Sanırım KRF de aktif yönetilen bir fon. Değişken fonlar aratgecen yılın en iyi kazanç sağlayani bu fondu galiba
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Evet..........
Buna göre; şirketlerden elde edilen kar paylarının sadece yarısı gelir vergisi beyanına konu olur. Beyan zorunluluğu ise diğer menkul sermaye iratları (Örn. Eurobond faizi) ve diğer gelir unsurları (Örn. kira geliri) ile toplu olarak dikkate alınmasıyla değerlendirilir ve yıllık beyan haddinin (2022 yılı için 70.000 TL) aşılması halinde başlar. (2021 yılı için 53.000 TL)
2021 yilinda 106bin temettu alan vergisini vermeli yoksa bes sene sonra ceza ile karsilasma ihtimali var.
Bes yil geriden inceleme yapiliyor...
Gunaydın
T+2 yada T+3 valörlü bir fon satis emri verdiğimizde satış islemi hangi günkü fiyattan oluyor?
biraz düşününce bana da mantıklı geldi, mesela yakın zamanda altın, gümüş ve emtia fonlarına girdim ama buradan daha yukarı gitme ihtimalleri ne kadar acaba, arada bir çıkış yapıp tekrar düşüyorlar, gittim bir miktar petrol fonuna girdim onda da geç kaldım, buradan çıkacağı en fazla 120 dolar olur herhalde, düşme ihtimali belki de daha yüksek.
Tematik fonlar uzun vadede dolarla birlikte iyi olabilir onlardan umutluyum ama doğru bir tespit olmuş diğerlerinde büyük düşüşler olmadan almanın pek mantığı yok, hele de belli bir seviyeye yükseldikten sonra almak yanlış karar oluyor, portföyü tekrar ele alacağım.
Altın gümüş ons olarak zaten yıllardır aynı bant içerisinde bir aşağı bir yukarı gidiyor. Bizde dolar coşup durduğu için kazandırıyormuş gibi duruyor. Hem bu sebeple hem de dünya dünya bir türlü durulmadığı için portföyde muhakkak bir parça da olsa bulunmaları lazım diye düşünüyorum. Bir de gümüşün güneş enerjisi panellerinde olmazsa olmaz bir kullanımı var diye biliyorum. Bazı firmalar gümüş çok pahalı diye yerine bakır kullanmayı denediler ama oradan bir şey çıkmadı galiba, gümüşün fiyatları da on yıl öncesine göre daha ekonomik hale geldi. Güneş enerjinin de katlanarak büyüdüğü düşünülürse yine uzun vadede altının kıçında kuyruğu gibi hareket etmekten kurtulup iyi bir yatırım olabilir.
kare portföydeki fon yöneticileri iyidir. koç kültürü var o şirkette bir kere her şeyden önce. yalnız aktif yönetilen derken hangi vadede hangi enstrümanda değişiklik al sat yapmışlar , onun içün portföy devir hızına tek tek enstrüman bazında da bakmanız lazım. ya da şirkete mail atar sorarsınız aklınızdakileri. siz serbest özgür dolaşan fonlara da yatırım yapıyordunuz . hiç kare portföyün fonunu aldınız mı serbestlerden