kırmızı matrikse çok yakışıyor :)
Printable View
kırmızı matrikse çok yakışıyor :)
Sayın mzffr,
Elinize sağlık öncelikle, özellikle sermaye tavanı ile ilgili paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Erdemoğlu Holding'in gelirleri içinde Sasa %70'lik aslan payına sahip. Belki 2022 4Ç sonuçları itibariyle bu rakam daha da yükselecek.
Hal böyleyken kayda değer bir bedelli sermaye artırımı beklemiyorum.
Paya dönüştürülebilir tahvil ile şirkete para girişini devam ettirecekler diye düşünüyorum.
Temettü konusunda ise hemfikiriz, uzunca bir süre temettü beklemiyorum ben de. Bu denli büyük yatırımları temettü ödeyerek finanse edemeyiz.
Zaten bu sebeple zamana yaydılar yatırım başlangıç-bitiş tarihlerini.
Tamamlanan yatırımın nakit akışı ile yenilerine başlanacak inşallah..
Erdemoğlu Holding yüklü para girişi sağlayabilseydi bedelli aracılığıyla çok daha hızlı işlerdi süreç fakat işte her şey imkan meselesi.
Umarım beklentilerinizin de üstünde bir getiri elde edersiniz :ok:
Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
Sasa nın şu Hollanda da kurduğu yeni şirketin
Arama motorunda Web sayfasını aradım
Ama bulamadım. Sanırım henüz şirkete ait Web sayfası açmamışlar
Sn. pamuk01,
Bahsettiğiniz senaryonun içeriği, yazdığınız gelişmeler milyarlarca dolar hacime sahip. Nasıl bir fiyatlama yapar hiçbir fikrim yok. Ancak, bu fiyatlamanın yıllar süreceğini ve fiyat kazanç oranlarının her çeyreklik bilançoda makul seviyelere geleceğini düşünüyorum. Şu an geleceği hızlı fiyatlamış durumdayız. Patronun talihsiz demeci de dengeleri bozdu. Ancak, tahta kuvvetli. Takasta yabancı payının düşüklüğü ise çift yönlü avantaj.
1- Agresif yabancı çıkışlarında çöküş beklemem.
2- Yabancı pozisyonunu artırmak isterse bu seviyelerden (F/K, spot fiyat, PD/DD) giriş yapacaktır.
İyi dileklerde bulunan tüm ortaklara teşekkür ederim.