Devlet Bahçeli'nin sağlığı ile ilgili çeşitli senaryolar dolaşıyor ortalıkta, twiterde, feysbukta. Gün geçmiyor ki yeni bir komplo teorisi ortaya atılmasın. Kongo Borsası bizden daha iyidir amk
Printable View
Devlet Bahçeli'nin sağlığı ile ilgili çeşitli senaryolar dolaşıyor ortalıkta, twiterde, feysbukta. Gün geçmiyor ki yeni bir komplo teorisi ortaya atılmasın. Kongo Borsası bizden daha iyidir amk
İyi yatırım sıkıcıdır.
Roma dan selam👐
Ytd
https://x.com/gumusibrahim44/status/1833872644363416015
:oleyo::oleyo::oleyo:
FROTO şuan 2024 yılbaşı dip seviyesi olan 25 USD seviyesinde. 2021-2022 senelerinde 20 USD seviyesi direnç olarak çalışmış çoğu zaman.
Şu an için toplam portföyün %4-5'lik kısmı FROTO. İlk alımımı 26 USD seviyesinden yaptım. 20 USD'den ikinci alımı düşünürüm.
Gönül ister ki USD bazlı 2024 yılbaşı dip seviyesinden döner kısa vadede USD bazlı yüzde %8-10 kar alalım çıkalım. FROTO 2025 yılı beklentisi yüksek ancak EURO/USD kurundaki düşüş beklentisi, Avrupa'da ki Volkswagen ve BMW tarafından çıkan sıkıntı, en önemlisi Türkiye'de ki durgunluk sıkıntı yarattı.
Bofa ile ilgili yatırımcılar toplu bir tepki göstermediği veya erken seçim olmadığı sürece bu dayak 2028 e kdr devam eder
Borsa artsa da hisseler düşüşler de çok daha kötü düşecek
Virmanlayip hergun hisseleri aciga satiyor
Bunu görmemek mucize
Dehşet birsey
Esasında konuya ben biraz farklı yaklaşıyorum. Bofa endeks yükselirken de vardı.
Bence esas sıkıntı yatırım fonlarının açığa satışı Viop üstünden shortlayarak yapması ve karşı ayağı zayıf olduğu için Bofa'nın bu zayıf halkaya oynaması. Devletin de bu düzene destek vermesi işleri daha vahim noktaya taşıyor, malum Bofa için ne T+2 var ne açığa satış yasağı.
Malum endekste açığa satış yasak. Elin beceriksizini BIST yönetim kurulu başkanı olarak atarlarsa bu sonuç normal.
Endeks yükselirken de aciga satıyor hisse bazlı yapiyor
Düşerken külliyen vuruyor
Viob da short yaparak sadece bir borsayı düşüremezsin
Mutlak spot dan satış desteği gerekir
Aslen viob shortlari bofa nin aylardır yaptığı açıkları kullanıyor
Aylardır dilimde tüy bitti
Sizin malinizi virmanlayip hergun satıyor
Uyanın artik
https://x.com/M_Sarigul/status/1833890294212792644?s=19
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://x.com/borsacibirgenc/status/...3crUOzDPQ&s=19
Dinleyin bu adam beni okumuş burda
Bofa fonların malını ucuza alıyor da sizin eliniz armut mu topluyor? Siz niye bakıyorsunuz :kahkah:
Tüm para ile içerideyseniz, başka da nakit akışı yoksa bakarsınız tabi.
Bofa'nın KY'ye geçtiği kıyağı baba oğluna geçmez.
