Sanırım bilançodaki bağış deprem bölgesine cuhmur başkanına şirin gözüküp ballı ihaleler alacakya gerçi o bağışıda gider gösterip devletten almıştır adınıda bağış korlar bu memlekette ne doğruki nediyeyim Allah bildiği gibi yapsın
Printable View
Sanırım bilançodaki bağış deprem bölgesine cuhmur başkanına şirin gözüküp ballı ihaleler alacakya gerçi o bağışıda gider gösterip devletten almıştır adınıda bağış korlar bu memlekette ne doğruki nediyeyim Allah bildiği gibi yapsın
Bu forumda bile bağışın nasıl ve ne kadarı vergiden düşülür bilmeyip te sanki on lira vergi tahakkuk ettiğinde maliyeye on lira ödeme yapmaktansa gidip bilmem nereye on lira verince sanki vergi ödemeye gerek kalmıyormuş gibi yorum yazanları görünce insan toplumun genel kültür seviyesini anlıyor.
Hiç değilse burada bu yorumları görmemek lazım. Köy kahvesinde Ali amca yapsa neyse.
Sayın sade vatandaş siz aydınlatın bizi vergi konusunda bilgi sahibi iseniz.
Bağış vergiden değil vergiden önceki kârdan düşülüyor.Örnek:10 milyar tl vergiden önceki gelir,1 milyar tl bağış var diyelim.Vergi de yüzde 20 olsun.Bağış olmasa idi 10 milyarın vergisi 2 milyar olacaktı.Bağış olunca 10-1=9 milyar tl nin vergisi 1,8 milyar tl olur.Yani şirket 1 milyar bağışın sadece 200 bin tl sini yani 5 te 1 ini vergiden düşüyor.
Ayrıca bu en iyi ihtimal.Bağışın vergiden düşürülmesinde bazı sınırlar var imiş.Bu sınırlar bağışın vergiden düşürüleceği tutarı düşürebilir imiş.Kaynak:
https://www.pwc.com.tr/tr/medya/kose...0indirilebilir.
Hatta Mehmet Şimşek deprem bağışının vergiden düşen kısmının bağışın 10 da 1 i olduğunu söylemiş.Yani benim yazdığımda hata olabilir 5 te 1 i yazmıştım.Belki de vergiden önceki kârdan değil satış hasılatından düşülüyordur bağış.Bu da vergiden düşülme oranını 5 te 1 in altına getirir
Net olarak nereden düşüldüğünü bilen varsa yazarsa sevinirim
Hayatta kimseye emrivaki yapmadım. İnsanlara rica ederim sadece. Üslubunuzu hiç beğenmedim. Sayın sade vadandaş.
APara-Ali BİLALOĞLU;
1) istatistiki olarak 2024 yılı ağır vasıta dahil pazarın 1.2 milyonun üzerine çıkması mümkün
2) Elektrikli araçlarda Q4 ve Q8 satışta, önümüzdeki aylarda Q+ satışa sunulacak, Porsche- Taycan & Maycan satışta; Cupra'da 2 modeli satışa sunacağız. VW elektrikli ID4 bu ay, ID 7 ve ID 3 önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. VW ticari araçlarda satışa sunulacak. Grup olarak yaklaşık 15 elektrikli model satışa sunulacak.
3) D-Şarj olarak 27 ilde yaklaşık 335 tane soketimiz var. önümüzdeki yılda bu 48 ile ve 670 sokete çıkacak. Bu oldukça iyi bir rakam. hepsinin yatırımını biz yapmıyoruz. Biz App üzerinden soketlerin yönetimini üstlenmiş durumdayız. 1 şarj ünitesinin maliyeti yaklaşık 30-35bin Euro civarında.
4) Mobilite hizmeti sunmak noktasındayız. Teknoloji, App uygulaması tarafındayız. Dijital dönüşüme fokuslanacağız.
5) D-Marine Technic tarafında bazı markaların temsilciliğini aldık. o alanda büyümeyi düşünüyoruz.
6) Elektrik ihtiyacımızı (Şekerpınar'daki tesisin çatısı) yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. yetkili satıcılarımızı da teşvik ediyoruz. 2030'a geldiğimizde yenilenebilir enerji üreten TR'nin en büyüklerinden birisi olmak.
7) Elektrikli araçlara hazırlıklarımızı tamamlayacağız.