No comment [emoji850] herşey ihtimal dahilinde [emoji41]E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bugünkü takas verilerinde citibank 1.7 mly gözüküyor temmuz dan itibaren artmaktadır hisseye pozitif yansirmiki yoksa yabancı ayağıyla ky ye halka arz mi yaparlar..
GM 6 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu hissede yabancı olduğunu sanmıyorum, murat kıvrak ın yabancı kılığında olduğunu düşünüyorum, iş yatırım takasını 8 milyon civarına çıkardı sonra duraksadı ardından gedik çıktı takası 6 milyon civarı yaptı bu arada iş biraz sattı dengeye geldiler, son üç ayda da tacirler 2 milyon civarı topladı, ben bunların aynı grup olduğunu tahmin ediyorum, iş ve gedik ortak iş yapıyor orası belli oluyor,
Bankacilik endeksi sert satis yemeye basladi. Onumuzdeki hafta 89bin asagi kirilirsa ve sanayi hisseleri de pesine takilirsa ve bu is derin bir ayi piyasasina dogru evrilirse, hangi spek bu kadar satisa dayanabilir bilmiyorum. endeks icin ov 30-40 binleri konusanlar var. ortalama 7-8 senede bir olan global kriz 2018-2019 global krizi olursa, turk varliklari turk ekonomisinin bu kadar kirilgan oldugu bir donemde ne kadar tutunabilir. Konut satislari iyice yavasladi. Ittfh zermerama onmilyonlarca lirayi gomdu satabiliyor mu, ne kadar satabiliyor acaba. Ote yandan 120bine kadar olan yukselise katilmamis ve 120-90 bin hareketinde cok saglam durmus bir ittifaktan bahsediyoruz. Senelerdir temettu dagitmamis, yeniden degerleme yapmamis ve bedelsiz sermaye arttirimina gitmemis. Ama ayni ittifak biliyorsunuz ki ekurisiyle birlikte duserken tas gibi dusuyor. Gozumuzu 1.5 de acmamiz 10 gunluk is. Nitekim her sene nisan gibi hareketine baslayip daha sonra 1,50 lere inen bir hisse. Ittifaki dusunmekten baska bisey dusunemez olduk ve bu kotu piyasada kafa rahat bekletmeyen de bir hissedir. Tam bir kumara dondu bu is
hayır vermediler. çünkü hisse hala çok ucuz. sebebine gelince, şirketin özsermayesi açıkl*****n çok ötesinde büyük rakamlara sahip. ayrıca 60 milyon sermayeli şirketin kasasında 110 milyok TL geçmiş yıllar karı bekletiliyor. bunun dağıtıldığını bir an olsun düşünürseniz, hisse başına 2 TL kar payı demek.
ayrıca hissenin değeri 2014 yılında 3,5 TL idi. yani 4 yılda dolar 2 katına çıktı, hisse ise şu an aynı değerde. yani 4 yıl önceki değerlemeye göre hissenin su anda 7 TL olması gerekiyor. 4 yıl önceki pd/dd oranı da 0,4 değerindeydi. aldığım için biliyorum.
önümüzdeki yıllarda BIST ın normal seviyesine gelmesi esnasında ittifakın 2 haneli rakamlara getirileceğini, bu arada yüksek bir temettü ile yüksek oanda bedelsiz sermaya artırımları yapılacağını tahmin ediyorum.
bu yazı orta ve uzun vade için bir yatırım tavsiyesi olup, kısa vadeciler için bir şey ifade etmiyecektir. çünkü kısa vadede bu akdere, metro ve kıvrakların ne yapacağı belli olmamaktadır.
ama adese yi milletin eline verdiklerini 10 - 12 gün önce "ADESE" fomunda yazmıştım. kısa, orta vadede, ADESE yerinde sayacaktır.
Hissenin beklenti leri çok güzel ama yıllardır ky yi somurduler.insallah bundan sonra çok güsel olur.daha önceki yazılarımda okumuştum kendisinin defter değerinin çok altında işlem yaptığını iştiraklerinin değerinin hisseye yansımadığını seha yapı inşa makine gibi şirketlerin asıl sahibi konumunda başakşehir de yapmış oldukları konutlar ulusal vb kanalda boy göstermeye başladı.nasip bakalım bekliyecegiz
GM 6 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.