Fonlar mal kaptırıyor diye bende mi kaptırayım fonlar düşünsün bana ne Işıncım bana ne lazercim? :D Sen düşün...fON yöneticisi sensin... ben değil... sene sonu performansı ölçülen sensin ben değil...zamanında BES Mİ FORD MU ÇOK DÜŞÜNDÜM FORDA KARAR VERDİM memnunum. Ben Bes matığıyla biriktiren adamım, ky yım, BÜYÜK PARALARLA ZATEN İŞ YAPAMAM ÖMRÜ HAYATIMDA BİSTE HİÇ TOPLU PARA GÖMMEDİM... haddimi bilirim... büyük fonlar, bünyesinde 1000 lerce analist çalıştırınalr + algortimik sistemler bunlara karşı tek avnatajım sabır, bilgi birikimi ve bes mantığı... bofanın KENDİSİ YETMEZ sülalesi gelsin :D beni yıkamaz anca bana fırsat yaratır
:D ihtiyaç olmayan birbirikimse buna dayanan 740 da dayanır, bes MATIĞIYLA BİRİKTİRİNLERE FIRSAT SONUÇTA kısacıları, fonaşlrı bilmem ama silkelemeden bırakmıcak gibi duruyor, gelsin 740-750 ye rahatlasın iyice bi stresini atsın şunun şurasında ne kaldı? takribi 20-21 dolar... Gelmese bile benim için buralara yaklaştıkça cazibesi artar, kolombiyalı hatun kıvamına gelir, ne badireler atlattık şimdi eur/usd beklentileri hariç ki o da gerçekleşirse afaki tahminler var sadece ortalıkta hangi badire var neyi fiyatlıyor? Zamanında takribi 60 dan 30 a da düşmüştü sonuç ne oldu? vız gelir tırıs gider ... bugünkü kırmızı uzun mumda ibiş günün en düşüğünde bıraktı aklınca mesaj veriyor :D işte..... mesajına mesaj uleynnn :D bırakın yapsın düzeltmesini güç toplasın... böyle zmanlarda fırsat kollamıyorsam :D işim bittiyse ekranı kapatır giderim zaten huyunu suyunu bilen temettücüler bes mantığındakiler panik yapmaz diye düşünüyorum,
fonlara gelince isteseler harikalar yaratırlar yüzde 500 bile yaparlar isteseler ama vergisi var algısı var hem niye fon sahipleriyle paylaşsın parsayı tek başına hüpletmek varken...az faizin altı az faizin üstü getirili ortalama fonlar bir ya da bir kaç tane reklam amaçlı yüksek getirili fon tam şöyle yatırımcısı en az olandan vitrinlik.... sonrası ne? sonrası özellikle hem bir fon gidip bisteki kendi iştiraki şirketin hissesini yüksekten alıp ucuzdan satıyorsa sağ cebinden sol cebine aktarıyorsa ki yapılmayacak şey değil alangirli yolllarla ki yapılmayacak şey değil fon yatırımcılarının parasını nasıl en yüksek verimde kullandığını iddia edebilir fonlar? beter olsun hangi fonlarsa malı kaptırıyorsa müstahak....emeklilik fonu cart fonu curt fonu pek fazla kafam almıyor :D BİLGİM DE YOK ALANLAR BEREKETİNİ GÖRSÜN Ben BU FON OLAYALRINA PEK ISINAMADIM VAR YA DA YOK AKLIMA TÜRLÜ TÜRLÜ İŞLER alangiler GELİYOR :D güvenemiyorum...
Bu keriz en son bunu yazdığında hisse 1000 uzeridi
200 TL düştü
Keriz hala aynı kafada
200 daha düşecek yine aynı
Yediği valöru enflasyony dusunemiyor
Hep diyorum müthiş yere tezgah açtılar
Bu adamların bu denli rahat bu usulsüzlükleri yapabilmesinin nedeni
İşte bu keriz yüzünden:drunk:
kardeş kapitalizmi daha yakından tanımak için burda olduğunu düşünüyorum yani KAPİTALİZMİN eksik ve ksurularını tespit etmek amaçlı :D yoksa kapitalist enstrümanlarla işin olmaz herhalde :D şaka bir yana AKLIMA YILLAR ÖNCE YAPTIĞIM BİR ARAŞTIRMA GELDİ söylemeden geçemeyeceğim ..bu che nin yerini amerikan destekli kolombiyalılara fiber kablo pardon fidel kastro ispiyonlamış diyorlar zmanaında baya bir araştırmıştım bu yönde güçlü kanıtlar var, k,mler ihanet etti neden yalnız öldü? seviyorsan araştır derim :D fidel sovyetlerle yakınlaşmaya karşı çıkan che yi amerikan destekli kolombiyalılara sattı gerçek bu...
Che: Castro ihanet etti
BOLİVYA ormanlarında hükümet güçlerince ele geçirilmesinin ardından öldürülen efsanevi devrimci Ernesto 'Che' Guevara'nın ölümünün 30'uncu yıldönümünde, hakkındaki bilinmeyen gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. Öldürülmesinden önce Che ile konuşan Bolivyalı subay, onun defalarca "Fidel (Castro) bana ihanet etti" dediğini söyledi. Nino de Guzman isimli emekli subay, Che'ye bir tutam tütün verdiğini, onun da çizmesinden bir günlük kendisine uzattığını belirtti. Guzman, günlükte, "Bu kıtanın her köşesine devrim çığlıklarımızın yankısını ulaştırmalıyız" şeklinde ifadeler yazdığını da belirtti.
https://www.milliyet.com.tr/dunya/ch...t-etti-5358088
https://www.latinamericanstudies.org/cuba/guevara.htm
düzeltme : tüm kolombiyalar bolivya olacak :D fordun kolombiyalı hatun kıvamına gelmesini isteyen düşünclerim çağrışımsal olarak yanılttı :D
Hadi kardeşim satın şunu. Saat 10:15 oldu halen satış yok.
