Originally Posted by
İSMAİL
İlk gözüme çarpan şu oldu;
Şirketimizin Kar Dağıtım Politikası, 20.05.2019 tarih ve 2019/10 sayılı Yönetim Kurulu Kararı uyarınca
güncellenmiş. Tamamını yapıştırmıyorum buraya okumanızda fayda var,yorum yapmıyorum bilgi sahibi arkdaşlar yorumlarsa sevinirim
2018 yılında böyleyken;
10.KAR DAĞITIM POLİTİKASI;
Duran Doğan, Sermaye Piyasası Kurulunca belirlenen oran ve miktardan az olmamak üzere, Türk Ticaret
Kanunu, SPK hükümleri ve Ana Sözleşmesinde yer alan hükümler çerçevesinde Genel Kurul’da alınan karar
doğrultusunda dağıtılacak kâr payı miktarının belirlenmesi ve SPK tarafından belirlenen yasal süreler
içerisinde dağıtılması esasını benimsemiştir.
İlgili mevzuat, yatırım ihtiyaçları ve finansal imkanlar elverdiği sürece, Şirketin dağıtılabilir kârının tamamının
dağıtılması, Yönetim Kurulu tarafından, Genel Kurulun onayına sunulması şirket politikasıdır.
2019 bu halini almış;
10.KAR DAĞITIM POLİTİKASI;
Duran-Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Kâr Dağıtım Politikası, Türk Ticaret Kanunu hükümleri,
Sermaye Piyasası Düzenlemeleri, Vergi Düzenlemeleri ve esas sözleşmemizin kâr dağıtım ile ilgili maddesi
çerçevesinde ve Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak pay sahipleri ile Şirket menfaatleri arasında
dengeli ve tutarlı bir uygulama izlenmesine dikkat edilerek oluşturulmuştur.
Kâr dağıtım politikasında Yönetim Kurulu’nca yapılan değişiklikler gerekçeleriyle birlikte özel durum
açıklamasıyla kamuya duyurulur ve Kurumsal Yönetim İlkeleri gereği Genel Kurul toplantısında pay
sahiplerinin bilgisine ve onayına sunulur.
Yine faaliyet raporunun 18.7. maddesinde kar dağıtım politikasında;
.....Sermaye Piyasası Düzenlemeleri ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir dönem kârının, her yıl yeniden gözden geçirilmek
koşuluyla Sermaye Piyasası Kanunu ve İlgili düzenlemelerinde başkaca bir oran zorunlu tutulmadıkça
asgari %10’u oranında nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde kâr payı dağıtılmasının Genel Kurul’a teklif
edilmesi esasına dayanan bir kâr dağıtım politikası benimsemiştir.