FENER en son bedellisinin 2018 de yapmıştı, %250@5TL olarak ve sermaye 28.28 milyon TL den 98.98 milyona çıkmıştı. Şimdi de 98.98 den 250 milyona çıkıyor.
Printable View
FENER en son bedellisinin 2018 de yapmıştı, %250@5TL olarak ve sermaye 28.28 milyon TL den 98.98 milyona çıkmıştı. Şimdi de 98.98 den 250 milyona çıkıyor.
2018'deki bedelli sürecinde FENER resmen çöktü. Bölünme öncesi zirvesi eski fiyattan 67.5 TL idi, bölünme sonrası hisse eski fiyattan 5.98x3. 5-12.5=8.43 e kadar düştü yani %90 a yakın bir göçüş yaşandı. 2018 deki bedelli açıklamasının hemen arifesinde hisse eski fiyattan 47.5 daydı, buradan süzüle süzüle eski fiyattan 8.43 e kadar indi yani %80 den fazla değer kaybetti. Tabii bunda hisse başına ödenecek olan 12.5 TL bedellinin payı büyüktü zira spota oranla %30 gibi çok yüksek oradaydı. Şu an hisse başına talep edilen 9.13 TL ise spotun %10 u bile değil. Bu yüzden açıklanan son bedellinin hisseye etkisi yıkıcı olmadı, her ne kadar bu konuda yorum yapmak için henüz erken olsa da.
KY ler ellerindeki lotları okşamaktan büyük haz duyarlar, bu meydanda da sık sık maliyet düşürme stratejisini uygulayıp ellerindeki lotları artırma cihetine giderler. Eh ellerinde ne kadar çok lot olursa okşanacak o kadar çok lotları olur ve böylece okşamaktan alacakları haz da lineer olarak artar. Bunlar külliyen yanlıştır, büyük hatadır. Asla yapmayın.
Ben şahsen bu okşama işine akıl erdiremiyorum, lotlar nasıl okşanıyor bu iş nasıl yapılıyor hiç bir fikrim yok ama KY ler bunun yolunu bulmuşlar işte. Adamlar müthiş zeki bravo diyorum onlara.
Siz siz olun, KY likten terfi etmenin bir yolunu bulun aksi halde borsada sürekli para kaybedersiniz. Ama en önemlisi BİST'in Temel Kanununun GF teorisi olduğunu yani borsadaki amacın "kendinizden daha salak birini bulup aldığınız malı ona mümkün olan en yüksek fiyattan kakalamak" olduğunu tüm kalbinizle kanıksayın.
Fiiliyatta BİST bir yatırım ortamı değildir, siz de yatırımcı değilsiniz, bunu unutmayın. İşin gerçeği budur. Siz kendinizi yatırımcı olarak görüyorsanız hala bu işte pişmemişsiniz, yeteri kadar tecrübe kazanamamışsınız demektir.
FENER bedellisi %152@6TL olacak, 5 TL diyerek yanlış yazmışım. . Böylece mevcut beher hisse başına 9.13 TL bedel ödenecek ve kasaya 99x9.13=904 milyon TL girecek.
FENER %152@6TL bedellisinden kasaya 904 milyon TL girecek. Eksi 512 milyon TL olan özsermaye de artı 392 milyon TL olacak.