Cazip değerleme,
yüksek marjlı operasyonlar,
Ford Otosan için güçlü ihracat büyüme beklentileri,
kanıtlanmış iş modeli ve
istikrarlı temettü geliri....
Cazip değerleme. Her allahın günü daha da cazip hale geliyor.
Dibini gördük mü ? Dibini görmeyen....
Testere formasyonu al gülüm ver gülüm :D
Eurda faizler iniyor paritede desteklerse bence forda yarar, beklentiler iyiyse belki bu düşüşün sebebi de bu, yatirim getirisi nerdeyse faizle başabaş tahmin edilen hedeflere ulaşırsa tabi ytd
Heh şöyle adam gibi satın.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün faizleri aşağı çekme kararı alarak, politika faizini yüzde 3,50 seviyesine çekti. 18 Eylül'de bizde de politika faizi açıklanacak. Faizlerin gerilemeye başlaması piyasalara olumlu yansır.
Avrupads işler kötü diyorlar faiz indirimi durumu toparlamak için insan umuyor ki işler iyiye gidiyor diye faiz indirsinler
Günaydın, Volkswagen açıklaması ile beraber Almanya'da (Avrupa'da) bir sorun olduğuna uyananlar için Draghi'nin dün yayınladığı rapor gerçek bir kabus olmalı. Rapora göre ABD ve Çin ile rekabet için yılda extra 800 bn Euro yatırım gerekiyor. Savunma (ve uzay) şirketlerinin küçüklüğü, finans piyasalarının hala ortak bir piyasa haline gelememesi, yeni girişimlerin 30%'unun ABD'ye taşınması, bölgenin en büyük LNG pazarlarından olmasına rağmen fiyatlama gücünün olmaması, son 50 yılda 100 bn dolar üzerinde bir şirketin ortaya çıkamamasına nede olan koşullar vs üzerinde 69 sayfalık bir rapor. Avrupa ekonomisinin hali ve dün açıklanan verilerle 2025'te devaluasyon konusunun çok daha ısınacağı Çin üzerinden bize de iki dalga gelmek üzere. Tartışacağınız ekonomik konuları iyi secin...
https://x.com/SantManukyan/status/18...7Ctwgr%5Etweet
Nasıl bir testere almış başını gidiyor.
Ne diyordu meydancılar:
Temettü veriyeah
Ford uzun vadede üzmeyeah
Baralarımı 50ye katleyyeah 100e bölüyeah
Peki kısa ve orta vadede?
Oh yeah!
1700 hedef verenler de geldi
Hadi hayırlısi
Ben işimi garantiye alayım, 1600'de satıp çıkayım en iyisi!!!
Hırs yapmış zamanla unutursun unutursun[emoji3][emoji3][emoji3]
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yarın önemli...
Değer bazında ihracat artışında da otomotiv endüstrisi öne çıktı
Ocak-ağustos döneminde Birleşik Krallık'a ihracatını değer bazında en fazla 602,9 milyon dolarla otomotiv endüstrisi artırdı.
İller bazında bakıldığında Birleşik Krallık'a, en fazla ihracat 3,1 milyar dolarla İstanbul'dan yapıldı.
Ülkeye, Kocaeli'nden 1,6 milyar dolarlık, Bursa'dan 556,9 milyon dolarlık, Sakarya'dan 510,3 milyon dolarlık ve İzmir'den 497,3 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirildi.
Sakarya toyota. Bursa renault. Kocaeli ford ve hyundai.
Hyundai turkiyede i10 i20 ve bayon uretiyormuş. 200bin kapasite. Artık kaçı ingiltereye gidiyorsa, hesaptan dusulecek
Adam gibi satın şunu. Kemik sesi gelecek.
Aşağı bastıkça kaptırıyor, kaptırdıkça kuduruyor. Abuk subuk asparagas haberlerle korkutma çabasını artık bu halk yemiyor.
Bu kadar faiz indirimi , not artışı, kurun dengelenmesini itibarsızlastırmak için yoğun bir çaba var.
Her şeye rağmen 9000 seviyesinin altına indirse millet fayizi tahvili ppf fonları bozup gelecek galiba.
Borsa yatırımcısının hali.
https://youtu.be/mL8FRAwkoys?si=VcyXtCXvIHucniup
86x-87x acaba 3. kez dener mi :D İKİ KERE DENEDİ KIRAMADI... ama böyle işlerde işin hakkı 3 tür... dener mi bilmeem ama denerse 3. de görürüz ne olacağını