belkide ford doğru zmanda açıklamıştır tuprs ve traktör için zmanlama yanlıştır :D BUNU ZAMAN GÖSTERECEK
Printable View
bu hidrojeni baya kötülüyorlar riskli patlama ve depolama sorunları var vs vs diye capitali tanıdığımdan buda beni işkillendiriyor....kötülüyorlarsa muhakkak başka neden vardır :D
bu capital bence önce elektiriklinin ekmeğini yiyecek oraya baya arge yaptı Know-How larla ilerledi bunun karşılığını almadan hidrojene geçer mi? geçmez... elektrklide başabaş noktasına gelip yatırdığı parayı alıp uzun bir süre kallavi karlar almadan hidrojeni yaygınlaştırır mı? bence yaygınlaştırmaz.. elektiriklide kallavi karlar döneminde hidrojende argeye devam eder ....Know-Howlar birkitirir.... iş dönüp dolaşıp hidrojene hatta belki hidrojen - elektrik hibrit bir ara dönem sonra hidrojene gelecek... ama önce elektiriklide kapitalin yatırdığı parayı aldıktan sonra kallavi bir karlılık dönemi yaşaması şişmanlaması gerek, hidrojeni sona saklıyorlar
Fordun 10 a katlaması.......takribi 100 liralardan 1000 liralara gelmesi yüksek enflasyon dönemine rast geldiği için nispeten kısa sürmüş 3-4 yıl , (15-16 dolardan - 30 dolara hem abd hem tr yüksek enflasyon korana dönemi karşılıksız para basma dönemi)
Fordun 10 liralardan 100 liraya gelmesi ( takribi 5-6 dolardan 12-13 dolara gelme si)normal koşullarda 10 yıl sürmüş
al ortalamasını 4+10 = 14/2 = 7 normal koşullarda hele bizde yüksek faiz döneminden sonra enflasyon da düşerse değerli tl döneminde denk gelirse orda +1 işler sarpa sardı ekonomide mission failed dönemi enflasyon kudurdu dönemi olursa -2 nominalda en az 5-7 yıl düşe kalka
Ben de aynı kanıdayım abi.
Fiyat konusunda yazdıklarınıza da katılıyorum.
Şunu çok açık gördüm ki bazı uluslarası toplamtılara katılanlar 20 yıl önceden bazı şeyleri fark ediyorlar.
Bu konuda ford otosan ı da ilgilendiren bir mesele var bunu paylaşmıyım.Biraz öznel yorum barındırdığı için şirket işleriyle de çok ilgili olmadığını düşündüğüm için paylaşmıyım.
Demem o ki bir üst akıl yok ama globalde suya yön veren bazı merkezler olabiliyor.
Ytd syg