Uzerine Kureselde kol gibi yaklasan tehtidi umursayan yok. Bu kez cok kotu durumda yakalanacagiz hemde.
Printable View
FED ve AB Merkez Bankası ' ndan parasal genişlemeye yönelik sinyaller gelirse
ABD - Çin arasındaki ticaret savaşları devam eder ve şiddetini arttırırsa
Küresel ekonomik kriz git gide yayılmaya başlarsa
FED ve AB Merkez Bankası para basacağına yönelik sinyaller verirse
ABD ve AB ekonomik verileri ardı ardına kötü veya zayıf gelirse
Trump , güçlü dolar istemiyorum . ABD ' nin uluslararası rekabet gücüne zarar veriyor ; söylemi devam ederse ,
Sadece şunu bilin derim . Bu saatten sonra dolardan hayır beklemeyin ! Yukarıda yazdıklarım 1-2 yıl sonra büyük olasılıkla gerçekleşeceğini düşünüyorum .Bunlar olursa dolardan onbinlerce hatta yüzbinlerce dolar yatırımcısının canının fena yanacağını düşünüyorum. Geleceğin yıldızı altın olacak diyorum . Gelecek 5 yılın yıldızı altın diyorum. Sadece Türkiye'de değil dünya genelinde büyük bir ekonomik buhran bekliyorum . Böyle bir krizin çıkması halinde Türkiye ' nin bu durumdan daha fazla etkileneceğini düşünüyorum . Bu durumda dolar kuru ile birlikte orantılı olarak artan veya azalan altın fiyatları , bundan sonra dolar kurunun etkisinden kurtularak boğa piyasasına girecek .
NOT : Yukarıda yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir . Karar ve tercih sizindir . Saygılar.
Dunyada kriz cikarsa ve dolar deger kaybetse bile bu gelismekte olan ulkelerden para cikmasina sebebiyet verecegi icin dolar Turkiye de cok dusmez
Ikincisi abd ithalatci ve cari acik veren bir ulke. Parasinin deger kaybetmesi ihracatini artirmaz ve cari acik vermeye devam eder
Dunyada ki ithalatin yuzde 35 e yakinini tek basina abd karsiliyor. Dolarin deger kaybetmesi demek dunya ticaretinin daha fazla zarar gormesi demektir. Su anda cin yuani devalue ederek haksiz bir rekabet olusturuyor mesela
Yeni bir qe ne kadar basarili olur muamma. Dunya simdi eskisinden daha borclu ve bu surdurulemez. Isler her kotulestiginde para basmak care olmamali.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fed 2008 Ekim ve Aralikta 3 ay icinde 5,25 faiz oranini sifirlayip,su anda adim atacak yeri kalmayan tum buyuk MB lerce de desteklendigin surectr TL ne kadar deger kazanmis mesela hic bakan oldu mu.
Kuresel kriz esittir TL nin yuzde 40-100 devalue olmasi..
Dolarda 5.35 e kadar bir dusus teknik olarak mumkun ama daha asagisina ihtimal vermiyorum.
Bu noktada teknikten ziyade fayda analizi yapmak mantikli
Kur 5.35 oldugunda bu bize ne tur bir fayda saglayacak.
Yukselisin olmasi icin 5.6x lerin gecilmesi gerekli.