Originally Posted by
ayvagobeknuri
Abi o tabii ki doğru değil...Böyle çok hesap var ve propaganda yapıyorlar. Ama Türkiye'de Türk %7-8. O değişmez.
250-350 yıl nedir? Çok daha eski dönemlerde Türkçe öğretildi.
Asimile eden 2 millet var. Biri Yahudiler. İkincisini sülemem, sen bul.
Bak nasıl Türkçe konuşturulduklarını anlatayım. Mesela Osman. Denildiğine göre bubası 400 çadırla, Söğüt'e geliyor. İşte gelmeden önce bu 400 çadırlık, Türkçe konuşan topluluğu toparlamışlar. Nereden toparladıklarını da biliyorum da uzun sürer, ben 1250 sonrasını anlatayım.
Bunlar, Söğüt bölgesinde ticaret yollarının kesiştiği noktaya konuyorlar. İzmit, Bursa, Bilecik, İznik gibi yerleşim yerleri var, buralarda Rumlar, Ermeniler ve az sayıda Yahudiler var ve imalat yapıyorlar. Tabii Osman, Doğu Roma'nın güçten düştüğü, İstanbul'da iktidar mücadelelerinin olduğu zamanda bu bölgeye geliyor ve İstanbul'da işbirliği yaptığı güç odağı var. Yani Osman'ı bu bölgeye, Doğu Roma içinde bir klik getirmiştir. Nitekim İstanbul'da yönetimle ters düşenler Osman'a sığınıyorlar.
Osman, ticaret yollarını tuttuğu için bölgedeki, şehirlerdeki tüccarlar ve imalatçılar Osman'la işbirliği yapmak durumundalar. Osman'ın da bu imalatlara ihtiyacı var. İşte bu noktada bir win-win durumu ortaya çıkıyor.
Osman'ın izni olmadan kuş uçmuyor, Bizans zayıflarken, Osman sürekli güçleniyor. Bu şehirlere iletişimi kuvvetli Müslüman Türkleri yerleştirmeye başlıyor. Tabii öncesinde, köylere Müslüman Türkler yerleşiyorlar. İlk başta bölgedeki tüm kırsal kesime hakim olunuyor. Rum ve Ermenilerin kızlarını kaçırmaya başlıyorlar. Adım adım akrabalıklar kuruluyor. Hiç şüphen olmasın, hangi kızların kaçırılacağı, kimin kimin kızını kaçıracağı tek merkezden belirleniyor. İşte bu şekilde, asimilasyon hızla gerçekleşiyor. Önce köyler, sonra kasabalar, sonra şehirler Türkleşiyor.
Karadeniz'de Lazlar var ya ama Mohdi Lazlar. Sayıları azdır; Rize, Trabzon, Artvin'de varlar. İşte onlar bizim uzaktan akrabalarımızdır, kalın kafalıdırlar. İşte onlarda da önemli sülalelerin liderlerini araştıracaksın. Onlar Laz değiller.