COk ozur dilerim. Dusundugunuz seyi kastetmedim. Data ile oynayabilirsiniz demek istedim. Yani ister 6 ayliga cevirin, iste yilliga seklinde. Kotu bir amacim yoktu.
Printable View
Özrünü samimi buldum ve kabul ediyorum...
Böyle durumlarda Spekülasyon kelimesini kullanmanı tavsiye ederim,normal ve yasaldır
Manupülasyon suçtur ve ahlaksızlıktır...
Bir diğer tavsiyem bilgiyi kendine saklama olumlu/olumsuz her türlü bilgiyi önce ham hali ile paylaş,sonra altına yorumunu ekle...
Forum ahalisi otursun düşünsün taşınsın kendi karar versin....
Herşey gönlünce olsun....
Saygılar/Başarılar...
Ata Yatırımdan Cemal Demirtaş ın 3 gün önceki Stellantis ve Tofaş Oto bilgi-yorumu
Bunun da forum da paylaşılmaması çok ilginç...
Stellantis yorumları bana bilgiye dayalı bir yorum gibi geldi ama siz ne düşünürsünüz bilmiyorum...
Bu iş tamam demek istiyor ama tam da söyleyemediği için kıvranıyor gibi geldi....
Olumlu/olumsuz her türlü bilgi paylaştıkça güzeldir....
Saygılar/Başarılar....
https://www.youtube.com/watch?v=c323br2KhT8
Şu cenabet kurumun onayı gelsin acil 20 lira temettü bekliyorum ,,tabi benim hayalim 🇹🇷🇹🇷
23-11 2023 tarihinde rekabet kurumu incelemeye alıyor.aradan yaklaşık 10 ay geçiyor hala stellantis in devri konusunda onay çıkmış değil.cery ve byd konusunda yıldırım hızı ile işlem yapan hükümet yaklaşık 7000 bin kişinin ekmek yediği 350 tlden 205 tlye kadar tofaşın düşmesine ve yatırımcısını madur etmesine sebeb olan rekabet kurumu acaba neden kararını vermiyor?bu aymazlığın nedeni ne olabilir?böyle devlet yönetimi olmaz! yazıktır günahtır.zulümdür......
Herkese selamlar...
Şu uzun vadeli yatırımcı tartışmasına/geyiğine bende nacizane kendi görüşlerimle katkıda bulunmak istiyorum....
UZUN VADELİ YATIRIMCI OL söylemi aracı kurumların uydurduğu bir geyiktir....
Köylü Mehmet Efendi,Bakkal Nuri Abi,Emekli Öğretmen Songül Teyze 2000 yılında 270 dolar dan altın aldı...
Hiç strese girmedi ,yatırımı sürekli değerlendi....
Yatırımı 20 yılda 10 kat değerlendi....
Sen ünüversite bitirdin,laptobun var,internette dalgalar/bilgiler üzerinde sörf yapıyorsun,yetmedi matriks aldın anlık takip ediyorsun borsayı
Ama sen 20 yıl önce Koç grubu şirketi diye sanayi şirketi diye Arçelik aldın,dolar bazlı 50 cent geridesin....
Ne anladım ben bu işden ?
İlkokul mezunu bakkal Nuri Abi seni 10 kat/defa tokatladı...
Yaşadağın stress de cabası...
Bedellilere de yakalandıysan paranın yanında donunu da kaptırma ihtimalin var...
Dolar bazlı grafiklere baktığında bir Egeen/Sasa yakalayamadıysan küllim zarardasın...
Böyle kaç hisse var?
İki elin parmaklarını geçmez....
Ülkelerin her yıl 4-5 yılda bir tekrar eden döngüleri var....
Sende 3-4-5 yılda bir hisse/sektör/endeks/emtia/menkul kıymet değiştiremiyorsan,günün/yılların sonunda el elde baş baş da bekliyorsan ilkokul mezunu abiden daha geridesin demektir...
Tonla stress yaşayıp Hisse.Net e etkileşim kazandırmaktan başka yaptığın bir şey yok demektir...
Peki kolay mı?
Elbette değil...
Bir yetenek,meziyet işi olduğu açık...
Hisseye aşık olanlar, tamahkar olmayanlar,piyasa ile inatlaşanlar kaybetmeye ,hisse hamallığı yapmaya mahkum...
Sn Tengri Han yaşadağım adrenalin bana yetiyor,para kazansam da olur kazanmasam da olur diyenlere elbette ki lafım yok...
Yukarı da anlattıklarımla kimseyi değil kendimi tarif ettim...
Saygılar/Başarılar.....
Ayda bir veya yılda bir hisse değiştirmek de yanlış...
2-3 yıl bir değer/yatırım için yeterli bir süre bence....
Senin girdiğin o 3 yılda hareket yoksa hatayı kendinde ara zamanlamanın yanlış olduğunu kabul et....
Sat değiştir yatırımını artık önüne bak...
Arkana bakma....
Saygılar/Başarılar....