bir başkasına göre de hasat zamanı olabilir. temkinli olmak iyidir.
Printable View
sayın servetbey, ben önümüzdeki yıl beyanname vereceğim ama internet vergi dairesinde formda anlamadığım şeyler var... siz kendiniz doldurdunuz mu hiç bu kar payı beyannamesini? eğer doldurduysanız size danışmak istediğim bir iki küçük soru olacak... selamlar...
Cari acık devam ediyor.
Enflasyon son sürat devam ediyor.
Bu durumda dolar daha ne kadar tutulabilir.
Artan fiyatlar ihracatı baltalayacak duruma gelirse belki de doların ipi istenerek bırakılmak zorunda kalınacak.
Cari açık serisi dördüncü ayında
https://www.bloomberght.com/cari-den...ayinda-2303915
Dostum, gerci serbest fon konusunda da yazarim ama sizin burdaki yaziyi gormusken yazayim dedim, nitelikli yatirimci olduktan sonra ben kendi kurumumdaki TL bazli serbest fonlara ulasabiliyorum ekranimda ve diger kurumlardaki serbest fon lari da almak icin ayri ayri belge mi imzalamak gerekiyor.. USD yada diger doviz ile sanirim EUR olarak fon lari da almak isterim...
Benim ekranda sadece kendi kurumumum serbest fon larini gorebiliyorum ama digerlerine de bakmak isterim ki islem goren 73 adet serbest fon dan da secmek isterim...
Elbette dostum ama ben eurobond yatirim yapiyorum sizinki hisse senedi temettu muydu.. Sizin temettu gelirinizin yarisi seneye 70bin tl yi gecerse beyan edip ilgili hesaba gore verginizi mart ayi sonuna dek ilk ve temmuz sonuna dek olacak sekilde ikinci taksit ile odemeniz gerekir..
ilk taksit te damga pulu da var ufak bir mebla fark olusuyor. Bankaniz kredi karti ile oderseniz de 3-4 taksit ile her birini odersiniz olur biter, bes sene sonra korkulu ruya gorup vergi cezasi vermemek icin vergimizi verelim derim hazir gelirimiz varken..
Saygilarimla...
birbirinizi kırmayın ustalar. sonra çok üzülürsünüz.