Eurobondlar genelde yabancılara satıldı.O yüzden devletin kesik atma ihtimali çok ama çok azdır.Ha gavurlarınkini öderim türklerinkini ödemem derler mi belli de olmaz tabi burası türkiye her ihtimali düşünmek lazım.
Printable View
Eurobondlar genelde yabancılara satıldı.O yüzden devletin kesik atma ihtimali çok ama çok azdır.Ha gavurlarınkini öderim türklerinkini ödemem derler mi belli de olmaz tabi burası türkiye her ihtimali düşünmek lazım.
Dedim ya sayın syılmaz fiyatlama mantığı açısından portföyünde genelde eurobond olduğu halde ben genel psikolojinin getireceği satış dalgasına isyatında dayanamıyacağını düşündüğümden satarım diyorum.
her kriz farklıdır. zamanlaması da öyledir.
finansal piyasalar çok daha karmaşıktır. bunu önceden kestirmek imkansız birşey.
ama önceden ipucu verse de, vermese de kriz çok kısa bir zaman diliminde patlar. ne olduğunu anlamadan kendinizi dipte bulursunuz. sonra yeni bir dip, dipler vs.
10 liralık hisseyi krizden önce alırsın, 5 tl ye düşer maliyet düşürmek için alırsın, 4 tl den yine alırsın.
nihayet kağıt 3 tl olur. ne alacak paran kalır ne alacak psikolojin. alsam bu sefer 2 tl ye de düşer diye düşünmeye başlarsın.
tsunami kıyıya ilk vurduğu zamanda çok zarar vermezmiş. kıyıdan tekrar okyanusa doğru çekilirken asıl zararı verirmiş.
bu da onun gibi sermayeyi ve psikolojiyi kurtarmak için yukarı dönüşte artıya geçince kendince en makul fiyattan satarsın. bir de bakarsın ki dibi bulamadığın gibi sattığın kağıt 2 yılda 2 kat daha gitmiş.
10 yıl sonra bakarsınki bu sefer de 10 liralık hisse 100 lira olmuş.