Moralim imha oldu, onun bedeli ne olucak 😒
Printable View
Moralim imha oldu, onun bedeli ne olucak 😒
Bu corona yuzunden imhayi goremeyecekler olacak ne yazikki aramizda. Corona etkisiyle dusecek algisi fiyasko cikti. İnanmayin bu hareketlere dedik dedik. Simdi agliyor millet niye sattim diye. Dusermi alabilirmiyiz diye soruyorlar. Arkadaslar bu işin şakasi yok imha gunu hissedeysen tamamdir degilsen bir omur boyu anlatacak bir hikayeniz olur. Ben muneccim degilim kahin degilim. İmha olursa ihyayiz ki 2 yil once konu meclise gelecek sanayiler zaten birlesti desem hadi lan ordan denirdi 🙂👍
Allah buyuk kaderde neyse o ben sabirla beklemeye devam ediyorum
Bugün bu ısrarla daha alıcı gelip fiyat göstermeden fiyattan aşağı fiyatla satışa çıkan kişiler için iki kelam edeyim diyordum çünkü aklımın almadığı noktalar var. Piyasaya çıkarsın satıcı çoktur acelen vardır ihtiyacın vardır giden seninki olsun diye son anda fiyat indirirsinn anlarım. Sonuçta bu topraklarda akşam pazarı diye bir şey var ama daha alıcı gelmeden hisse fiyatını aşağı yazıp satışa çıkmak bunu anlayamadım gitti acaba mantık ne?
Ben pazar açılmadan fiyat indireyim başka satıcı gelirse görüp o daha da indirsin sonra alıcı gelip durumu görünce o da daha da indirsin Allahtan limit yüzde 10 limit olmasa bunlar aynı gün 200e inmeye mi çalışacak. Satarsın bunda anlaşılmayacak bir şey yok neler gördük 7 binden 250ye gidip 125e indik aylarca sürüklendik bir çıtırtı ile 505 olduk ama satış üslubu çok ters geliyor.
Neyse ama Black_broker ile can2182 arkadaşlarımız güzel özetlemişler. Bakın hep diyorum ederi 1 ev parası olan bir hisse bu. Öyle gofret parasına 1 lot alınan hisselerden değil bir öyküsü var, beklentisi var. Ciro arttı %10 yapayım, Karlılık arttı %5 yapayım değil mesele.
30 yıllık yenen hak var.
Mirasın doğru uygulanmaması ve bunların hakkı ile yapılmasını kontrolle sorumlu olan kurumun hatalı uygulamaları var.
Burada bir öykü var madem öyle bende bir öykü anlatayım. Bu bir uzun yol idi ,5 yıldır devam ediyor gidiyor. Yukarıda arkadaşlarımız çok güzel özetlemiş. Bu iş tam olarak bir arsa gibi. Bir arsa alırsın imar yoktur asla da gelmez derler. Sonra bir söylenti çıkar erken ya da geç gider alırsın beklersin. Arsa 10 ikende girersin 100de 300de de. Ne zaman girsen karlısındır az kar veya çok kar vardır. Karsız olan girmemektir.
Sonra olmaz denen olur imar çıkar birden 10dan 100e katlar. Ardından şu proje olacakmış otoban geliyormuş denir 250 olur. Sonra bir kriz çıkar otoban dendi ama bu krizde yapılmaz denir hop 100'e düşer. Her gün emlakçıya gidersen delirirsin ya da senin arsa 250 iken biri çıkar ihtiyaçtan ya da belki daha karlı bir şey bulduğundan ya da belki öldü mirasçıların acil paraya ihtiyacı olduğundan 100e verir geçer hata mı yaptım dersin.
Sonra birgün bir bakarsın otoban gözükmüş iş makineleri çalışıyor hop her gün üzerine koymaya başlamış 505 olmuş. Herkes vay köşe oldun otoban geldi der. 50 kat değer artmıştır. O dakika artık karar anıdır ya bu iyi kar dersin çıkarsın dünyada olmayan bir kurucu daha bulursun ki kolay gelsin ya da otobanın gelişi ile gelecek yeni fabrikaya ya da siteye gökdelene arsanın dönüşüşünü izlersin artık payına eskiden 1 barakalık yere 25 daire mi verirler 100 daire mi verirler orası nasip kısmet.
Ama görünen şu müteahite iş verilmiş dumanı kaldıra kaldıra geliyor. Karşı taraf müteahitten bir şey olmaz diyor ama sürekli hem mimarlar odasına, çed raporuna itiraz edip duruyor bir yandan da kendi yaptığı imardaki usulsüzlükleri nasıl düzeltirim diye 30 yıllık hataları düzeltmek için sürekli yedek akçe atıyor kenara para biriksinde site gelip 100 daire vermeden ben çözeyim diye Almanyada cam fabrikalarında çalışan emmioğullarını birleştirip düzen getiriyor o da müteahit olup para topluyor. Bir yandan da ihtiyar heyetinde 30 yıldır her yapılana sessiz kalan adamlara bari artık işten anlayan birilerini yollayın sadece adam başı yılda 1 milyon huzur hakkı almak için iş bilmezi yollamayın diyor.
Bakın olay artık en karanlık an gecenin şafağı öncesini bile geçti. Etrafı dağ olan şehir ve köylerde bir şey vardır düz ova şehirlerinden farklı olarak gün yavaş yavaş ağarmaz. Gün ağarırken güneş dağın ardında olduğundan o ışık geç gözükür bekler bekler çok hafif açılır sonra güneş dağı aştı mı birden lamba yanmışçasına güneş olur her yan. Bu süreçte öyle olacak bir anda dört bir yandan haber ve çok hızlı gelişmeler geleceğine inanıyorum ve ÜMİTLİYİM.
Her satan yatırımcın zarar ettiği her alan yatırımcının kar ettiği borsanın en değerli hissesi.başks söze gerek yok.