[QUOTE=khan07;2272046]Son iki operasyon arası sekiz yıldı, inşallah bu kadar sabretmez
2 yıla yaklaşıyor geriye 6 yıl kaldı o zaman:-((((((. Allahtan borsa göçtüde giden hisselerde bizim gibi çöktü..Teselli ikramiyesi..
Printable View
[QUOTE=khan07;2272046]Son iki operasyon arası sekiz yıldı, inşallah bu kadar sabretmez
2 yıla yaklaşıyor geriye 6 yıl kaldı o zaman:-((((((. Allahtan borsa göçtüde giden hisselerde bizim gibi çöktü..Teselli ikramiyesi..
Ya bu eline göre yazan tatlı su kurnazlarına hayranım)))
Bi kaç son yorumuna baktım. Dünyanın en büyük porselen üreticisi falan))) var ya malda yakalanınca yorumlar nasıl değişiyor. Elinde hisse olmayaydı, millete gaz vermeyin, ky yi koruyorum , kp şöyle kp böyle))) derdin sayfalarca. Neyse, bu işler böyle.
Bana kardeş falan yazmıştın, sonuçta her insan evladı kardeşimdir sıkıntı yok. Seni de severim. Tek bildiğin hisse bu olsa da iyi niyetinden şüphem yok. Lakin yaşça da borsa olarakta senden önde olduğumdan şüphen olmasın))) burda aralarda yakalanıp zarar ettim diye borsa bilmiyorum zannetme. Sen 8 yıl yazmışsın, ben sana 2003 2004 ten bile bahsederim.15 yıl önce 4 gün üst üste çift tavan gitmişti. O zamanlar seans tavanları ayrı ayrıydı. Niye gitmişti o kadarını hatırlamıyorum ama bu kısmı aklımda kalmış.
Ayrıca operasyon falan yazmışsın. Yanlış terim kullanıyorsun. Bak borsada her malın hissenin bir ederi vardır. Maliyet gibi düşün. Nasıl bir ürünün maliyeti varsa hissenin de ederi vardır. 93 yılında ilk hisselerimi almıştım. Çelik halat haznedar tuğla falan vardı o zamanlar. Borsacı büyüklerimden ilk öğrendiklerim defter değeri özsermaye ve piyasa değeri idi. Bunlar her zaman çalışır. Evladiyeliktir. F/k teknik şu bu, bunlar yeni nesil ve sonradan yurtdışından evrilme terimler. Özsermaye defter değeri piyasa değerine göre hisse ucuz mu pahalı mı kıyas yaparsın. Bunun defter değeri 7.30 hesaplamıştım son bilançoya göre. Özsermayesi 300 m. Tl. Piyasa değeri 200 m. Tl. Yani zaten şu an operasyon var))) ama aşağı yönde baskı operasyonu.
Ayrıca operasyon dediğin :
Arsan 2001 de 1 tl den alıp 39 tl ye çıkarmaktır. 2 tl lik flab ı alıp 27 tl çıkarmaktır. Senin yazdığın anlatmak istediğin gibi bunun 5 ten 10 a çıkması bir operasyon değildir. Operasyon içi boş temeli ederi olmayan hisseleri alıp 20-30 katına çıkarmaktır. Yoksa bunun 5 ten 10 gitmesi normal bir durum. Düşmesi anormal.
Bu arada ben de ufak vardı. Bugün toplamaya başladım. Düşse de çıksa da elimde olsa da olmasa da bu hisse için yorumum hep aynıdır))) ederinin değerinin kat be kat altında.
Bunu da senin yazdığın gibi basit muhasebe işlemleri diyip küçümsediğin yerden başarıyorlar)))
Yurt dışında en büyük suç, muhasebe eksiklikleri ve vergi kaçırmaktır. Adamlar nerdeyse terör suçu gibi görüyor avrupada amerikada. Bizde işveren diye istihdam sağlıyor diye, hep görmezden gelinir. En fazla matrah arttırımı cezası )))
Bizde patronlar borsaya değerlenmek tanınmak için değil, borsacıları sövüşlemek için kote oluyorlar. Piyasadan sıcak para çekmek için.
50 şirket borsa piyasa değerini toplasan bi Nike ın botsa değerine ulaşamazsın)))
1 tl lik 1 lot banvit yıllarca zarar eden banvit 12-13 tl 1 lot a yabancıya satıldı. Madem ederin buydu da neden borsa da 12 kat altında işlem görüyordu??? )))
Neyse Kp ci kardeşim, benim hafıza aşırı dolu artık erorr veriyor)) bu işleri anlatmaktan bıktım.
Sadece şunu düşün. Şimdi git şirketin kapısını tıkla. Ben geldim de. Borsa piyasa değeriniz 200 m. Tl de, bana kaça satarsınız de))) ben sana diyim minumum kapıyı 2.5 milyar tl den açarlar.
Eeee o zaman borsa değeriniz niye 200 m.tl diye sor, ona biz karışmıyoruz derler)))
Şimdi operasyonu anladın mı kardeşim.
Neyse bunlar tırı vırı bitmez. Borsa acımasız kapitalist bir sistem.
Av ve avcı. Yem ve balık.
Ne okyanus biter ne balık ne yem ne av ne de avcı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Parlak bir bilanço ile bu sığ tahtada büyük eller çok güzel hareketler yapar. O gün geldiğinde burada olmaktan başka çare yok..
Yeni yatırım ve marka değeri haberleri hissenin fiyatında fren görevi gördü, buna da şükür diyelim. Ytd.
İstanbul basın ekspres yolu üzerinde bulunan iki adet kuleyi 1 yıldır cephe kaplama sını bitiremeyen fakir tüccar....ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fakir bizide yaktı. Zengin ile Güneşten zarar gelmez demişler. Bu eskileri dinlemekte fayda var😀😀😀
Temelreis Bey,
Zaman bulursam uzun yazarım da kısa cevaplar;
Deve var bir akçe, deve var bin akçe
KP 7’lerde dikkat diye hep yazdım. Fiyat 3 dolarken başka, aynı performansta 1 dolarken başka yazmak tabii ki çok doğal.
5’ in altını bekliyorum diye yazdım. Geldi, şimdi beklenti daha olumlu.
Senin gibi 3 dolardayken super kağıt, kampanya, anormal beklenti yazanlara dikkat dedim. Haklılığım ortada.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsaya Kemankeş sokakta başladım. Cağaloğluna yetişemedim. Belki sen eskisindir, benim 35 seneyi geçmiş. Hisse sahipliğim 4. Vakıf Handan başlar.
Kazanıp kaybettiklerim çok ve bana özel. Sadece portföyümde maliyet kuruşlarda olan Ereğli olduğunu söyleyeyim yeter.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi