Ariston abi bugün yalnızlığıma eşlik ettin teşekürler abi, Topigide kapattık özel topik gibi, İnşallah hesap fazla gelmez. İyi sabahlar .
Sent from İPhone 16 Pro Max
Printable View
Ariston abi bugün yalnızlığıma eşlik ettin teşekürler abi, Topigide kapattık özel topik gibi, İnşallah hesap fazla gelmez. İyi sabahlar .
Sent from İPhone 16 Pro Max
Bence çok güzel tarif ettiniz.
Şu sözü çok seviyorum
"Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın"
Bu duruma uyacak şekilde uyarlamak lazım ama yetenek yok.
https://i.hizliresim.com/bw4tngl.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=EyjAEIh3hRI
Ayna - Severek Ayrılanlar
Rüzgar aşkımı kucağına alsa
Dağları tepeleri aşsa saçlarına ulaşsa
Herkese iyi geceler.
Sohbet odasında 6 ay önce borsayı kapatın diyorlardı şimdi nerede ise canımız sıkılıyor hafta sonu da açık olsun denecek dediler.
eskiden 60 larda 70 lerde plak albüm kapaklarına hep cıbıl hatunlar koyarlardı, kimi sütyensiz , kimi donsuz... ambalajla paketin içeriği alakasız albümlerdi çoğu...
Bir şeyin miktarı artınca değeri düşüyor. Gizlilik merak ve ilgi uyandırıyor.
Bir çok kişi ben de bunlara dahilim merakı gittiği an hevesi de bitiyor.
Hayatta mega hedefler ve ara duraklar belirlemek lazım.
Borsada da bazen beklenti bitti deniyor ve sert satış oluyor.
Güzel sözler var ama uyamıyoruz.
"Give what they want but little by little"
"Don't feed the animals"
doğru kur ticaret açığı vermeyen kurdur...................
GPT :
"Geçmişine baktığında gördüğün mahcubiyetler geleceğine mecburiyetler eklemiyorsa, heyhat işte buna tükenen ömür denir." ifadesi, geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarılmadığında ve bu hataların gelecekte yapılacak şeyleri değiştirmeye zorlamadığında, yaşanan hayatın anlamsız ve tükenmiş bir ömür olduğunu vurguluyor. Yani insanın yaptığı hatalardan ders alması ve bu hataları tekrarlamamak için gelecekte ne yapması gerektiğini bilmelidir.
"Dostum, dostum" ifadesi, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir hitap şeklidir. Ancak bu bağlamda tam olarak ne ifade ettiğini belirtmeden kesin bir yorum yapmak zordur.
Bu sözlerin belirli bir kaynağını veya yazarını belirlemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarım. 2021 yılına kadar olan bilgilerim dahilinde bu sözlerin spesifik bir kaynağına veya yazarına ulaşamıyorum. Ancak, sözler Türk edebiyatı veya popüler kültürde sonrasında ortaya çıkmış olabilir.
Ben: Buna benzer farklı söylemler olabilir mi aynı amacı vurgulayan bir bakıp iletirsen sevinirim
GPT:
Tabii, aynı tema üzerinde olan bazı ünlü alıntılar şunlardır:
1. "Hayatta en büyük hata hiçbir hataya cesaret edememektir." - Elbert Hubbard
2. "Bir hata yaptığında, onu düzeltmek için başka bir şansın olacak demektir." - Clarissa Pinkola Estés
3. "Bir insanın gerçekten bilge olup olmadığını, hatalarına nasıl tepki verdiğine bakarak anlayabilirsiniz." - Confucius
4. "Bir hata yaptığınızda, ondan ders alın. Hatayı tekrarlamak tercihtir." - Joyce Meyer
5. "Hayat, hatalar yapmadan öğrenilemez. Hatalardan ders almak ise seçimdir." - John Maxwell
6. "Hayat bir okul ve büyük derslerle dolu. Hata yapmamak değil, aynı hatayı tekrarlamamak önemlidir." - Unknown
Bu alıntılar, hatalardan ders almanın ve bu dersleri geleceğe taşımanın önemini vurgulamaktadır. Bu tür temalar, dünya genelinde pek çok kültürde ve edebiyatta yaygın olarak işlenmiştir.
Not: son sorumdaki cevap halisünasyonlar içerebilir ama ifadeyi anlatmak için faydalı olacağını düşündüğüm için yer verdim.
Sağlıkla …