Ppz vs nkolaya kafa tutuyor nerdeyse aynı
Printable View
Ppz vs nkolaya kafa tutuyor nerdeyse aynı
Malesef aynı vadede karşılaştıracak kağıt yok. Yada ben bulamadım. Döviz Dibs'ler genelde 1-2 yıllık son zamanlarda da kurumsala ihrac ediliyordu yanılmıyorsam.
1 yıllık TC. Hazinesinin Eurobond faizi %3,5 duzeylerindeyken ki bu düşmüş hali. 2021 Döviz DİBS'lerin verimi %2,5 duzeylerinde. Aradaki farkin sebebi biri daldaki kus biri eldeki kuş. Sanırım ondan olsa gerek.
Fonlarin tercih etmesinin sebebi şemsiye veya unvanlarından kaynaklanıyor olabilir. Eurobond tutmasına engel olabilir. Vardır bir bildikleri.
Bircok yatirimci ppz alimina yonelince getiri duser mi acaba ? Fil veya Upp fonlarina bolusturmek daha avantajli olabilir mi ?
Hisse yoğun fon olsa olabilir. Çünkü alacağı hisse sayısı vs. sınırlı, piyasanın derinliği az. Başarıları düşebilir, manevra imkanı azaldığı için. Çıkış yaptığı hisse tabana oturabilir yüksek hacminden dolayı vs.
Ama bir ppf'nin getirisi niye düşsün ki, hisse senedi piyasasından 10-15 kat daha fazla likit hatta çoğu durumda 50 katına kadar likit, neredeyse sınırsız ters repo, finansman bonosu, mevduat gibi enstrümanlar kullanıyorlar. Bunun on misli portföyleri olsa, esinti etkisi yapmaz ters repo ya da bono piyasasında.
Üstüne bir de hsyf'ler gibi her gün bir takım işlemler yapmıyorlar. Nadiren portföy ağırlıkları azalıp artıyor.
Ayrıca tabi fonların düşüşü çıkışının fona arz ve talep ile ilgisi yok hisselerdeki gibi.
Portföy büyümesinin olumsuz etkileyeceği tek fon çeşidi, yerli hsyf'ler.
Zaten ppf'ler arasında farkı yaratan en önemli fark Sn. Matac'ın da belirttiği gibi yönetim ucretleri. Yoksa hemen hemen hepsi yaklaşık aynı enstrümanlara yatırıyorlar üç aşağı beş yukarı.
ppz'nin fil'in bir tık üstünde getirmesinin nedeni , çok kısa vadeli olmasına rağmen birazcık daha risk primi yüksek bu yüzden de faizi yüksek bir iki factoring firması tahvillerini taşıması, yönetim ucretinin daha düşük olması.
Zaten en iyi ppf ile en kötü ppf arasındaki yıllık fark taş çatlasa 3-4 puan.