hisse başı fiyatımız 6.7 $ a düşmüş. Gerçekten düşük fiyat. Hele stellantis onayı gelirse, Pazar payı yüzde 40 lara gelecek. Stellantisin birdünya markası var. Koskoca fabrika ölü fiyattan işlem görüyor.
Printable View
hisse başı fiyatımız 6.7 $ a düşmüş. Gerçekten düşük fiyat. Hele stellantis onayı gelirse, Pazar payı yüzde 40 lara gelecek. Stellantisin birdünya markası var. Koskoca fabrika ölü fiyattan işlem görüyor.
dolar bazlı piyasa değeri. 5.8 milyar dolar ile 3 milyar arasında gidip geliyor. anormal durumlarda 1,5 lara kadar inebiliyor.
https://companiesmarketcap.com/tofas-oto-fab/marketcap/
Koç'ların elinden alınan "Kalamış Marina" için "Rekabet Kurulu" onay vermiş.
1,5 ay içinde.
Stellantis işi de hayırlısı ile olur inşallah.
https://www.ekonomim.com/gundem/reka...-haberi-765699
Avrupa Merkez Bankasının (ECB) bugün faizleri aşağı çekme kararı otomobil piyasasında olumlu karşılandı. Darısı bizim başımıza. Politika faizi 18 Eylülde açıklanacak.
ZİRVESİNDEN %39 DÜŞMÜŞ OLAN tofaş tekrar zirveye çıkmak için%64 yükselmesi gerekiyor.bu şirkete yatırım yapanlar yüksekten almış ise çok kaybetmiş.böylesine yüksek kar eden ve stellantis yatırım anlaşması ile karlılığını katlayacak olan tofaş inşallah yatırımcısını üzmez umudunu taşıyorum.rekabet kurulu onayından sonra tofaş yeni bir hareketi başlatacaktır diye düşünüyorum. rekabet kurulu neden onay işini savsaklıyor işte anlam veremediğim tek şey bu. acaba rekabet kurulu üyeleri rüşvet mi bekliyorlar diye insanın aklına çok kötü sorular takılıyor. inşallah böyle bir iğrenç durum yoktur. 510 tl yıllık hedef veren işyatırımın ne kadar haklı olduğunu zaman gösterecek.ALLAH PİŞMAN etmesin inşallah onay kısa sürede müspet sonuçlanırda pek çok yatırımcı kardeşimiz zarardan kara geçerler.hepinize bol kazançlar dilerim. ALLAH yardımcımız olsun.
Herkese selamlar.....
Anadolu da bir laf vardır;"DEREDEN SU GELENE KADAR KURBAĞANIN GÖZÜ PATLAMAK" diye
Manası;İş işden geçtikten sonra gelen fayda diyebiliriz...
Fayda o kadar geç kalmıştır ki suyu gözetlemekden kurbağının gözü patlamışdır...
Neden böyle bir giriş yaptım cevabı aşağıdaki görselde....
Aşağıdaki görsel Stellantis hisselerinin uzun zamandır ciddi düştüğünü ve/veya sadece bugün %14 çakıldığını görüyorsunuz
Bir kaç sayfa geriye doğru okudum;Suyu bekleyen kurbağalar gibi ky de stellantis yatırımını bekliyor....
Ama stellantis yatırımı faydasız/fos çıkan bir beklentiye dönüşebilir bu gidişle....
Stellantis in kârını çok düştüğünü okudum bugün...
Stellantis in kendisine faydası var mı Tofaş Oto ya olsun demek için erken belki ama büyük beklentileri de törpülediği bir gerçek...
Stellantis hissesini hatta mümkünse bilançosunu takip etmekte fayda var....
(bir arkadaş Stellantisin bilançosunu bulup bizimle paylaşırsa süper olur)
Bir eleştiri de başlık da yazıp çizenlere;Arkadaş sabahtan akşama Stellantis aşağı Stellantis yukarı diye yazıp çiziyorsan bunu da/olumsuzu da yazıp çizeceksin....
1)Bundan haberim yoktu diyorsan ayıp
2)Haberin vardı da paylaşmadı isen daha büyük ayıp...
Saygılar/Başarılar....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ab496ebaea.jpg
Gelir tablosu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ele verir salkımı kendi yutar talkımı hesabı olmasın bende eksik bırakmayayım;Genel olarak Avrupa da oto da işlerin kötüye gitmesini AB nin erken alınmış elektriliye geçiş kararına bağlıyorlar....
Elektrikli araçların pahalı olması nedeniyle AB vatandaşlarının almakta zorlandığı bu yüzden karların düştüğünü okudum,yada ben öyle yorumladım...
Tek etken bu değildir ama nedenlerinden biri budur...
Tr de aynı şartlar yoktur,elektrikli araçlara zorlama yoktur o yüzden Tofaş Oto için bir tehlike yoktur da denilebilir....
Ve/veya AB de zorlanan Stellantis maliyetleri ucuzlatmak için Tr de yatırım yapmaya mecburidir diye de yorumlayabilirsiniz....
Bardağın ne tarafından baktığınıza göre değişir....
Sn Tengri Han sizin şahsi görüşün nedir diye soracak olursanız,Büyük hayallere kaptırmayacak kısa vadeli olumlu bir haberdir Stellantis yatırımı...
Hisseyi çok uzaklara taşıyacağını sanmıyorum...
Saygılar/Başarılar....