Originally Posted by
cihangirkonya
Asıl Küba tüm dünya görsün diye bu halde bırakılıyor yıllardır. Hoş gerçi ambargolar kaldırılacak falan deniliyor hala da. Aramızda başka gidenler de olduysa, fakirlikten nefes alamayacak durumdalar, sağlık sistemi şöyle iyi falan hikaye... Tamam bilimsel olarak iyi olmak ayrı da... Bilmem kaç yıl önce hiybe edilen tıbbi cihazlar, halk hasta olmamak üzerine yaşamaya çalışıyor, ağrı kesici bile bulamıyorlar zaman zaman... Her ay devlet tarafından ailebaşı dağıtılan zorunlu ihtiyaç ve temel gıdaları alıyorlar. Mahalle mahalle dağıtılıyor, o da devlet tarafından bir şekilde (ülke içi üretim ve bazı ülkelerle takas yoluyla) temin edilebildiyse. Meksikadan Kübaya geçeceksen çoğu zaman bavullarına ertesi gün kavuşuyorsun, çünkü yolcu uçaklarıyla fayansına, çimentosuna kadar yüklüyorlar, bizzat gördüm. Bunu ambargocular görmüyor mu, görüyor ama o sefaleti tüm dünyanın görmesi için o halde bırakılıyor. Tütün üreticileri, çiftçiler falan artık devlete, ürettiklerinin çok azını veriyor, hatta ekmiyor çoğu zaman. Sokakta gördüğüne diş macunu, şampuan hatta çorap ver sevinçten bayılıyorlar. Evlerin çoğu yıkıldı yıkılacak, insanlar evlerinde durmak istemedikleri için sürekli ev dışında oturuyorlar, yoksa meşhur pozları vermek için değil... Turizm geldikçe para görüyorlar, vatandaşların da harcama kartı oluyor, ama en son bildiğim kadarıyla euro yükleyebiliyorlardı,değiştiyse bilmiyorum, vatandaşa bir yerlerden euro bul koy hesabı.Aşırı derecede fuhuş var, erkekler rahatlıkla çat pat ingilizceyle afedersiniz annelerini, kızlarını, kardeşlerini sana pazarlamaya çalışıyorlar. Gençler paraya ulaşıp uçak, bileti almaya çalışıyorlar, ülke dışına çıkış yasak değil ama parasızlıktan zaten çıkamıyor normal halk. Ülkede ellerine silah ulaşsın gör bak o küba halkı sistemi nasıl yıkmaya atlayacak hevesle. Şu an Amerika tehdit olarak gördüğü için değil, sadece kapalı bir insanat bahçesi niyetine, dünya görsün diye süründürtüyor orayı.