Onu bunu bilmem bence herif klibi hakketti
https://www.youtube.com/shorts/VR4CWxMzovA
Printable View
Onu bunu bilmem bence herif klibi hakketti
https://www.youtube.com/shorts/VR4CWxMzovA
Heyttt maşallah yerinden ziplayacak sandı herkes izlerken ama öyle olmadı.
Eğer yöresine göre bir "yedili sekme" olsaydı beklendi daha yüksek olurdu. Dolayısıyla bugünün 7 li sekmesini yapan ak gözlüm tavana yapıştırarak "dinleyin ulan develer" klibini haketti.. ytd
Ömür bitiyor borsada fırsatlar hiç bitmiyor.
Yarın bakalım el mi yaman bey mi yaman
Evet ikinci çeyrek olan sürecinde bugün sonuna gelmiş olduk.
Artık bilançolarin gelme surecine girdik aynı zamanda geçmiş süreçte 2 yarıyılda toparlanma beklenilen sektörler arasında miyiz degilmiyiz kısmını yasiyacagiz. Tabi o beklentiler yazıldığında, sonradan dünya da yaşanılan gelismelerin (savaş, Trump vs etkenler) olmadığını da unutmamak gerek.
Ceyreklik sapma veya yariyillik bir sapma olur mu olmaz mı onu da zaman gösterecek.. ytd
Yarın maaş günü ama daha öncelerden maaş günlerinde ya da ay başlarında öncelikle bankaları yukarı alırlardı. Son süreçte ve bugünde yeni aya girmeden aldıkları için aynısını yaparlar mı bilebilmek zor yine de temkinli olmak gerek.. ytd
Tabi bankalarda da ve bazılarında yukarıda bir süredir kapanmayan gapıda kapamanın bir fırsatı olabilir. Orası da var temkin haricinde. Ytd
Petkim: Şirketimizin PETLİM'de sahip olduğu hisselerinin tamamı SOCAR Aliağa Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye ("SOCAR Terminal") satılmış ve devredilmiştir
Petkim: Bu işlem sonucunda Şirketimizin 30.06.2025 finansal tablolarında yaklaşık 170 milyon ABD Doları net borç iyileşmesinin bu işleme özel olarak sağlanacağı beklenmektedir
Biraz ucuza satilmamis mı? İlginç.
2025 ilk çeyrek sonunda Petkim netborcu 1229 mm dolar, Petkim in bu çeyrek yaklaşık 170 mn dolar borç iyileşmesi beklenmektedir.. demiş İsmail YK ytd
Yahu az akıllı olun 3-5 ay önce bedelli yaptı socar katılmadı borçu azalttı şimdi de alıyor 2.7 milyar sermaye arttırdı ozamanki kurla 120 milyon usd socar katılmadı borcu azalttı petkimin alacağı gitti bedavaya aldı hakketteen güzel içini boşsltıyırlar :)
Etilenin 823 e yükselişi,naftaninda 519 a geri çekilmesi ile makas bir önceki haftaya göre yüzde 90.72 yükselmiş ve 303 olmuş. Oyak demis.ytd
Daha önce ne yaptı şubatta petlim değerini düşürdü :) önce ne yaptı bedelli artırımına sadece Petkim katıldı petkimin verdiği borç sermayeye döndü şimdi 170 milyon usd kredi karşılığı aldı yapsın bakalım o limanı 170 milyon usd nah yapar en az 2.5-3 katı kılöıksız temiz iş :) adamlar ilmek ilmek şirketin varlıklarını bitiriyor helal olsun :) genel kurul felan katılmayın burda devamke :)
Gargamel amca bende rüyamda şirineyi görmek istiyorum
Goldman a satıldığı tarihten bu zamana çok zaman geçti. Ekmek o zamanlar kaç liraydı şimdi kaç lira. Öyleyse nuriyenin fiyatınin da o kadar artmış olması gerekirdi. Arsa arazi fiyat degerlemesi işlerine nasıl geliyorsa, Sokullu paşa işte sana İzmir M2 artış fiyatları kistaslama şansı. Buradan yuruyebilirsin. Tabi yürürsen.. amaç yurukmekse. Ytd
Kendi hakkını aramayan bir toplumuz hiç bir şey yapamazsın 3 senedir ara ara yazıyorum 1 taneniz İzmir’e bilet alıp genel kurula gitmedi adamlar resmen soyuyor burda ego tatmini anladığım kadarıyla hepiniz için oldukça yeterli yada mağdur olmak hoşunuza gidiyor spekülatör bile bunlardan illallah etmiş isyan bayrağı açmış , sizde tık yol Allah keyfinizi bozmasın :)
Limanlarin çok onemli olduğu bir ortamda böyle bir fiyat akil alır gibi değil. Sach a 3 de 1 ni 250 ye kakala, socara gelince meee.. lahana gelince de kıtır kıtır.. yatırımcıya da 3 un 1 i gibi birşey.. ytd
Bu satış için başka kimler teklif verdi. Yoksa satışı yine sadece Socar 'mı duydu ? Rekabet oluştu mu ? Yok oluşmadıysa Rekabet Kurulu bu konuya bakar mı ?
