deniz43 ve TH kulaktan dolma bilgilerle iş yapmıyor. Bravo...
Printable View
deniz43 ve TH kulaktan dolma bilgilerle iş yapmıyor. Bravo...
vaybe ikizide tam adamından taktir aldılar sahte nik uzmanından herhald eforuma 7-8 inci nikinle giriyon onlarda girip taktir etsin
Sn. Trendhound bankaların defter değerine göre iskontolu F/K rasyosunun düşüklüğünden bahsediyorsunuz peki piyasa yüzdürülen batık / batacak kredileri fiyatlıyor olamaz mı? bunlar bankaları zor duruma sokmayacak mı? bu pencereden bakıldığında bankalar uzun vadeli ucuz mu görünüyor?
Siz kendi adınıza banka almak için ortam mı kolluyorsunuz paranın taşıma maliyetine girmemek adına borsa hareketlendiği zaman mı girmeyi umuyorsunuz?
Bizleri bu başlıkta aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Evet, takipteki ve batık kredi rasyolarının gerçeği pek yansıtmadığını düşünüyor piyasa. Ayrıca mevcut gidişatın bankalar için olumlu olmadığı, daha da kötüleşebileceği varsayılıyor piyasa tarafından. Bunlara ek olarak "yüksek faiz - yüksek enflasyon - yüksek kur" ortamının kısa vadede değişmeyeceği düşünülüyor. Öteki taraftan ABD'de devam eden Halkbank yargı sürecinin TR banka hisseleri üzerinde olumsuz etki yaratabileceği de fiyatlanıyor. Banka hisselerinde yatırım amaçlı alıcılar da bulunmuyor, herkes al-satçı konumunda ve algolar / robotlar tahtada hakim oyuncu durumuna geçmişler. Bunlar yetmiyor gibi yabancı yatırımcılar ellerindeki pozisyonları boşaltma cihetine giderek BİST'teki yatırımlarını son yılların en düşük yüzdesine çektiler. Sonuçta da banka hisseleri defter değerine oranla %50'yi aşan çok derin bir iskonto ve 3-4 gibi anormal düşük F/K'larla işlem görüyor.
Eğer çok özel bir alım fırsatı gelmezse ben bu yılı ful nakitte kalarak geçireceğim. Özelden kastım kendi belirlediğim "risk-getiri" oranlarıdır. Bu tür fırsatların ortaya çıkıp çıkmayacağını da zaman gösterecek.
Bazıları "madem ful nakitte kalacaksın parayı neden dolar euro veya altın'da değil de TL'de tutuyorsun" diye soruyor. TCMB reel efektif TL kuruna bakarsanız neden TL'de kalmak istediğimi anlarsınız. Şu anda TL gereğinden aşırı değersiz bir para birimi muamelesi görüyor ve reel efektif kur 60 seviyesindedir. Kurun resmen patladığı 1994 Çiller krizi ve 2001 Ecevit krizinde reel efektif kurda en dip buralar idi. Reel efektif kurun daha aşağılara inmesi kalıcı olmaz olsa olsa kaçak olur diye düşünüyorum. CDS primleri, kısa vadede ödenmesi gereken döviz borçları, yüksek enflasyon vs şu anda büyük ölçüde fiyatlanmıştır. Kurlarda yukarı yönde bir hareketin kalıcı olmayacağına inanıyorum. İşte bu yüzden TL bazında aylık %2 gibi bir faiz getirisi bana makul geliyor.
Altına gelince, dünya merkez bankalarının sürekli manipüle ettiği bir emtia olduğu için buna sıcak bakmıyorum. Dünyadaki toplam altın stoğu 200,000 ton bile değil ve bunun çoğu merkez bankalarındadır. Hem kağıt enstrümanlarla hem de piyasalarda fiziki al-satlarla merkez bankaları altın fiyatını manipüle ediyor. Neden böyle yapıyorlar? Çünkü altın fiyatlarının artıyor olması tüm dünyadaki hem fraksiyonel rezerv para sistemi hem de QE'ler gibi karşılıksız para basma için 1 nolu tehdittir ve önlenmesi gerekir.