Çok benzer durumu Cryptsy de yaşamıştım. Önceki sayfalarda yazdım.
Tekrar edecek olur isem.
Cryptsy hacklendik diyince yüzlerce coin alım satım ve en kötüsü çekime kapandı. Çok az sayıda coinin cüzdanlara çekilmesine admin yardımcılarından biri bir kaç hafta sonra izin verdi. Şanslı olarak XJO da bunlardan biri idi. O sırada XJO için başka pazar yeri yoktu. El mecbur kurtardığıma sevinip cüzdanda beklettim. Tam ~1.5 yıl. Bu uzun zaman boyunca bitcointalk daki topluluk birleşti ve bir pazar yerlerinde yer bulduk (Cryptsy, Yobit, Nova). E tabi fiyat aylarca çökük kaldı. En son işte bu yıl beni takip ettiniz sonunda para bıraktı. O da BTC dolar karşısında yükseldiği için. Ama bu süre zarfında çok fırsat kaçtı. Peki yakalayabilirmiydim. Belki.
Anafikirler.
1-Exchange sitelerinde coin/token bırakmayın.
2-Çöp (junk) coin/tokenlerde grafik analiz yapıp kendiniz kandırmayın. Çok düştü gibi.
3-Tokenler fiyat/exchange risklidir. Ama ETH üzerinden dolaştığı için cüzdan/exchange daha şanslıdırlar.
4-En az 3 sitede faal olmasına dikkat edin.
5-Moral bozmayın.
6-Eğer satış yapıp çıkacaksanız bu zarar kararınızın arkasında durun. Başka bir şekilde 10 20 x kat yapabilecek fırsatları da düşünün. Kar Zarar kardeştir. Tradersanız her daim USD/BTC döndürme şansınız olmalı.
7-Eğer satmayacak iseniz ilgili bitcointalk başlığında ara ara yazılar yazarak bir şekilde üst sıralarda kalmasını sağlamalısınız.