evet mümkündür sorun görünmüyor
Printable View
Mumkundur ama ocak ayi yerine 1 Aralik'ta baslatmak daha mantikli olur. 56 yasinda 1 Aralikta o yil icin tum tutari odersiniz, Ocak ayina gelince de o yil icin tum tutari odeyip, 2 defa maksimum devlet garantisindne alirsiniz. Ertesi sene de ayni sekilde devame dersiniz.
Ben ugrasmam 5 BES ile, ama ugrasirim derseniz, benim dedigim daha mantikli bir yol olur.
sanırım burada arkadaş 1 besten çıkarken aldığı tutarı diğer bes(lere) yatırarak ona da devlet katkısı almayı düşünüyor. böylelikle %30 katkı alarak büyütecek ve en son besi de onun altın vuruşu olacak muhtemelen :)
ancak önümüzde o kadar belirsizlik var ki bes konusu nasıl ilerleyecek bilemiyorum. Mehmet Şimşek sıkı maliye politikası uygular, bes de katkıları böyle mi devam eder, ek vergiler mi gelir vs tam bilinmezlik.
Merhaba,
Garanti emeklilik de 10 yılımı doldurdum. emeklik ve yaş dolayısı ile beklemenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
şu an altın fonunda bekliyorum. Ayrılmak için yaklaşık 20 gün süre veriyorlar ama bu ortamda uzun bir süre gibime geliyor.
malum 20 gün içerisinde her şey olabilir. Bu hafta da faiz kararı var dolarda bir dalgalanma olacak malum. ama uzun vadede doların kalıcı düşüş yapacağına inamıyorum. tavsiyesi olan varmıdır, veya ayrılma tecrübesi olan.
Teşekkurler
altın ne olur ile ilgili herhangi bir yorumum yok. ancak dövizin bu cari açık ile düşeceğine ihtimal vermiyorum. sadece yaz aylarında artışı yavaş olabilir. Aylık 70 krş ile 1 tl arası gibi, Ekim sonrasında 1 tl lere ve üzerine çıkmasının muhtemel olduğunu düşünüyorum aylık artışın.
bes te 10 yılı doldurunca devlet katkısının %60 ı alınıyor. ayrıca bugüne kadar elde ettiğiniz gelirden de %10 oranında stopaj kesintisi olacak. emekli yaşını doldurursanız bu kesinti %5 olacak.
ben olsam çıkışımı yapmadan önce öncelikle bu yıl için alınabilecek maksimum devlet katkısı için para yatırırdım. Sonrasında 1 Ocak da 2024 için de maksimum tutarda para yatırırdım. Bu son yatırdığım tutarın da devlet katkısı hesabıma geçtikten sonra çıkışımı yapardım. Şubat 15 falan gibi sanırım hesaba geçer.