Sayın Rapsody,bu miktar halihazırda veriliyor diye biliyorum,powerpc bu oranları almıştı sanki...:notr:
Printable View
Evet bu mevduat oranlari veriyor. Ortalama yuzde 14 ile 15.5 arasinda ancak bu yetersiz. Cunku yuzde 15 zaten stopaja gidiyor. Devlet belki bir sureligine bu vergiden vazgecip stopaj oranini 0 indirebilir. Boyleikle faizler hamle yapmadan zaten yukselmis olur. Ancak yine yeterli olmaz. Reel faizlerin ortalama 300 - 400 baz puan artmasi gerekiyor. Su ortamda ortalama yuzde 17 - 18 brut mevduat faizi TL ye olan talebi artirabilir.
Mesela benzin ve motorin fiyatlari artti. Zeybekci kurumlara zam yapmada aceleci olmamalari gerektigini soyluyor ancak devlet vergide indirim yapmadigi muddettce kurumlarin zam yapmasi cok dogal. Cunku onlarda benzini disaridan aliyorlar.
Türkiye’de ortalama litre fiyatı 5.85 TL olan benzinin 0.89 TL’i KDV, 2.37 TL’si ÖTV. Yani 5.85 TL’lik benzinin 3.26 TL’si, oran olarak söylersek satış fiyatının yüzde 55.7’si vergilerden oluşuyor.
Devlet belli bir sureligine OTV ve KDV de indirime gidebilir. Yani sorumluluk devletin elinde. Bu sekilde ic talep canlanir.
sevgili güneysu bu topiğe biraz daha sık uğranılmasını talep ediyorum 3-4 tane zat var dolarla ilgileri sadece 3-5 kuruş doalr düştüğünde gelip burada dolar yatırımcısı ile eğleşmek olan başkalarının ettiği zarardan (burada doalrdan zarar edende yok sadece belki o düşüş anlarında kardan zarar edenler vardır) keyif alan adamlar var. biz gidipte onların hisselerinin olduğu topiklerde bugün aselsana nasıl kaydılar, gsrayı nasıl öptüler, beter olun halkb ciler kelimelerini içerende cümleler kurmuyoruz.
bu topiğe gelipte dolar alanlar vatan hainidir diyen adamalr bile var
Vatandaşın kullandıgı bankalar genelde düşük mevduat faizi veriyor güvenmediği ve bulunduğu ilçe de olmayan bankalar şune sayısı az olan bankalar pazarlık usulu ile yüksek oran veriyor haklısıniz
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
küfür kısımlarını görmedim dışarıdaydım ama bana veya doalr yatırımcısına karşı edilmiş bir küfür varsa misliyle iade ederim. sadece şahıslara yönelik bir küfürsede sadece kınayabilirim kem söz sahibine aittir.