Bugün yayınlanan takas ilginç. İşlem hacmi görece yüksek olmuş ve Şeker almış Tekstil satmış. Fİnans ortalıkta gözükmemiş. Finans birkaç gündür satışta yok. Malı bitmiştir inşallah.
Printable View
Bugün yayınlanan takas ilginç. İşlem hacmi görece yüksek olmuş ve Şeker almış Tekstil satmış. Fİnans ortalıkta gözükmemiş. Finans birkaç gündür satışta yok. Malı bitmiştir inşallah.
Ne oldu millet, dilimizi mi yuttuk? :)
Birileri hisseye uzun vadeli girme kararı aldı gibi.. Bakalım devamı gelecek mi?
Bugün alan satanı gören varsa yazabilir mi?
Bilançoyu beklediğimiz bu günlerde Panoranın yıl sonu tavan kur politikasını tahmin edeniniz varmı? Bu arada enflasyonist ortamıda göz önünde bulundurmak gerek bence TÜFE %11,90 ÜFE %17 .
Son durum;
-2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında geçerli olmak üzere Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 3,00 TL ve 1 USD = 2,70 TL tavan kur uygulanmasına... -
Saygılarımla...
Sn. Thinktank,
Bitişiğinde biri yeni açılmış, biri de açılmak üzere olan 2 avm var, bunlar Panora'nın kira artışı üzerinde önemli bir baskı yaratıyor. Bunun yanına ülke genelindeki emlak fiyatları ve kiralarda görülen bir gerileme eğilimini koyun. Bu etkenler dikkate alındığında şirketin kira gelirlerini artırmaktan çok doluluk oranını yüksek tutmaya çalıştığını gözlüyoruz.
Tabi bu kira artışı politıkası karlılığını ve piyasa değerini olumsuz etkiliyor. Bu durum devam edecek gibi. Aslında diğer GYO'lar da kira artışı konusunda temkinli davranıyorlar. Panora'nın yanında beliren iki yeni avm dolayısıyla biraz daha fazla temkinli davrandığı da bir gerçek.
Ancak bu kira politikasının sonuçları kanımca, fiyatına yedirilmiş durumda. Fiyat/kazanç oranı AKMGY'de 11, YGGYO'da 9 civarında iken Pagyo'da bu oran 7'ler civarında. Yani yeni avm'lerin iskontosu fiyatına yansımış durumda.
Yani kısacası kira artışlarında fazla beklenti içinde olmamak gerekiyor. Önemli olan yüksek bir doluluk oranının sürdürerek makul bir kira geliri ile bu dönemi atlatmak. Şirket yönetimi de kanımca bunu yapmaya çalışıyor..
Sn.ekfuture,
durumu biliyorum, sizin dediklerinize katılıyorum. Sizin tahmininiz kurların değişmeyeceği yöndemi o zaman?
ben euro da 3,25 beklentimi belirtmek isterim, % 8 bir artışa denk geliyor. Hem kiracıyı korur, rekabetçi kalır hemde yatırımcıyı sevindir.