Biz neden alacağımızdan vazgeçip gidip satacağımız şirkete sermaye artırımı yaptık ?
y.t.d.
Bugün eğer dökmek istiyorlarsa hisse fiyatını yukarı almaları gerekir kanımca. Bu satışın olumsuz karsilanmasi istenmiş gibi bir hava var. Degerlemeye bakınca da öyle gibi görünüyor.
Belkide amaç göster kötüyü olabilir her zaman ki gibi..
Tabi bilemiyorum.. yine de yatırım tavsiyesi olmadan ytd.
Bir sorum daha var ? Bu BYD fabrikası Manisa 'damı kurulacaktı. Sadece bilgi almak için soruyorum üretilen bu araçlar acaba en yakın hangi limandan taşınabilir ?
y.t.d.
Bu soru da güzeldi. Bu durumda SOCAR limanı baskasina çok daha yüksek fiyata satabilir, kiralayabilir, kullandırabilir vs vs. bizim şakir e çay yok gibi olur sonrasında. Sokullu paşa genel kurulda sorar mı cevap alır mı diye bekleriz.
Salim baba sen ne düşünüyorsun bu hususta. Ytd
Ya da tam tersi iyi birşey olarak gösterilmekte istenilip mal vermek cart curt.
Makas veriside ikinci çeyrek için kapandı bugün gelen geçen haftanin verisiyle.
Zaten hep iki seçenek var. A sencegi önceki B seçeneği bu.
Bence A seçeneği.
Ama baktığımızda hiçbir aracı kurumda daha önceki Goldman sach satışının kıyaslamasıni yapmamış. Ytd
Liman kapasite kullanımının düştüğü zaman değerleme yaptırılıyor Petkim kko %85 olsa zaten o değerler çıkmazdı önce petkimin petlimden alacağını sermayeye dönüştürdüler petkimin petlimden alacağı kalmadı bedelliye socar katılmadı :) sonra petlimin bilançoda değerini düşürdüler sonra limanın en az iş yaptığı zamanlarda değerleme yaptırıp bedavaya aldılar olan petkimin en az 500 milyon usd gitti , şu mantık en kötüsü genel kurula gitsek ne olacak ? Ne değişecek bak gittiler bişey olmadı , 1) giden arkadaşlar ne için gitti ne yaptılar doğru yere mi gittiler hiç bir fikrim yok benim 10.000 hissem olsa bile giderdim sorularımı yüzlerine bakarak sorardım en kötü güzel bir İzmir havası aldım söğüş yedim geldim derdim ama bu tepkisizlik zaten şuan yapılanların nedeni şimdiye kadar ben hissedar olsam dava açmıştım insanları toplayıp yapmıştım Aydem almıştım bi ara kağıt inanılmaz düştü genel kurul katıldı belirlediğiöiz arkadaşlar bizde İstanbul merkezlerine gittik ne oldu 15düşen kağı 36 çıktı 6 ayda olur olmaz ama denemek lazım bu teslimiyetçilik kadercilik en nefretettiğim şeyler
Salim Hc Tarık Hc nın dedikleri doğru! Net.
Fikrini alabilir miyim? Ytd
Yönetime güvenimiz tamdır. Tam yol ileri... Siz 10 yıldır görevde olan ve şirketimizi bu eşsiz konumuna getiren yöneticilerimizden daha mı iyi bileceksiniz.
y.t.d.
Bu arada biz STAR 'a dolaylı ortak olarak hangi değerleme üzerinden ortak olduk arkadaşlar. Bilgisi olan var mı ? Sanırım Tüpraş 'ın uçtuğu zamanlara denk geliyor du?
y.t.d.
Spenc kardeşim, gn kurula benim yeğenim ve bir ortağı katıldı.Bu sorular soruldu, yönetim çoğu sorulara bahanelerle, teknik yetersizlik ve yönetim önemsememesi sebebiyle divan sadece Okullu ve ona bağlı diğer hissedarın sorularını ciddiye almış, ama neticeyi görüyoruz halen bir açıklama yok.Okullu av.Ve mali konularda yeterli kişiler getirmiş.Sonuç?
