor.Hisseyle hala ilgileniyor olabileceğimiz olasılığıyla bu günden geleceğe not düşelim.
Ben aldıklarımı satmaya karar verdim , faaliyet karı yeterli değil diye düşündüm ve bedelli de geliyor biliyorsunuz.
Hadi bakalım gençler
Yeni hafta yeni heyecan
Anketimiz de çok ilginç sonuçlar var
Bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin...
Hem oy verme bir vatandaşlık görevidir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...96#post3173296
saygılar/başarılar
vergi dairesine 33 milyon kâr mı gönderilmiş.. yanlış mı okudum
bakalım yarın napcak
İyi açılacak diye duzunuyorz
Yani bugünde ne var ne yok aldim
hayırlı olsun [emoji4] sevindim
Günaydın.sn Tengri son çeyrek yorumlarınızı alabilirmiyiz.Şimdiden teşekkürler.
2.47 tüm malı yığdım bi umut almaya geldi geldi otomatik sildim emri eli boş gözü yaş geri döndü =D spek efendi bana ayak yapma.
Kağıtta % 2 ün üstü tepki yok oda endeks iyi olursa .Böyle hareketlerle mal toplanmaz dün 2,45 te 3 saat bekledi bu bilançoyla iyi hedefler olabilir.Bıktırma usandırma planını gayet iyi yürüyüyor
Günaydın. Anlık resim atabilirmisiniz