Originally Posted by
hellistheothers
Onunla aynı yönetim ücreti alıp endeksin her yıl bir de utanmadan 30 puan altını getiren büyük özel banka hisse fonları var.
Ben NNF yatırımcısıyım, TKF ve MAC yatırımcısıyım. Benim zerre umurumda değil. Bak zerre değerinde umurumda değil. Bütün ücretler kesildikten sonra getiriyi yazar her yerde. Bana endeks üstünde kazandıran fonlara helal-i hakkı hoş olsun. Bana kazandırsın, endeksi geçsin yeter. Üstü onun olsun.
Çok biliyorsan kendin yap trade'ini . Burası yatırım fonu forumu. Çok şiştiyse yap endeks şortunu, koy paranı cebine.
Ne dadandınız bu hisse forumlardan buraya da. Sanki biz bilmiyoruz yönetim ücretini, sanki hayatın formülünü çözdün. Hepimizin matematiği var.
Yönetim ücretini kestikten sonra endeksi geçsin de isterse 10 mislini alsın.
Bu fonlar endeksi kopyalayan fonlar değil. mutual fonlar. Bütün dünyada mutual fonların endeks fonlara göre bir bedeli vardır.
Yurtdışındaki mutual fon yönetim oranlarını görsen kendini bıçaklarsın demek.
Hiç anlamıyorum, ben kazanmayım de kimse kazanmasın mantığını. Bırak sana kazandıran da kazansın.
Adam 10 yıldır 80 hisse fonun 76 tanesi neden endeksi geçememiş diye kafaya takmıyor da, kendi yönetim ücretini kestikten sonra üstüne endeksi geçip para kazandıran fonları dert ediyor.
Tam yandaki çalışan 500 lira zam almasın da yeter ki bana da zam gelmesin kafası.
Gerçekten inanamıyorum. Çöp gibi 75 tane fon var orada. İnek gibi sağıyor milleti. Portföy yöneticileri bütün gün solitaire oynuyor. 5 yıl içinde portföy değişim oranı 0,4 % olan fon var. Bak yazıyla yazıyorum sıfır virgül dört. portföye beş yıldır dokunmamış. Ama 1 bucuk milyar yönetiyor güya.
3-4 tane iyi fon var. yok mac böyle, tkf şöyle tcd şunu etti. Dön baba dön bunlarla ugrasıyor millet. Bu kitle ile uğrasmamak için 10 tane iyi fon çıkmıyor piyasaya. Alma yahu. Al-ma. Bu kadar zor mu ? Buralara da musallat olmayın yav. Al-ma. Yüzlerce fon var, git başkasını al.
Zaten adam o yönetim ucretini aldığı için kendi evladı gibi sahip çıkıyor fona, bir hisse koyarken bin kere düşünüyor. Bunu anlamak çok mu zor ? Ne kadar ekmek o kadar köfte.
5 yılda bunlar sayesinde mevduatın 7 katını kazanmışım. Bana ne , ne kesmiş üstünden. Ne keserse kessin. Onu kestiği için bana bunu getirdi zaten. Yıllık yüzde ikivirgülyetmişbeş mi almış, yüzde ikivirgülaltmışmı. Umurumda değil.
Bana 5 yılda aylık ortalama 5.25% getiren fon üzerinden trilyon kessin, zengin olsun, dönüp bakmam bile. Tüm fonların getirileri orada yönetim ucreti kesildikten sonra net olarak yazıyor tefaşta. Çok kesip , para kazandırmayı beceremezse düşüyor zaten altlara. Getirisini etkiliyor.
Bu kafa yüzünden yönetim ücretlerine üst sınır koydu devlet. Sınırsız yönetim ücreti olan serbest fonlarda adam yılda %900 yapıyor. Her sene paranı 9'a katlıyor. kimse de demiyor ki sen beni 9'a katladın da sen ne aldın ?