İlmek ilmek işliyorlar maalesef yapmaları gereken basit tek iş arsayı stara satacak okadar 400 milyon usd gelir gelecek borç azalacak petkim normalleşecek
***petlim zaten petkimin alacağının sermayeye çevrilmesi ile zombilikten kurtuldu petkime bir zararı yoktu petkimvd kko iyileşince zaten kredi taksitlerini ödeyecek yapıya gelmişti ama nasıl geldi petkim 100 milyon dolar alacağına su içerek
yaptıkları 3 senedir yazdığım gibi petkimi kötü varlıkların olduğu şirket yapmaya çalışıyorlar
tutanağa aldırdınızmı soruları ?
hangi maddelerde soru sordunuz
özel denetim vs istedinizmi
toplantı komseri var vs soru sormak mevzu değilki onu tutanağa işleticeksiniz 1 hissesi olanda 1 milyar hisse olanda aynı hakka sahip
https://www.petkim.com.tr/genel-kurul
2025 tıklayın sorular ve verdikelri cevaplar mevcut
Yazdıklarıma katılıyorum, ama gn kurullarda bunlar gerçekleşmiyor, komiser yiyip içmeye geliyor ve yönetimin yanında genelde.Teorik olarak doğru ama fiilirealite farklı.Divan başkanı geçiştiriyor.
Ayrıca gn kurula çok donanımlı katılmak gerekir.Hukuk va mali konularda yeterli kişiler gibi.
Okullu böyle gelmişti, sonuç yok.Süre doldu açıklama yok.Oradaki özel görüşmeler var hepsi soru işareti.Sufle olabilir.
Öğle boşluğunda yazdım, yoğunluğum var, herkese selamlar.
Ülker genel kuruluna katıldınız sanırım tarık hc ne değişti şöyle bir iki kelam edebilirsiniz. Sonucunuda ve aldığınız kararinizida yine kendiniz biliyorsunuz, paylastiginiz soylemlerle tabi..
Ya da şişe genel kuruluna katılan hatta soda sanayi forumuna katılan pekcok forumdas hatirliyorum.
Bir pasabahce tabağı temettü alamayandan, sodanin şişeye dahil olmasına kadar pek çok forumdas kurullara katılıp sonuç alamadıklarını paylaştılar. Oysaki şişe azerilerinde degil.. Ytd
bende katılıyorum genel kurullara mesela bitane örnek ben senede 5-10 tane genel kurul yapıyorum :)
https://www.afyoncimento.com/wp-cont...vap-yazisi.pdf
sonunda ne oldu dersiniz adam 1 gün öce yk başkanı seçiliyor sonra birden bırakıyor :)
Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet HACIKAMİLOĞLU'nun 31.03.2018 tarihi itibariyle istifa ettiğini belirten dilekçesi görüşülmüş
ve istifasının kabulüne karar verilmiştir.
*aydem yazdım zaten ordada genel müdür cfo ve yk başkanının istifalarını istedim 2 sene içinde hepsi gitti
Elektronik olarak katılım sağlayan pay sahibi Tarık Şahin tarafından; "2 senedir paydaslarına ve
yatırımcılara verdigi hiç bir yatırım sözünü yerine getirmeyen,6 ayda bir yatırım stratejisini
degistiren, sirketi mali ve idari anlamda sirketi kötü yönettigine inandıgım sayın yk baskanı cfo
ve genel müdürümüzün paydas olarak istifalarını istiyorum,yk baskanımız 2021 de bloomberg e
3 senede 2 kat üretim söz verdi 2 senede gerçeklesme ne oldu, geçen sene davos ta da aynı sözü
verdi, tahvil geri alımına 40 iliskili firmalarda alacagımız 60 toplamda 100 milyon dolarla hibrit
santralleri bitirseydik, 2023deki üretim ve favök çakılması yasanacakmıydı" hakkında Yönetim
Kurulu Üyelerine ve CFO'ya soru yöneltmiştir. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel
Müdür Ömer Fatih Keha ve CFO Hamdi Alp tarafından soruya ilişkin ayrıntılı açıklamalar yapılmış
ayrıca sorulara verilen cevaplar en geç genel kurul tarihinden itibaren 30 gün içerisinde Şirket
web sitesinde yazılı olarak da yer alacaktır.
gözde girişimde 1 genel müdür gitti onu arada unutmuşum :)
https://www.gozdegirisim.com.tr/docu...i-tutanagi.pdf
olumlu olanlarda var tabi ısızu ve batı çimde değerleme ve sermaye artışları yaptırdım
ülker şirket birleşmeleri
kerevitaş besler birleşmesi
gözde girişim sahip olduğu polinas grup sadeleşmeleri vs
kendinizi küçük görürseniz karşınızdakide küçük görür
Genel kurula katılıp üyelerin değişmesini sağlamak ya da katilimip degistigini sanmak bence oldukça manidar.
Kaldı ki o üyeler yine kurullarda seçiliyor ve kurulla gönderiliyor.
Şirketin ana yonetimindeki fikirler baki kaldıkça, hicbirsey değişmeyecektir. Sistem aynı şekilde devam eder sisteme uymayani zaten gonderiyorlardir.. ytd