O kullanamadığını da 'gazımı rubleyle alacaksın' diyerek dolaylı yoldan kullanacak işte.
rezervinin hepsini kullanabilir bu yolla.
tabi avrupa ben senin gazını almıyorum derse ayrı.
Printable View
ya adam salak mı zaten ya? savaşa girecek adam dışarıdaki parasından ne kadarını getirebilirse getirir...aşağıdaki haberi unutmadım mesela pek çok farklı gazetede yayınlandı 50 ton doları uçakla fiziki olarak rusya'ya getirmiş savaştan önce...savaştan önce sadece aralık ayında getirdiği yaklaşık 5 milyar dolar...daha başka da vardır sonraki aylarda muhtemelen...
18 şubat tarihli haber...aynı haber pek çok yerde yayınlandı...
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ru...riyor-42006272
Uzun zamandır spotta işlem yapmıyordum .
Diskette emir girdim sonra gerçekleşmeyince iyileştirme yaptım ama iyileştirme olmamış oysaki ekranda gözüküyordu bunun sebebi ne olabilir kötü bir şekilde emrim tamamlandı
X100
Tamammı
Devammı
https://i.hizliresim.com/8mt7eue.PNG
Borsada ne kadar çarpanları yüksek
F/K >20
PD/DD> 9-10
Şişik balonlar varsa , halen şişiriyorlar
Kapadokyada bile böyle şişen balonlar görmedim
Ticarette nakit kazanan
Vade ile Çek ile işi olmayan sektör
Petrol, mazot, benzin
Yani Tüpraş
Savaş şartlarında önünü görebilen
Ticari alacak kaygısı olmayan nerdeyse tek şirket Tüpraş
PD/DD çarpanı 2 olmasına rağmen takozluyorlar
PD/DD çarpanları uçak olmuş 9-10 çarpan
ve üstü balonları halen şişiriyorlar. Çoğunun da , ticari alacakları savaş sebebiyle , bi ara öderiz abi modundan bilançolarda epey artacak
Muhtemelen büyük alıcı yok, büyük alıcı gelene kadar şişirirler. Büyük alıcılar geldiğinde de tahtaları yıkar geçerler
Tüpraşta da muhtemelen malı tam toplayamadılar, halen takozlıyorlar, bu seferde hem temel açıdan, hem konjuktur gereği ucuz kaldığı için herkes alıyor
O zaman mecburen yukarı sürmek zorunda kalırlar,
Bakalım baronların yeni filmini izleyelim)))
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Naçizane fikirlerimdir
Az kullanılmış ayçiçeği yağı var satılık iki-üç kez kızartma ancak yaptık. Bir çift 41 numara ayakkabı var 1-2 km ancak yürüdük. Sağ teki biraz çizik ama sol teki sımsıfır gibi.
Arkası delik şort var pala harbinden kalma kıpkırmızı delik yama ile kapandı. Arzu eden olursa itekleyeyim
tüm dünyada 630 milyar dolar nakit olarak mevcut mu sence ?
altınını getirirsin, 5-10 milyar da nakit getirebilirsin en fazla.. rezervinin bir kısmı yuan olarak çindedir, onu kullanabilirsin.. ama sonuçta rusya rezervlerinin yüzde 60-70 kısmına el kondu, bu açık ve net.. dolar hesabını moskovada yada istanbulda tutamazsın, hepsi muhabir bankalardadır, 100 doların bile transferi newyork fed üzerinden geçer, bütün clearing fed elindedir..
önemli olan böyle bir haydutluğun yapılabilmiş olması.. senyoraj sadece G7 ülkelerine ait bir hak bugünkü düzende, bu haydutluğu gören çin, hindistan, brezilya, araplar yani G7 dışı herkes kurulu düzenin bozulduğunu gördü, büyük bi güven bunalımı doğdu.. bundan böyle yerel paralarla karşılıklı ticaret artacak, rezerv olarak hem altın, hem de G7-dışı dünyanın ağırlıklı parası olarak yuan tutma trendleri yükselecek.. kendilerine fazla güvenen batı kendi topuğuna sıktığını çaktırmamaya çalışıyor.. bu rusya sanction meselesi her halükarda bumerang olarak dönecek bu pitch kurularına