-
küçük hisselerde bu hisselerin durumlarına göre, az da olsa bir canlılık gözlemledim bu gün,...
eğer piyasa örgütlü bir piyasa ise, başı bozuk değil ise, para her zaman bu örgütlenmenin hizmetindedir,..
bir süredir küçük hisseler, günlüklerinde kırılım yaşadılar(özellikle, inşaata ve enerjiye yönelik hisselerde) ve hali hazırda hissesine göre aşağıda bir miktar gidecek yerleri var,..ancak ''temkinli alım'' yerlerine de birer ikişer geldiler,..
dönüşlerinden emin olmak gerkiyor,...
yani şu demek, para acaba büyüklerden küçüklere doğru yönünü çevirir mi? çevirse dahi çok bir şey beklemem ama şu olabilir en azından kırılım yaptıkları yerleri geri almak manasında bir tepki yükselişi bunlarda olabilir,..
bunlar rekor endex yükselişlerinin aksıne düşüşte idiler, endex düşerken de tersi yaşanabilir mi?
soru bu,..
bunların pull back dışında yükselişlerinin 8S nin sonuna doğru, 9L de endex le birlikte olacağını öngörüyorum, geçen bu konuyu yazdım burada,..
9L sonrası ABD seçimlerine bağlanacağından, 24 kasıma kadar ne olacak benim içinde bir muamma,...şimdiden afaki bir şeyler yazmak istemiyorum bu konuda,...çünkü net görüş alanımda değil o bölüm,...
yani 14 ekim-24 kasım arasına bir değerlendirme de bulunmak istemiyorum,..
buna mukabil 11 ekim cuma gününe kadar olan bölümü ise yazdım malumunuz,...
-
şu anda piyasada ibre yarın için
11160.xx alt /üst değerini gösteriyor,...
bakalım ne zandır yazdığımız 11160.xx nasıl sonuçlar üretecek,..
artık 11160.xx ın da üreteceği çok bir şey yok bana göre, belki bir tepki çıkabilir bu seviyeden,
burada yazdık tepeye YKB gibi büyük olay astılar ve süre sonra fos çıktı, o süre içindede usul usul başlayan satışlar nihayetinde koç kapı ile malum olarak final etti, şimdi devamında bu satışlar artık herkese malum oldu,..böyle olunca bu tip durumlar genellikle satışa neden oluyor,..
-
11160.xx a/ü ye bir bakalım, oradan bir şeyler elimize gelecek mi? şimdilik en görünen bu,..grafiklerimizde sayısız kez hep bunu işaret ettik,..
bu seviye eğer endex si durdurumaz ise,..
satışlar daha da derinleşebilir,..aşağıda buna yer yokmu? var,..hemde boğa bozulmadan, ama 11160.xx in de aşağı geçilmesi yönü ters olanları kaldıraçta fena sarsar, şu sıralar bence sıkıntıya düşmeden, portföy durumları bu olasılıklar düşünülerek hesap edilmelidir,..
-
-
https://i.hizliresim.com/8gw0a2p.jpg
https://i.hizliresim.com/8xw0xte.jpg
bu abi 4.kez zirve denedi döndü, soncu dönüşü tekrar kontra al döndü,..bu defa buna yol vereceklermi ağalardan izin çıkacak mı? çıkarsa şeyet önü boş,..
tekrar BTC konuşulmaya başlar,...
-
https://i.hizliresim.com/rccpxyn.jpg
mavi çizgiyi ok la işaretledim,
saatlik çok sıkıştı ve bir tepkiye ihtiyaç duyuyor,
günlük ise kendisini pozitif koruyabilmesi için mavi çizgi üstünde olmalı,
bunun altı 11160.xx a/ü,
bu değere 11160.xx(bu yarına da sarkabilir) inse dahi yine günlük mavi çizgi üstüne bu defa oradanda tepki gelecek,
bu tepkiyi günlükler düzelene kadar sadece tepki mahiyetinde düşünmekte fayda var
-
-
borsayla uğraşacağınıza gidin yarattığınız canavar KKM ile uğraşın, ama Macro Ekonomik tedbirlerle bunu yapın,..
şimdi son haftalarda YKB spekülasyonu sonrasında, bu defada vergi dillendirmeleri var,..
mecburen öküz altında buzağı arıyorsun,..
burayı düşürüp arkasından KKM yi buraya itelemek,..veya yabancıya yatırmak, ister istemez insanın aklına bunlar geliyor,..
16 kat çıkmış bir kura, borsa kaç kat çıkmış bir bakalım,..pozitif taraftan bakar hesaplarsak 12 kat,..
bir iktidarın borsayla bu kadar iç içe oluşu borsada pozitifte olsak sıkıntı, negatif te olsak yine sıkıntı,..
neresinden bakarsak bakalım sıkıntı,...çünkü vergi olayında olduğu üzere iki dudak arası çok rahat manipüle edebilirler,..inseder trading yeni vurgun sahaları açar,..ekonomiyi düzeltin, borsa mı bozdu ekonomiyi,..kur borsa yüzündenmi yükseldi,..
oysa Mehmet Şimşeğin bu yılın Mart ayında daha demeci var, böyle bir durum düşünmüyoruz diye,..şimdi bu terse dönüyorsa, hesap o yönde demek,..
zorlama/dillendirme ile birlikte ya yabancıya yatırılacak, ya KKM ciye, belkide ikisinede birden,..
gergedanlar son 10 yılda müthiş para kazandılar,..ve bu vurguncuların hiç biri borsacı değil, altıncı, dolarcı, faizci, işte yarattığınız KKM ci,..